Connect with us

ACTUALITATE

Traseu de sanie de vară pe pârtia de schi din staţiunea Covasna

Publicat

statiune turistica

Autorităţile locale din staţiunea Covasna au început demersurile pentru realizarea unui traseu de sanie de vară pe un tronson al pârtiei de schi din localitate, în scopul diversificării ofertei turistice.

Primarul staţiunii Covasna, Gyerő József a declarat vineri, pentru AGERPRES, că este vorba despre un teren aflat în partea de jos a pârtiei, folosit în sezonul de iarnă ca pârtie de schi pentru începători şi pârtie de săniuş, cu o diferenţă de nivel de aproximativ 50 de metri, unde va fi amplasată o instalaţie de tracţiune a saniei în amonte, precum şi o pistă de coborâre cu o lungime de aproximativ 500 de metri, care va avea mai multe viraje adaptate la configuraţia terenului.

Practic, va fi realizată o linie de urcare şi una de rulaj pe care săniile vor coborî în serpentine de la cota 665 metri până la cota 620.

Primarul Gyerő József a menţionat că investiţia se va cifra la aproape 1,5 milioane de euro şi va fi realizată fie din bugetul local, cu sprijinul Consiliului Judeţean, fie din fonduri de la bugetul de stat, fie printr-un parteneriat public-privat.

Gyerő József a mai spus că realizarea acestui proiect va aduce beneficii atât pentru turişti, cât şi pentru localnici, deoarece va completa oferta de petrecere a timpului în aer liber.

„Pentru sezonul de iarnă există patinoarul şi pârtia de schi, care, din cauza altitudinii destul de reduse la care este amplasată staţiunea, nu este întotdeauna funcţională. Noi facem eforturi să putem asigura condiţii bune de schi, chiar dacă nu este rentabil din punct de vedere financiar, deoarece considerăm că beneficiile nu se cuantifică doar în bani (…) Pentru sezonul de vară, în afară de drumeţii în aer liber staţiunea nu oferă alte variante, prin urmare realizarea saniei de vară, care ar putea fi funcţională tot timpul anului, va dezvolta oferta de agrement şi petrecere a timpului liber (…) În consecinţă, va creşte numărul turiştilor care vor vizita în staţiunea, va creşte gradul de ocupare a spaţiilor de cazare şi, implicit, atractivitatea a staţiunii, în ansamblul ei”, a declarat Gyerő József.

Potrivit autorităţilor locale, astfel de sănii de vară mai există la Buşteni şi la Cluj, iar în curând va fi construită una şi în staţiunea Borsec. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Zilele Artei BIZANTINE, la Cluj și Alba Iulia. Vezi programul

Publicat

catedrala avram iancu e1664377336415.jpg

În perioada 06-09 Octombrie 2022, va avea loc a XVIII-a ediție a „Zilelor Artei Bizantine”, eveniment ideat și materializat sub îndrumarea domnului Lect. Univ. Dr. Sorin Albu, cadru didactic la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, coordonator al grupului de muzică, artă și cultură bizantină „Sfântul Ioan Damaschin”.

arta bizantina

„Prima zi a evenimentului, 06 Octombrie, va fi marcată de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, începând cu ora 8:00. De la ora 11:00, la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, de pe str. Episcop Nicolae Ivan FN, va…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Alba Iulia, prin ochii unor vloggeri celebri. Drumul de la Rimetea și cafeaua servită amabil într-un birt de la țară

Publicat

volggeri alba iulia scaled e1664450300351 1000x600.jpg

Suntem Steve și Ivana, care împreună sunt Jetlag Warriors, vloggeri celebri dedicați turismului și călătoriilor, au vizitat județul Alba și s-au oprit la Alba Iulia.

Primul loc vizitat a fost Rimetea și Cetatea Colțești, iar în drumul spre Alba Iulia s-au oprit la o cafea, la un magazin sătesc, pe marginea drumului, unde au întâlnit o vânzătoare extrem de prietenoasă și amabilă, care a încercat să vorbească cu ei.

I-a întrebat de unde sunt, dacă le place în România și chiar dacă mașina lor este proprietate personală sau închiriată. Totul în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Adevărul despre COLECTAREA selectivă a DEȘEURILOR la Cluj-Napoca. Șurubaru, city manager: Se face în proporție de 2% la blocuri

Publicat

centre de selectie e1608292936874.jpg

Cluj-Napoca este „pionier” în ceea ce privește colectarea selectivă a deșeurilor pe fracții. În zonele de case, clujenii primesc saci pentru a colecta separat hartia, plasticul și metalul, sticla și deșeurile menajere. La blocuri există, de asemenea, tomberoane „colorate”, fiecare pentru o categorie de deșeuri, dar aici lucrurile merg anevoios, potrivit lui Gheorghe Șurubaru, city managerul orașului.

Cluj-Napoca a implementat un proiect pilot în ceea ce privește colectare selectivă a deșeurilor. Aceasta merge, însă, greu, în special în zona de blocuri, spune Gheorghe Șurubaru.

Asta pentru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Concordia Chiajna-„U” Cluj, 0-2. Clujenii merg mai departe în Cupa României

Publicat

1664475109 cupa romaniei semifinale.jpg

Universitatea Cluj a întâlnit, joi seara în deplasare, pe Concordia Chiajna într-un meci din play-off-ul Cupei României. După un meci bun făcut de clujeni, aceștia câștigă cu 2-0, prin golurile marcate de Thiam (min.18) și Fulop (min.59) și merg mai departe în Cupa României.

Concordia Chiajna: Chudy – R. Simion, Palmeș (cpt.), Stănică, Bușu, Codrea, Pațurcă, Ad. Voicu, Ndiaye, Llullaku, Rusescu
Rezerve: Chesneau – Călințaru, Maric, Leo. Alexandrescu, Skytte, Vl. Mihalcea, E. Oancea, Mustacă, Alb. Voinea
Antrenor: Eugen Trică

U Cluj: Iliev – Șt. Vlădoiu, Fl. Ilie, Nowak, Chipciu (cpt.),…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe