ACTUALITATE
Transmisie manuală vs Transmisie automată la mașini (P)
Transmisia transferă puterea generată de motorul unei mașini pe roțile sale de antrenare. Nu pleci nicăieri fără ea. Motorul dvs. ar putea să pornească, să funcționeze la relanti și să se rotească perfect, dar mașina dvs. nu se va mișca fără o transmisie. Există două tipuri de transmisii de bază: manuală, respectiv automată. Iată tot ce trebuie să știți despre ele.
Cu excepția notabilă a unei transmisii continuu variabile (CVT), o transmisie – numită generic și cutie de viteze – este o cutie metalică umplută cu ulei care conține o serie de angrenaje, arbori, rulmenți și alte părți.
Cele mai frecvente tipuri de transmisii sunt automate și manuale. Le-am detaliat pentru a vă ajuta să alegeți cu înțelepciune data viitoare când cumpărați o mașină, indiferent dacă luați în considerare o mașină la mâna a doua sau cel mai bun SUV de pe piață .
O transmisie manuală este, de asemenea, cunoscută sub numele de stick-shift și asta spune totul – șoferul folosește literalmente un schimbător pentru a schimba vitezele. Prima mașină a tatălui tău ar fi putut avea un schimbător pe coloană de direcție sau pe tablou, dar într-o mașină modernă, maneta de schimbare este aproape întotdeauna montată vertical pe consola centrală și conectată la transmisie printr-o legătură.
Există două tipuri de transmisie automată. Ambele pot schimba angrenajele fără nici o intervenție din partea șoferului. Procesul se realizează hidraulic sau electronic prin monitorizarea parametrilor importanți, precum poziția pedalei de accelerație, viteza cu care se deplasează mașina și turațiile motorului. În multe mașini automate, angrenajele pot fi selectate manual folosind fie maneta schimbătoare, fie padelele montate în spatele volanului.
Piese de cea mai bună calitate pentru ambele tipuri de mașini se pot găsi pe Topautopiese.ro.
Tipul de transmisie pe care trebuie să îl aibă următoarea dvs. mașină depinde de doi factori importanți: tipul de vehicul pe care îl doriți și stilul dvs. de conducere. Stabilizarea tipului de transmisie mai bun poate fi un lucru dificil. La urma urmei, ambele transmisii au propriile avantaje și dezavantaje unice și, în cazul în care una poate fi perfectă într-o situație, poate ajunge să fie deloc potrivită într-o altă situație.