Connect with us

ACTUALITATE

”Tratamentul prin muzică” poate contribui la combaterea anxietăţii înaintea unei intervenţii chirurgicale (studiu)

Publicat

Muzica ar putea reprezenta o alternativă la substanţele medicamentoase pentru liniştirea pacienţilor înaintea intervenţiilor chirurgicale, conform concluziei unui studiu efectuat în Statele Unite, citat vineri de Press Association.

Substanţa midazolam este uneori prescrisă ca sedativ pentru pacienţii care urmează o serie de proceduri medicale. Însă un studiu clinic efectuat în Statele Unite a descoperit că muzica ar putea fi la fel de eficientă pentru calmarea emoţiilor.

O echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Pennsylvania a explicat într-un studiu publicat în jurnalul Regional Anesthesia and Pain Medicine că anxietatea preoperatorie este des întâlnită şi poate creşte nivelul hormonului stresului din corp, ceea ce poate afecta ulterior recuperarea după intervenţiile chirurgicale.

Sedativele utilizate pentru tratarea anxietăţii pot avea efecte adverse care afectează respiraţia şi fluxul sanguin şi necesită monitorizare continuă, au adăugat specialiştii.

Pentru acest studiu, 157 de adulţi au fost împărţiţi în două grupuri – participanţii dintr-un grup au primit între 1 şi 2 miligrame de midazolam, injectat cu trei minute înainte de utilizarea unui anestezic local în vederea efectuării intervenţiei chirurgicale, iar cei din al doilea eşantion au ascultat la căşti seria muzicală ”Weightless” semnată de Marconi Union.

Nivelul de anxietate al pacienţilor a fost măsurat cu ajutorul unei metode recunoscute.

Rezultatele au demonstrat că subiecţii din grupul care a ascultat muzică a prezentat acelaşi nivel de anxietate ca cei cărora li s-a administrat substanţa medicamentoasă, ceea ce sugerează că muzica a fost la fel de eficientă pentru calmarea anxietăţii.

Însă pacienţii cărora li s-a administrat substanţa medicamentoasă au fost mai mulţumiţi de experienţa generală în comparaţie cu cei din grupul care a ascultat muzică. Cercetătorii sugerează că acest lucru ar putea fi explicat de faptul că pacienţii nu şi-au putut exprima preferinţa în ceea ce priveşte muzica ascultată la căşti.

”Tratamentul prin muzică poate fi oferit ca alternativă la administrarea de midazolam înainte de antestezia locală. Însă sunt necesare studii mai aprofundate pentru a se afla dacă genul de muzică sau modul în care aceasta este livrată oferă avantaje superioare faţă de midazolam”, a notat echipa de oameni de ştiinţă.AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botoșani: „Orașul geniilor” din România și concursul suprem al minților luminate

Publicat

botoșani: „orașul geniilor” din românia și concursul suprem al minților

Publicitate

Botoșaniul, cunoscut drept un adevărat „oraș al geniilor” găzduiește cea de-a 75 ediție a Olimpiadei Naționale de Matematică, pentru nivelul liceal. Participă sute de elevi din toată țara, inclusiv olimpici de top. Este una dintre cele mai puternice ediții din istoria olimpiadei, scrie ADEVĂRUL

Anul acesta Olimpiada Națională de Matematică, regina concursurilor școlare la științe exacte, a fost organizată în municipiul Botoșani….

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Cuvios Nichita Mărturisitorul

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul cuvios nichita mărturisitorul

Publicitate

Sfântul Nichita mărturisitorul s-a născut în Cezareea Bitiniei în jurul anului 760. La opt zile după naștere mama sa a murit. Tatăl Filaret, alegând să se retragă la mânăstire l-a încredințat bunicii sale spre creștere. Nichita a fost din fragedă tinerețe un copil duhovnicesc.

A avut și un duhovnic ales, pe pustnicul Ștefan. Acesta, la un moment dat, i-a dat binecuvântarea să meargă la mânăstirea Medikion pe care Sfântul Nichifor o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Salariu majorat la cerere! Când și cum să ceri o mărire de salariu la orice firmă din România, ca să nu fii refuzat niciodată

Publicat

salariu majorat la cerere! când și cum să ceri o

Publicitate

Ai ajuns în punctul în care știi că meriți mai mulți bani. Muncești din greu, ai rezultate bune, colegii te respectă, șefii se bazează pe tine, dar… salariul tău a rămas același. Nu-i așa că e frustrant? Asta pentru că mărirea de salariu nu vine de la sine. Trebuie să o ceri, dar să știi exact când și cum să o faci, ca să nu fii refuzat. Nu e vorba doar de noroc, ci de strategie. Dacă ai abordarea potrivită, vei pleca din biroul șefului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (339)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (339)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

DIN CAIETUL MEU DE ÎNSEMNĂRI

 

Daniel Sur, în „Apostrof” nr. 5 din 2019, reluând o idee a lui Yuval Noah Harari despre viitorul omului: „…crede că principala boală de care va suferi omul într-un viitor imediat este irelevanţa. Că omul va deveni inutil…”;

 

Publicitate

Constantin…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe