Connect with us

ACTUALITATE

Tranziţiile în energie accelerează la nivel global, însă există riscuri care periclitează evoluţia. Studiu

Publicat

energie electrica
Arhivă foto

Spre deosebire de anticipările anterioare, schimbările în sistemul energetic global au atins un punct critic și vor continua să se accelereze în următorul deceniu, conform noului raport EY intitulat „If every energy transition is different, which course will accelerate yours?”.

Această evoluție semnificativă deschide perspective interesante, dar și expune diverse riscuri care ar putea bloca progresul.

Viteza tranziției către surse regenerabile: nevoie urgentă de acțiune suplimentară

Potrivit raportului EY, se preconizează că până în 2050, investiții anuale de aproximativ 4,1 trilioane de dolari vor fi necesare pentru tehnologii de tranziție cu emisii reduse de carbon și infrastructură energetică.

Aceasta reprezintă de patru ori mai mult decât nivelurile actuale și reflectă complexitatea și diversitatea schimbărilor în ceea ce privește progresul energetic.

Nicio tranziție energetică identică: studiul EY subliniază variabilitatea schimbărilor globale

Studiul EY explorează patru pârghii cheie pentru schimbările viitoare în energie: progresul tehnologic, aprovizionarea cu materii prime, implicarea consumatorilor și politica guvernamentală.

Acestea au un impact semnificativ asupra a 52 de tehnologii diferite, evidențiind complexitatea și diversitatea tranzițiilor energetice care se desfășoară în întreaga lume.

Energia verde va domina, dar riscul încălzirii globale persistă

Raportul EY prognozează că, la nivel global, energia verde va deveni dominantă în producția de electricitate până în 2038, reprezentând 62% din mixul energetic până în 2050.

Cu toate acestea, ritmul actual al schimbării este considerat încă insuficient pentru a menține încălzirea globală sub obiectivul de 1,5 grade Celsius, cerând o accelerare suplimentară.

Decarbonarea combustibililor fosili esențială pentru succesul tranziției

Utilizarea combustibililor fosili este estimată să atingă un maxim până în 2030, cu hidrocarburi care vor rămâne în mixul energetic mai mult decât s-a anticipat.

Acest aspect subliniază necesitatea unor politici care să facă alternativele cu emisii reduse de carbon mai atractive pentru investitori.

Este esențială decarbonarea sectoarelor care continuă să utilizeze petrol și gaze naturale pentru a îndeplini obiectivele de tranziție energetică.

Apel la acțiune: România și importanța depășirii provocărilor în tranziția către energia verde

Mihai Drăghici, Partener în Consultanță la EY România, subliniază importanța depășirii provocărilor legate de decarbonarea sectorului industrial în România.

Raportul face un apel la acțiune extins și pentru alte regiuni, evidențiind necesitatea depășirii provocărilor pentru o tranziție de succes și incluzivă către energia verde.

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

România produce carne de pui în proporție de 100% față de nevoile naționale, cu posibilități de export

Publicat

românia produce carne de pui în proporție de 100% față

Publicitate

România produce carne de pui, în ferme, în proporție de 100% față de nevoile naționale, având și posibilități de export, a afirmat luni Ioan Popa, președinte și fondator Transavia.

”Este singura zonă, mă refer la mâncare, la produse alimentare, în care producem în proporție de 100% față de nevoile naționale. Avem și posibilități de export. Asta nu înseamnă că nu importăm, dar importul și exportul sunt undeva aproape la același…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Lângă noi: Un șofer a murit după o coliziune între un autoturism și un TIR, la Suceava

Publicat

lângă noi: un șofer a murit după o coliziune între

Publicitate

Un bărbat a murit în urma unui accident rutier produs, luni, pe raza localității Poiana Stampei, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgentă (ISU) Suceava.

Potrivit acestora, în accident au fost implicate un autoturism și un autotren, victima fiind șoferul autoturismului.

La fata locului au intervenit pompierii militari, cu două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare și o ambulanță SMURD, cu sprijinul unui echipaj al…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Expoziția de artă plastică „LOGOS” a grupului Prolog

Publicat

botoșani: expoziția de artă plastică „logos” a grupului prolog

Publicitate

Muzeul Județean Botoșani și Galeria Romană au bucuria de a vă invita la vernisajul expoziției de artă plastică a grupului Prolog, intitulată „LOGOS”, vineri, 4 aprilie 2025, începând cu ora 13.00. Expoziția, găzduită de Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani, cuprinde pictură și grafică semnată de artiștii Paul Gherasim, Constantin Flondor, Horea Paștina, Mihai Sârbulescu, Christian Paraschiv, Ion Grigorescu, Valentin…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Activități intensificate pentru prevenirea consumului de droguri în rândul elevilor, în Săptămâna Conștientizării

Publicat

activități intensificate pentru prevenirea consumului de droguri în rândul elevilor,

Publicitate

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară, împreună cu coordonatorul S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. Botoșani și Consiliul Județean al Elevilor Botoșani au organizat în săptămâna  24 – 28  martie activități de conștientizare în mai multe unități de învățământ din municipiul Botoșani.

 

Concentrarea activităților pe parcursul celor cinci zile a avut drept scop creșterea gradului de informare și conștientizare a elevilor cu privire la…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe