Connect with us

ACTUALITATE

Transmisie manuală vs Transmisie automată la mașini (P)

Publicat

Transmisia transferă puterea generată de motorul unei mașini pe roțile sale de antrenare. Nu pleci nicăieri fără ea. Motorul dvs. ar putea să pornească, să funcționeze la relanti și să se rotească perfect, dar mașina dvs. nu se va mișca fără o transmisie. Există două tipuri de transmisii de bază: manuală, respectiv automată. Iată tot ce trebuie să știți despre ele.

Cu excepția notabilă a unei transmisii continuu variabile (CVT), o transmisie – numită generic și cutie de viteze – este o cutie metalică umplută cu ulei care conține o serie de angrenaje, arbori, rulmenți și alte părți.

Cele mai frecvente tipuri de transmisii sunt automate și manuale. Le-am detaliat pentru a vă ajuta să alegeți cu înțelepciune data viitoare când cumpărați o mașină, indiferent dacă luați în considerare o mașină la mâna a doua sau cel mai bun SUV de pe piață .

O transmisie manuală este, de asemenea, cunoscută sub numele de stick-shift și asta spune totul – șoferul folosește literalmente un schimbător pentru a schimba vitezele. Prima mașină a tatălui tău ar fi putut avea un schimbător pe coloană de direcție sau pe tablou, dar într-o mașină modernă, maneta de schimbare este aproape întotdeauna montată vertical pe consola centrală și conectată la transmisie printr-o legătură.

Există două tipuri de transmisie automată. Ambele pot schimba angrenajele fără nici o intervenție din partea șoferului. Procesul se realizează hidraulic sau electronic prin monitorizarea parametrilor importanți, precum poziția pedalei de accelerație, viteza cu care se deplasează mașina și turațiile motorului. În multe mașini automate, angrenajele pot fi selectate manual folosind fie maneta schimbătoare, fie padelele montate în spatele volanului.

Piese de cea mai bună calitate pentru ambele tipuri de mașini se pot găsi pe Topautopiese.ro.

Tipul de transmisie pe care trebuie să îl aibă următoarea dvs. mașină depinde de doi factori importanți: tipul de vehicul pe care îl doriți și stilul dvs. de conducere. Stabilizarea tipului de transmisie mai bun poate fi un lucru dificil. La urma urmei, ambele transmisii au propriile avantaje și dezavantaje unice și, în cazul în care una poate fi perfectă într-o situație, poate ajunge să fie deloc potrivită într-o altă situație.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Cum să călătorești GRATUIT cu trenul prin Europa. Aproape 1.500 de tineri români pot obține un loc în program

Publicat

cum să călătorești gratuit cu trenul prin europa. aproape 1.500

Publicitate

DiscoverEU 2025: 1.485 de tineri din România vor avea oportunitatea să exploreze Europa călătorind cu trenul. Comisia Europeană oferă în cadrul acestei runde 36.000 de permise de călătorie, scrie alba24.ro.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

COMUNA DÂNGENI – ANUNȚ DE INTERES PUBLIC: Licitație publică

Publicat

comuna dÂngeni – anunȚ de interes public: licitație publică

Publicitate

Unitatea administrativ-teritorială Dângeni, județul Botoșani organizează în data de 16.04.2025 ora 10:00 licitație publică pentru închirierea pe o durată de 10 ani a unui spațiu care poate fi folosit ca și cabinet stomatologic cu o suprafață de 59,68 mp la care se mai adaugă o suprafață de 39,55 mp care este folosit ca și spațiu comun.

Documentele necesare se pot ridica de la sediul Primăriei Comunei Dângeni începând cu data de 7.04.2025,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Ivan Turbincă” vine la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani

Publicat

„ivan turbincă” vine la teatrul „mihai eminescu” botoșani

Publicitate

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani invită iubitorii de teatru în acest sfârșit de săptămână, la spectacolul „Ivan Turbincă” după Ion Creangă.

Botoșănenii sunt invitați, duminică, 6 aprilie de la ora 1900 la Teatrul „Mihai Eminescu”  la spectacolul „Ivan Turbincă” după Ion Creangă, regia Ion Sapdaru. Scenografia spectacolului este semnată de Mihai Pastramagiu, coregrafia de Victoria Bucun, iar din distribuție fac parte actorii:…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

2 aprilie – Ziua internațională a cărții pentru copii

Publicat

2 aprilie – ziua internațională a cărții pentru copii

Publicitate

În fiecare an, pe 2 aprilie, zi ce reprezintă data nașterii renumitului scriitor Hans Christian Andersen, este marcată Ziua internațională a cărții pentru copii, pentru a le insufla copiilor dragostea pentru lectură și pentru a canaliza atenția spre cărțile de acest gen, scrie site-ul https://www.ibby.org/.

Marcarea acestei zile este o inițiativă a Consiliului Internațional al Cărților pentru Tineri, datând din anul 1967. În fiecare an, o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe