Connect with us

EVENIMENT

Transportul internațional de persoane cu autocarul rămâne suspendat și după 15 mai

Publicat

autocar

Transportul internațional de persoane cu autocarul din România către și dinspre toate ţările din zona roşie de risc epidemiologic rămâne suspendat și după 15 mai.

Transportatorii solicită autorităţilor române să oprească discriminarea operatorilor români de transport rutier cu autocare, faţă de operatorii aerieni sau feroviari.

Citește și Carantina nu mai este obligatorie pentru românii care vin din străinătate. Ce document trebuie prezentat la graniță

„Este inacceptabil ca lucrătorii români să aibă voie să meargă cu avionul sau cu trenul, şi cu autocarul nu!”, spun aceştia.

Ei atrag atenţia că în ciuda numeroaselor intervenţii UNTRR adresate Preşedintelui şi Guvernului României prin care a fost semnalată necesitatea deblocării transportului rutier internaţional de persoane, în documentul Ministrului Afacerilor Interne postat în transparenţa decizională privind setul de măsuri propuse de prevenire şi control a virusului SARS-CoV-2, măsuri aplicabile după ridicarea stării de urgenţă, începând cu data de 15 mai 2020, se propune la punctul 7 să se menţină:

„Suspendarea transportului rutier internaţional de persoane prin servicii regulate, servicii regulate speciale şi servicii ocazionale în trafic internaţional, pentru cursele efectuate către toate 5 ţările din zona roşie de risc epidemiologic şi din acestea către România”.

Cele 5 țări aflate în prezent pe lista INSP ca fiind zone roșii cu risc epidemiologic sunt: Italia, Franța, Germania, Spania și Iran.

Potrivit UNTRR, pe perioada stării de urgenţă, activitatea transportatorilor rutieri români de persoane în trafic internaţional a fost suspendată cf. art. 11 din Ordonanţa militară nr.7, fiind permise numai zborurile efectuate de operatorii aerieni prin curse neregulate (charter) pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state. De asemenea, prin Ordinul MTIC nr. 951/2020 publicat în Monitorul Oficial din 07.05.2020, s-a aprobat Procedura pentru circulaţia trenurilor de călători
special comandate în vederea transportului de lucrători sezonieri, inclusiv al celor care desfăşoară activităţi de îngrijire a persoanelor vulnerabile, între România şi alte state membre ale Uniunii Europene, pe perioada stării de urgenţă.

„Considerăm că aşa cum se permite plecarea la lucru cu avion charter, tren şi cu autoturism, trebuie să fie permisă şi deplasarea cu autocarele, atât pentru a permite celor care au contracte să meargă la lucru şi să degreveze presiunea pe bugetul statului, cât şi pentru a permite transportatorilor de persoane sa organizeze similar cu liniile aeriene tot chartere spre ţări precum Germania, Spania, Franţa.

Precizăm că transportul cu autocarul este preferat de multe companii din România pentru organizarea deplasării personalului angajat şi a lucrătorilor sezonieri, având în vedere preţul accesibil, precum şi siguranţa, calitatea şi flexibilitatea serviciilor oferite. Semnalăm că prin actuala restricţionare a activităţii transportatorilor rutieri români de persoane, s-a ajuns la situaţia inacceptabilă în care operatori străini de autocare să asigure transportul către Vestul UE al lucrătorilor români din agricultură”, au adăugat reprezentanţii UNTRR.

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizaţie profesională şi patronală, fondată în 1990, care promovează şi apăra interesele transportatorilor rutieri pe plan intern şi internaţional, înregistrând de la înfiinţare până în prezent peste 16.000 de firme înscrise – operatori care efectuează transporturi interne şi internaţionale de marfă şi persoane.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Intervenția dramatică de la incendiul din Gruia în imagini emoționante. Cum arătau pompierii după lupta cu flăcările

Publicat

incendiu gruia restaurant 2 1 scaled.jpg

Pompierii clujeni au avut marți una dintre cele mai dificile intervenții din acest an.

Un incendiu puternic a izbucnit în cartierul Gruia, iar vântul puternic și accesul dificil în zonă au transformat intervenția într-o adevărată cursă contracronometru.

Intervenția dramatică de la incendiul din Gruia, în imagini emoționante

Incendiul a cuprins mai multe imobile de pe strada Șerpuitoare și s-a manifestat cu violență. Două case nelocuite au fost distruse,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Clujul rămâne fără apă! Zeci de străzi din Cluj-Napoca și Dej, afectate de întreruperi programate

Publicat

robinet apa e1646051867671.jpg

Compania de Apă Someș anunță întreruperi ale alimentării cu apă potabilă, în mai multe zone din Cluj-Napoca și Dej, începând cu 3 iulie. Zeci de străzi vor rămâne fără apă ore întregi, iar locuitorii sunt sfătuiți să-și facă provizii din timp. 

În vederea efectuarii unor lucrări programate de întreținere la rețeaua publică de alimentare cu apă, Compania de Apă Someș S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile, în zilele de 3, 8 și 9 iulie, pe mai…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ce vor face cei cinci vicepremieri din Guvernul României. Ilie Bolojan le-a trasat oficial sarcinile

Publicat

ilie bolojan presedinte interimar.jpg

Prim-ministrul României, Ilie Bolojan, conduce un Guvern cu nu mai puțin de cinci vicepremieri, decizie care a provocat nemulțumire în societate, având în vedere că este cel mai mare număr de “adjuncți” de până acum, unii cu portofolii, alții fără.

Miercuri, prim-ministrul a stabilit atribuțiile celor cinci vicepremieri, prin decizii publicate în Monitorul Oficial al României.

Ce vor face cei cinci vicepremieri din Guvernul României

Potrivit deciziei…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

IARMAROC la Sat. A început numărătoarea inversă pentru Festivalul Creației și Artelor de la Cluj-Napoca. Zeci de concerte

Publicat

iarmaroc la sat 2025 artisti e1751466907978.jpeg

Între 4 și 6 iulie, vizitatorii sunt invitați să lase orașul deoparte și să se bucure de artă, muzică, ateliere și întâlniri în natură, la IARMAROC la Sat. Festivalul Creației și Artelor va avea loc în Parcul Etnografic ”Romulus Vuia” din Cluj-Napoca și va aduce laolaltă creatori din toată țara, ateliere și activități pentru toată lumea, spectacole, expoziții și degustări.

Oaspeții Satului sunt așteptați vineri, de la 12 după-amiaza, până la 9…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe