Connect with us

ACTUALITATE

Oferte inedite la un târg apicol din Arad: tratamente cu venin de albine, mărțișoare comestibile si alte surprize

Publicat

Sursa foto: TenTV

Vizitatorii unui târg de apicultură desfăşurat la Arad în acest weekend au ocazia să experimenteze tratamente naturiste, pe bază de venin de albine, cu lipitori sau cu lumânări bioenergetice din ceară de albine, în timp ce pentru 1 Martie au fost puse la vânzare mărţişoare dulci, din miere sau derivate.

Sute de persoane erau prezente, sâmbătă, la târgul „ARpicultura”, desfăşurat la Expo Arad şi organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului, în colaborare cu Asociaţia Crescătorilor de Albine şi Asociaţia Fermelor Apicole de Producţie şi Reproducţie din România.

Târgul se află la a V-a ediţie şi este cu vânzare atât pentru apicultori, cât şi pentru public.

Peste 50 de producători şi comercianţi propun o gamă variată de produse terapeutice şi cosmetice pe bază de miere, polen, propolis, ceară, dulciuri şi sucuri din plante medicinale, uleiuri, produse ecologice şi tradiţionale, dar şi utilaje apicole, stupi, faguri artificiali sau hrană pentru albine.

Printre cele mai inedite oferte se află terapiile cu lipitori sau tratamentele cu venin de albine. Vizitatorii au ocazia să experimenteze astfel de terapii, care sunt foarte căutate în centre de medicină alternativă din alte ţări.

Medicul primar de medicină de urgenţă Mihaela Orodan, care practică şi apifitoterapia sau acupunctura, a declarat pentru AGERPRES că tratamentul cu venin de albine se aplică mai ales la problemele de articulaţii, având un puternic efect antiinflamator.

„De asemenea, terapia cu lipitori este binecunoscută de mii de ani, dar este mai puţin de actualitate. Ne-am propus de câţiva ani să reîncepem această terapie, datorită efectelor benefice pe care le are hirudina pe care lipitorile o introduc în circulaţia sanguină. Aceasta are efect antiinflamator sau anticoagulant”, a adăugat medicul.

O altă ofertă terapeutică prezentată a fost cu lumânări bioenergetice din ceară de albine.

„Lumânările terapeutice se pun în punctele dureroase de pe corp. Ele sunt compuse dintr-o pânză specială de in, îmbibată în ceară de albină, uleiuri aromatice şi extract de curcumă, un antiinflamator foarte eficient. Sunt realizate prin procedee manuale şi înglobează o mare cantitate de bioenergie”, a declarat Letiţia Cuibaş, producător, care a făcut demonstraţii în cadrul târgului.

„Am încercat pentru o durere în zona cefei şi chiar mi-a trecut după şedinţa de 10 minute. Am cumpărat câteva lumănări pentru a le folosi acasă”, a spus o vizitatoare.

Lumânările sunt comercializate mai mult în Ungaria, Cehia, Olanda şi Grecia, unde terapeuţii lucrează cu ele în cabinete specializate.

În cadrul târgului s-au putut găsi inclusiv mărţişoare dulci, special confecţionate pentru începutul primăverii. De exemplu, o tânără din Arad, a cărei familie se ocupă de apicultură de mulţi ani, oferă, cu preţuri cuprinse între 3 şi 10 lei, mici borcane cu miere, ornate cu plante mirositoare, cum ar fi lavandă, şi legate cu tradiţionalul şnur alb-roşu.

Organizatorii au mai pregătit, pe parcursul celor două zile, o serie de conferinţe şi seminarii pe teme de interes pentru producătorii din domeniu, precum subvenţiile, finanţările europene sau patologia în apicultură. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Cuvios Atanasie Athonitul

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul cuvios atanasie athonitul

Publicitate

Sfântul Cuvios Atanasie Athonitul – 5 iulie

 

Acest sfânt era originar din Trapezunt, de pe țărmul sud-vestic al Mării Negre. Tatăl său era de neam din Antiohia Siriei, iar mama din Colhida (Grecia). Deși, părinții Cuviosului Atanasie doreau ca el să ajungă un soldat viteaz, nu au avut parte nici măcar de creșterea lui deoarece au murit de timpuriu. El a fost crescut de către o călugăriță, care era rudă mai îndepărtată. Într-o zi a venit…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Incendiu la Șendriceni! O magazie a fost cuprinsă de flăcări și a pus în pericol casa și alte anexe

Publicat

foto: incendiu la Șendriceni! o magazie a fost cuprinsă de

Publicitate

Un incendiu s-a produs, în această dimineață, într-o gospodărie din localitatea Șendriceni. O magazie a fost cuprinsă de flăcări, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit.

 

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu două autospeciale de stingere, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Șendriceni. Aceștia au constatat faptul că ardeau bunurile din interiorul anexei, dar și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Trei autoturisme implicate într-un accident la Saucenița. O femeie, dusă la spital

Publicat

foto: trei autoturisme implicate într un accident la saucenița. o femeie,

Publicitate

O femeie a ajuns la spital în urma unui accident rutier produs, în această după-amiază, pe DN 29 B, în localitatea Saucenița. În eveniment au fost implicate trei autoturisme.

La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu o autospecială de stingere și modul de descarcerare, dar și o ambulanță SAJ.

Aceștia au constat faptul că nu erau persoane încarcerate. O femeie a avut nevoie de ajutor medical, fiind reluată de echipajul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

BiblioVacanța 2025 începe pe 7 Iulie. Patru săptămâni de activități educative și creative la biblio vacanta

Publicat

bibliovacanța 2025 începe pe 7 iulie. patru săptămâni de activități

Publicitate

Vara aceasta, copiii din Botoșani sunt invitați să îmbine distracția cu învățarea în cadrul BiblioVacanței 2025. Acest program educativ, intrat deja în tradiția Bibliotecii Județene ‘Mihai Eminescu’ Botoșani, se va desfășura în perioada 7 Iulie 2025 – 1 August 2025.

Timp de patru săptămâni, copiii vor avea acces, în spațiile bibliotecii, la ateliere variate, susținute de oameni pasionați, voluntari și colaboratori cu experiență în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe