Connect with us

ACTUALITATE

Transmisie manuală vs Transmisie automată la mașini (P)

Publicat

Transmisia transferă puterea generată de motorul unei mașini pe roțile sale de antrenare. Nu pleci nicăieri fără ea. Motorul dvs. ar putea să pornească, să funcționeze la relanti și să se rotească perfect, dar mașina dvs. nu se va mișca fără o transmisie. Există două tipuri de transmisii de bază: manuală, respectiv automată. Iată tot ce trebuie să știți despre ele.

Cu excepția notabilă a unei transmisii continuu variabile (CVT), o transmisie – numită generic și cutie de viteze – este o cutie metalică umplută cu ulei care conține o serie de angrenaje, arbori, rulmenți și alte părți.

Cele mai frecvente tipuri de transmisii sunt automate și manuale. Le-am detaliat pentru a vă ajuta să alegeți cu înțelepciune data viitoare când cumpărați o mașină, indiferent dacă luați în considerare o mașină la mâna a doua sau cel mai bun SUV de pe piață .

O transmisie manuală este, de asemenea, cunoscută sub numele de stick-shift și asta spune totul – șoferul folosește literalmente un schimbător pentru a schimba vitezele. Prima mașină a tatălui tău ar fi putut avea un schimbător pe coloană de direcție sau pe tablou, dar într-o mașină modernă, maneta de schimbare este aproape întotdeauna montată vertical pe consola centrală și conectată la transmisie printr-o legătură.

Există două tipuri de transmisie automată. Ambele pot schimba angrenajele fără nici o intervenție din partea șoferului. Procesul se realizează hidraulic sau electronic prin monitorizarea parametrilor importanți, precum poziția pedalei de accelerație, viteza cu care se deplasează mașina și turațiile motorului. În multe mașini automate, angrenajele pot fi selectate manual folosind fie maneta schimbătoare, fie padelele montate în spatele volanului.

Piese de cea mai bună calitate pentru ambele tipuri de mașini se pot găsi pe Topautopiese.ro.

Tipul de transmisie pe care trebuie să îl aibă următoarea dvs. mașină depinde de doi factori importanți: tipul de vehicul pe care îl doriți și stilul dvs. de conducere. Stabilizarea tipului de transmisie mai bun poate fi un lucru dificil. La urma urmei, ambele transmisii au propriile avantaje și dezavantaje unice și, în cazul în care una poate fi perfectă într-o situație, poate ajunge să fie deloc potrivită într-o altă situație.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Incident revoltător în curtea Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”: Bărbat amendat pentru scandal și gesturi obscene

Publicat

incident revoltător în curtea catedralei „sfinții apostoli petru și pavel”:

Publicitate

Polițiștii locali din Botoșani au intervenit duminică, 29 iunie 2025, în jurul orei 12:55, după un apel telefonic care semnala un incident grav în curtea Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din municipiul Botoșani.

Sesizarea indica faptul că un bărbat făcea scandal și își satisfăcuse nevoile fiziologice în incinta lăcașului de cult, provocând indignarea trecătorilor și a personalului religios.

La fața locului, echipajul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Pagube importante în urma incendiului de la depozitul de cereale din Dorohoi. 450 de tone de cereale, salvate de pompieri

Publicat

pagube importante în urma incendiului de la depozitul de cereale

Publicitate

Incendiul izbucnit la stația de condiționare a unui depozit de cereale din municipiul Dorohoi a provocat pagube semnificative, în ciuda intervenției rapide a pompierilor.

Flăcările au distrus bunurile aflate în interiorul stației, aproximativ 250 de metri liniari de bandă transportoare și materialele combustibile din structura acoperișului pe o suprafață de circa 20 de metri pătrați.

De asemenea, au fost degradate în urma incendiului alți 100 de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Proiect: Rovinieta, mai scumpă de la 1 septembrie. Care sunt noile tarife pentru mașini, autoutilitare și camioane

Publicat

proiect: rovinieta, mai scumpă de la 1 septembrie. care sunt

Publicitate

Rovinieta, tariful pentru utilizarea drumurilor naționale de către autovehicule, va crește începând cu 1 septembrie. Pentru autoturisme, taxa va fi de 3,5 euro pe zi și 50 de euro pe an, conform unui proiect de lege , publicat joi pe site-ul Ministerului Finanțelor care stabilește noi măsuri fiscal-bugetare, relatează alba24.ro.

Rovinieta – tariful de utilizare a drumurilor naționale pentru autovehicule, se scumpește de la 1 septembrie.

Pentru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Incendiu puternic la un depozit de cereale din Dorohoi: Intervenție contracronometru a pompierilor

Publicat

incendiu puternic la un depozit de cereale din dorohoi: intervenție

Publicitate

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani intervin în aceste momente  pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de cereale din municipiul Dorohoi.

Flăcările au cuprins o magazie legată prin benzi transportoare de cauciuc de stația de condiționare a cerealelor, incendiul manifestându-se cu degajări mari de fum.

La fața locului au fost mobilizate trei autospeciale de stingere, autospeciala de salvare și lucru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe