Connect with us

ACTUALITATE

Tranziţiile în energie accelerează la nivel global, însă există riscuri care periclitează evoluţia. Studiu

Publicat

energie electrica
Arhivă foto

Spre deosebire de anticipările anterioare, schimbările în sistemul energetic global au atins un punct critic și vor continua să se accelereze în următorul deceniu, conform noului raport EY intitulat „If every energy transition is different, which course will accelerate yours?”.

Această evoluție semnificativă deschide perspective interesante, dar și expune diverse riscuri care ar putea bloca progresul.

Viteza tranziției către surse regenerabile: nevoie urgentă de acțiune suplimentară

Potrivit raportului EY, se preconizează că până în 2050, investiții anuale de aproximativ 4,1 trilioane de dolari vor fi necesare pentru tehnologii de tranziție cu emisii reduse de carbon și infrastructură energetică.

Aceasta reprezintă de patru ori mai mult decât nivelurile actuale și reflectă complexitatea și diversitatea schimbărilor în ceea ce privește progresul energetic.

Nicio tranziție energetică identică: studiul EY subliniază variabilitatea schimbărilor globale

Studiul EY explorează patru pârghii cheie pentru schimbările viitoare în energie: progresul tehnologic, aprovizionarea cu materii prime, implicarea consumatorilor și politica guvernamentală.

Acestea au un impact semnificativ asupra a 52 de tehnologii diferite, evidențiind complexitatea și diversitatea tranzițiilor energetice care se desfășoară în întreaga lume.

Energia verde va domina, dar riscul încălzirii globale persistă

Raportul EY prognozează că, la nivel global, energia verde va deveni dominantă în producția de electricitate până în 2038, reprezentând 62% din mixul energetic până în 2050.

Cu toate acestea, ritmul actual al schimbării este considerat încă insuficient pentru a menține încălzirea globală sub obiectivul de 1,5 grade Celsius, cerând o accelerare suplimentară.

Decarbonarea combustibililor fosili esențială pentru succesul tranziției

Utilizarea combustibililor fosili este estimată să atingă un maxim până în 2030, cu hidrocarburi care vor rămâne în mixul energetic mai mult decât s-a anticipat.

Acest aspect subliniază necesitatea unor politici care să facă alternativele cu emisii reduse de carbon mai atractive pentru investitori.

Este esențială decarbonarea sectoarelor care continuă să utilizeze petrol și gaze naturale pentru a îndeplini obiectivele de tranziție energetică.

Apel la acțiune: România și importanța depășirii provocărilor în tranziția către energia verde

Mihai Drăghici, Partener în Consultanță la EY România, subliniază importanța depășirii provocărilor legate de decarbonarea sectorului industrial în România.

Raportul face un apel la acțiune extins și pentru alte regiuni, evidențiind necesitatea depășirii provocărilor pentru o tranziție de succes și incluzivă către energia verde.

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Un șofer de TIR din Alba, deputat de Botoșani. Cine este Gheorghe Petru Pîclișan, care a devenit deputat pe lista POT

Publicat

gheorghe petru piclisan.jpg

Publicitate

Un tânăr din Alba a câștigat un post de deputat în județul Botoșani, la alegerile parlamentare de la începutul lunii. Este vorba despre Gheorghe Petru Pîclișan, din Vințu de Jos, care a candidat pe lista POT. El lucrează ca șofer de TIR pe rute externe, relatează alba24.ro

La alegerile parlamentare din acest an, Gheorghe Petru Pîclișan a candidat singur pe lista POT Botoșani pentru Camera Deputaților. Și a câștigat pe valul ridicat de o formațiune despre care se spune că este ”partidul lui Călin Georgescu”.

POT a obținut în județul Botoșani la alegerile pentru Camera Deputaților un număr de 9.437 de voturi, adică 6,37 % din voturi.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Alegeri parlamentare 2024: STOP vot! Câți botoșăneni au ajuns la urne. Peste jumătate dintre români au votat

Publicat

vot4.jpg

Publicitate

Nu mai puțin de 153.419 de locuitorii cu drept de vot din județul Botoșani au mers astăzi, duminică, 1 decembrie 2024, la vot, pentru alegerea senatorilor și deputaților din Parlamentul României, ceea ce a plasat județul pe ultimele trei locuri din România în privința prezenței la vot.

Procentul participării la urne a fost de aproximativ 40,83 %, din cei 375.722 de locuitori cu drept de vot din județ, în fața urnelor ajungând aproape 153.419. Din ei, 141.458 au fost pe listele permanente, 9.665 pe liste suplimentare în timp ce 2.296 botoșăneni au votat la urnele mobile.

La Botoșani cea mai mare parte a votanților s-au prezentat în mediul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Prezența la vot parlamentare 2024, ora 18.00 în Botoșani: Peste 142.000 de cetățeni au fost la vot

Publicat

vot.jpg

Publicitate

Prezența la vot – alegeri parlamentare 2024, ora 18.00: Peste 142.000 de locuitori din Botoșani au mers la vot – 37,82 %. În țară, prezența la vot este de 46,14 %.

Majoritatea celor care au votat au peste 45 de ani și sunt din mediul urban. La ora 18.00, numărul femeilor care au fost la vot îl depășea pe cel al bărbaților.

Total persoane cu drept de vot: 375.722

Total votanți, ora 18.00, 142.102  (prezență la vot 37,82 %) din care:

  • 131.256 pe liste permanente
  • 8.614 pe liste suplimentare
  • 2.232 cu urna mobilă.

Prezența la vot – alegeri parlamentare 2024 – ora 18.00 – în țară

Prezența la vot la nivel național: 46,14 %. Au votat…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Alegeri parlamentare 2024: Câți alegători din Botoșani au ajuns la vot până la ora 12.00

Publicat

romania parlamentare 2024 ora 12.00.jpg

Publicitate

Peste 3 milioane de români au ajuns la vot până la ora 12.00 în România, o prezență mai mare decât acum patru ani. Prezența la vot la ora 12.00 a fost de 17,61 %.

La Botoșani, din cele 375.722 de persoane așteptate în fața urnelor, în secțiile de votare au ajuns deja 14,89 %, adică nu mai puțin de 55.932 de persoane, din care:

51.560 pe liste permanente

3.920 pe liste suplimentare

452 persoană cu urna mobilă.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe