Connect with us

ACTUALITATE

Oferte inedite la un târg apicol din Arad: tratamente cu venin de albine, mărțișoare comestibile si alte surprize

Publicat

Sursa foto: TenTV

Vizitatorii unui târg de apicultură desfăşurat la Arad în acest weekend au ocazia să experimenteze tratamente naturiste, pe bază de venin de albine, cu lipitori sau cu lumânări bioenergetice din ceară de albine, în timp ce pentru 1 Martie au fost puse la vânzare mărţişoare dulci, din miere sau derivate.

Sute de persoane erau prezente, sâmbătă, la târgul „ARpicultura”, desfăşurat la Expo Arad şi organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului, în colaborare cu Asociaţia Crescătorilor de Albine şi Asociaţia Fermelor Apicole de Producţie şi Reproducţie din România.

Târgul se află la a V-a ediţie şi este cu vânzare atât pentru apicultori, cât şi pentru public.

Peste 50 de producători şi comercianţi propun o gamă variată de produse terapeutice şi cosmetice pe bază de miere, polen, propolis, ceară, dulciuri şi sucuri din plante medicinale, uleiuri, produse ecologice şi tradiţionale, dar şi utilaje apicole, stupi, faguri artificiali sau hrană pentru albine.

Printre cele mai inedite oferte se află terapiile cu lipitori sau tratamentele cu venin de albine. Vizitatorii au ocazia să experimenteze astfel de terapii, care sunt foarte căutate în centre de medicină alternativă din alte ţări.

Medicul primar de medicină de urgenţă Mihaela Orodan, care practică şi apifitoterapia sau acupunctura, a declarat pentru AGERPRES că tratamentul cu venin de albine se aplică mai ales la problemele de articulaţii, având un puternic efect antiinflamator.

„De asemenea, terapia cu lipitori este binecunoscută de mii de ani, dar este mai puţin de actualitate. Ne-am propus de câţiva ani să reîncepem această terapie, datorită efectelor benefice pe care le are hirudina pe care lipitorile o introduc în circulaţia sanguină. Aceasta are efect antiinflamator sau anticoagulant”, a adăugat medicul.

O altă ofertă terapeutică prezentată a fost cu lumânări bioenergetice din ceară de albine.

„Lumânările terapeutice se pun în punctele dureroase de pe corp. Ele sunt compuse dintr-o pânză specială de in, îmbibată în ceară de albină, uleiuri aromatice şi extract de curcumă, un antiinflamator foarte eficient. Sunt realizate prin procedee manuale şi înglobează o mare cantitate de bioenergie”, a declarat Letiţia Cuibaş, producător, care a făcut demonstraţii în cadrul târgului.

„Am încercat pentru o durere în zona cefei şi chiar mi-a trecut după şedinţa de 10 minute. Am cumpărat câteva lumănări pentru a le folosi acasă”, a spus o vizitatoare.

Lumânările sunt comercializate mai mult în Ungaria, Cehia, Olanda şi Grecia, unde terapeuţii lucrează cu ele în cabinete specializate.

În cadrul târgului s-au putut găsi inclusiv mărţişoare dulci, special confecţionate pentru începutul primăverii. De exemplu, o tânără din Arad, a cărei familie se ocupă de apicultură de mulţi ani, oferă, cu preţuri cuprinse între 3 şi 10 lei, mici borcane cu miere, ornate cu plante mirositoare, cum ar fi lavandă, şi legate cu tradiţionalul şnur alb-roşu.

Organizatorii au mai pregătit, pe parcursul celor două zile, o serie de conferinţe şi seminarii pe teme de interes pentru producătorii din domeniu, precum subvenţiile, finanţările europene sau patologia în apicultură. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Atelier de încondeiat ouă la Mihălășeni. ,,Profesor” a fost meșterul popular Maria Ursulean

Publicat

fb img 1714146489852 1000x600.jpg

Publicitate

Joi, Centrul de Creatie Botosani a desfășurat un alt atelier de încondeiat ouă, de această dată în parteneriat cu Parohia Mihălășeni.

Meșterul popular Maria Ursulean din Bucecea i-a sprijinit pe micuții participanți să deslușească tainele încondeierii ouălor.
,,Mulțumim și celor patru tinere din Bucecea care au ajutat la desfășurarea atelierului!
Mulțumim frumos părintelui Petru Hrițac pentru invitație și ospitalitate, cadrelor didactice prezente, grupului vocal din Mihălășeni care ne-a încântat cu câteva cântări religioase și îi felicităm pe toți copiii care au participat la atelier!” , au transmis oficialii Centrului de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

,,Sacrul în artă”, expoziție la Muzeul Ștefănești

Publicat

fb img 1714127943595 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul Judetean Botosani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează expoziția intitulată „Sacrul în artă”.

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a unui număr de 13 icoane din patrimoniul etnografic al Muzeului Județean Botoșani, precum și a lucrărilor semnate de artiștii vizuali Anca și Alina Albătoaie, Constantin Livadaru, Florin Grosu, Bebe Hetriuc, Ioana-Gina Poleac, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia. Expoziția, etalată la #Muzeul „#Ștefan_Luchian”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

14 mai, ultima zi în care se mai pot face înscrieri la școala de agenți de poliție în 2024. Acte, calendar, condiții candidați

Publicat

academia de politie.jpg

Publicitate

Școala de Agenți de Poliție a anunțat că până pe 14 mai, cei interesați să devină agenți de poliție sunt invitați să trimită cereri de înscriere. Există un total de 1880 de locuri disponibile la cele trei școli postliceale. Procesul de admitere are loc în perioada aprilie – iulie, relatează alba24.ro. Cererile de înscriere trebuie trimise la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe