Connect with us

EVENIMENT

Transport ilegal de miei şi iezi, efectuat de un bărbat din Tulcea, interceptat de poliţişti

Publicat

amenda-politie

Poliţiştii bistriţeni au interceptat un transport ilegal de miei şi iezi, efectuat cu o autoutilitară condusă de un bărbat din judeţul Tulcea, şi au aplicat amenzi în valoare totală de 7.500 lei, potrivit buletinului de presă remis joi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

„În după-masa de 7 aprilie a.c., în urma controalelor efectuate în trafic, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Bistriţa au oprit pentru control o autoutilitară care circula pe Drumul Judeţean 154, între localităţile Şieuţ şi Şieu. A fost identificat conducătorul auto ca fiind un tânăr de 26 de ani, din Babadag, judeţul Tulcea, iar, în urma controlului efectuat, s-a constatat faptul că transportă animale, respectiv 40 de miei şi iezi, pentru care nu deţinea documente sanitar-veterinare”, se menţionează în comunicat.

Poliţiştii au aplicat amenzi în valoare totală de 7.500 lei şi au sesizat Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Codul de procedură fiscală. Ce spune ANAF de modificările adoptate de Guvern

Publicat

anaf

ANAF anunță că modificările adoptate miercuri de Guvern la Codul de procedură fiscală au ca scop combaterea evaziunii fiscale din domeniul comerțului online și protejarea cumpărătorilor.

ANAF a făcut miercuri precizări cu privire la Ordonanța de urgență privind unele măsuri fiscale, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, adoptată de Guvernul României.

„Prin actul normativ sunt aduse o serie de modificări și completări Legii nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală necesare pentru reglementarea obligației de raportare de către furnizorii de servicii poștale a informațiilor specifice referitoare la trimiterile poștale pentru care destinatarul achită expeditorului, prin intermediul rețelei poștale, contravaloarea bunului livrat.

Codul de procedură fiscală. Ce spune ANAF de modificările adoptate de Guvern: Care este scopul acestei modificări

Scopul acestei modificari legislative este atât prevenirea și combaterea evaziunii fiscale din domeniul comerțului on-line, cât și protejarea intereselor cumpărătorilor”, se arată într-un comunicat al ANAF.

Conform acestuia, prin această măsură se urmărește identificarea beneficiarilor reali care eludează taxele și impozitele datorate, prin încasarea sub formă de rambursuri prin intermediul furnizorilor de servicii poștale, a veniturilor obținute din tranzacții efectuate în mediul online.

„Prin stabilirea realității relației comerciale dintre cumpărătorul și vânzătorul implicați în comerțul online, ANAF poate avea acces la confirmarea cel puțin a beneficiarului, care are interesul direct să primească factură fiscală și să beneficieze astfel de garanția legală și indirect să determine plata taxelor și impozitele aferente veniturilor încasate de vânzător din comercializarea produselor respective”, susțin reprezentanții ANAF.

Aceștia subliniază că datele colectate respectă normele constituționale privind viața intimă, familială și privată, precum și secretul corespondenței, fără a se referi la conținutul coletului.

Ordonanța de urgență adoptată de Guvern intră în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial al României, iar transmiterea datelor se va realiza ulterior adoptării ordinului președintelui ANAF, în care va fi prevăzut modelul declarației.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Maia Sandu, discurs în Parlamentul European: Noi facem parte din Europa, valorile UE sunt valorile noastre

Publicat

maia sandu discurs parlament european
sursa foto: captură video Facebook / Maia Sandu

„Noi facem parte din Europa, valorile Uniunii Europene sunt valorile noastre”, a spus Maia Sandu în plenul Parlamentului European: „Acordarea statutului de țară candidat pentru Moldova este decizia cea bună”.

„Deși există provocări, Moldova e hotărâtă să rămână o parte a lumii libere. Noi facem parte din Europa, valorile UE sunt valorile noastre. (…) Vă cer sprijin pentru Moldova, pentru cei care doresc să-și păstreze democrația și libertatea. E un lucru important și pentru Europa, pentru a avea un partener stabil și care să contribuie la pace în vecinătatera estică.

În același timp, independența noastră, dezvoltarea pașnică, reformele economice și politice trebuie să aibă o abncoră. Această ancoră este perspectiva clară de aderare la UE”, a spus în plenul Parlamentului European Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.

Ea a mai spus că, „în mijlocul unor evenimente deramatice” a semnat pe 3 martie cererea de aderare la Uniunea Europeană.

„Am făcut această alegere inspirați fiind de aspirațiile poporului nostru. Am ales aderarea la UE ca un drum spre libertate, prosperitate și pace, un drum pentru care va fi nevoie de multă muncă, de coordonare și bunăvoință, dar un drum pe care merită să facem fiecare pas. (…)

Cu toții am lucrat din greu, pentru că noi credem în Uniunea Europeană, în valorile sale și în viitorul său. Știm că nu e vorba de decizii ușoare, însă acordarea statutului de țară candidat pentru Moldova este decizia cea bună”, a adăugat Sandu.

Ea a spus că Republica Moldova „aparține de Uniunea Europeană”.

Maia Sandu, discurs în Parlamentul European: „Suntem o țară europeană, cu o limbă europeană, o istorie europeană și un sistem politic european”

„Suntem o țară europeană, cu o limbă europeană, o istorie europeană și un sistem politic european. Cel puțin o treime dintre noi suntem deja cetățeni europeni, iar diaspora noastră se află în rândul dumneavoastră.

Probabil că ne-ați întâlnit. (…) Suntem europeni. Dorim să facem reforme pentru a întâri statul de drept și sistemul de justiție liber de corupție și independent. Economia și comerțul sunt din ce în ce mai conectate pe piața europeană. Pentru noi e extrem de important, pentru că UE reprezintă un proiect de pace.

Nu suntem naivi să credem că aderarea se face peste noapte, dar nu încercăm să găsim scurtături. Respectăm principiul meritelor”, a mai spus Maia Sandu.

În discursul său, Maia Sandu a criticat Federația Rusă pentru invazia Ucrainei.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Lucrări semnate de celebrul pictor Ştefan Câlţia, adjudecate la prețuri consistente la o licitație de artă contemporană

Publicat

lucrare lumea ca teatru a lui caltia sursa artmark

Lucrarea „Lumea ca teatru” de Ştefan Câlţia, probabil cea mai mare operă a artistului apărută pe piaţa de artă, a fost adjudecată, marţi seara, la preţul de 75.000 de euro, la licitaţia de artă contemporană organizată de Casa Artmark.

Şi alte două lucrări semnate de Ştefan Câlţia au fost cumpărate la licitaţia de marţi. „Fata cu papagal” şi „Clovn cu papagal” au fost adjudecate la 49.000 de euro, respectiv la 13.500 de euro.

Între lucrările care s-au vândut s-au mai numărat: „Blocuri noi” de Corneliu Baba, la 28.000 de euro, „Hommage a Picasso” de Alexandru Ţipoia, la 25.000 de euro, „David” de Obie Platon, la 9.000 de euro, „Stephane Mallarme” de Adrian Ghenie, la 3.000 de euro.

Lucrări semnate de celebrul pictor Ştefan Câlţia, adjudecate la prețuri consistente la o licitație de artă contemporană: Parte caritabilă

Sesiunea a cuprins şi o parte caritabilă destinată strângerii de fonduri pentru 100 de copii cu autism din România şi Ucraina.

Au fost licitate experienţe memorabile şi zile petrecute în compania unor vedete din România. Delia, Mihai Bendeac, Ana Maria Brânză, Smiley, Andi Moisescu, Cătălin Scărlătescu, Micutzu, Iulia Albu, Cabral, Anna Lesko, Cătălin Botezatu, Mihai şi Elwira Petre, Dan Bittman şi Mircea Lucescu sunt personalităţile care au oferit experienţe unice pentru ca 100 de copii să meargă în tabără. Potrivit rezultatelor licitaţiei, la această secţiune au fost colectate fonduri de 34.500 de euro. Agerpres

Sursa foto: artmark.ro

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Caz șocant în Ilfov. O femeie a fost bătută și urcată cu forța într-o mașină de patru bărbați

Publicat

Arhivă foto

O femeie din Măgurele, județul Ilfov, a fost răpită și bătută de patru bărbați, unul dintre ei fiind fostul concubin. Trei dintre bărbați sunt arestați preventiv, iar altul este plasat sub control judiciar.

Polițiștii orașului Măgurele au fost sesizați prin apel 112 în noaptea de marți spre miercuri de către un bărbat, cu privire la faptul că fostul concubin al unei femei, împreună cu 3 persoane, au pătruns în incinta unei societăți comerciale din Măgurele, iar unul dintre aceștia a agresat o femeie, lovind-o cu pumnii și cu picioarele, după care a târât-o ,fără voia ei până la o mașină parcată în curtea societății, în care au urcat-o cu forța.

Caz șocant în Măgurele – Ilfov:  O femeie a fost bătută și urcată cu forța într-o mașină de patru bărbați: Cine sunt cei patru suspecți

Polițiștii le-au identificat pe cele 4 persoane. Este vorba de 4 bărbați, din județul Giurgiu, cu vârste cuprinse între 20 și 49 de ani. În mașină era și victima, respectiv o femeie de 40 ani, concubina unuia dintre bărbați.

Pentru femeie a fost emis ordin de protecție provizoriu.

În urma cercetărilor, polițiștii orașului Măgurele au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a celor 4 bărbați, iar, după prezentarea acestora Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, judecătorul de drepturi și libertăți a dispus arestarea preventivă față de 3 dintre aceștia, iar, pentru cel de al patrulea, a dispus măsura controlului judiciar.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate