Connect with us

EVENIMENT

Trei aleşi locali din judeţele Cluj, Argeş şi Gorj, găsiți incompatibili de ANI

Publicat

ani

Trei aleşi locali din judeţele Cluj, Argeş şi Gorj au fost găsiţi în incompatibilitate de inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate.

Potrivit unui comunicat al ANI transmis AGERPRES, inspectorii de integritate au constatat starea de incompatibilitate în cazul lui Ioan Neşelean, actual primar şi fost viceprimar al municipiului Gherla, judeţul Cluj, care, în perioada 15 octombrie 2013 – 2 iunie 2016, ar fi exercitat simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de membru (preşedinte) al Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal Gherla.

Starea de incompatibilitate a fost constatată şi în cazul lui Şerban Mărgărin Blidaru, viceprimar al municipiului Câmpulung Muscel, judeţul Argeş, care, în perioada 24 iunie 2016 – 28 septembrie 2017, ar fi deţinut şi exercitat simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de reprezentant al Consiliului Local în Consiliul de Administraţie al Şcolii de Muzică Câmpulung.

În incompatibilitate a fost găsit şi Cristian Păunescu, viceprimar al oraşului Bumbeşti-Jiu, judeţul Gorj, care, în perioada 25 octombrie 2012 – 3 august 2016, ar fi deţinut simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului „Mihai Viteazul” din localitate.

Potrivit ANI, persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosar un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Restricțiile pandemice au salvat între 50.000 și 100.000 de vieți în Italia

Publicat

omicron

Restricțiile din pandemie au salvat în Italia între 50.000 și 100.000 de vieți, spune un epidemiolog.

Carlo La Vecchia, epidemiolog la Universitatea din Milano, declară că restricțiile au salvat între 50.000 și 100.000 de oameni.

Întrebat câte decese au fost evitate în urma restricțiilor, epidemiologul a răspuns, pentru Repubblica: „sunt calcule foarte complexe. Cea mai precisă estimare se referă la perioada cuprinsă între 10 martie și 10 aprilie 2020, adică la începutul pandemiei. În acele zile, serviciile de sănătate din Lombardia și din alte regiuni nordice erau la pământ. Acolo, în acel moment, restricțiile au salvat câteva zeci de mii de oameni, să zicem între 30.000 și 50.000. La urma urmei, un studiu realizat de Colegiul Imperial din Londra a calculat 38.000 de decese evitate”.

 

Restricțiile pandemice au salvat între 50.000 și 100.000 de vieți în Italia: măști și distanțare

 

Referitor la adoptarea măștilor și la distanțare, Carlo La Vecchia spune că îi e greu să estimeze cât au cântărit.

„Aici este mai dificil de dat o cifră. Și apoi trebuie să ne amintim că practic toate țările au impus masca și distanțarea, așa că este greu de crezut că un guvern cu o orientare politică diferită ar fi luat decizii diferite. Oricum ar fi, se poate vorbi totuși de câteva mii de vieți salvate. Trebuie spus că protecțiile au fost eficiente până la varianta Delta, pentru că la Omicron au fost de puțin folos”, declară epidemiologul.

Întrebat dacă vaccinurile au salvat multe vieți, Carlo La Vecchia spune: „cu siguranță, ele au reprezentat un punct de cotitură în lupta împotriva virusului, au schimbat istoria bolii”.

Legat de cifrele oficiale ale deceselor, epidemiologul consideră că sunt reale: „probabil că în anumite faze ale pandemiei a existat o subestimare a numărului de decese, dar aceasta a fost compensată de o supraestimare în alte perioade. De exemplu, ultimul val, cel al Omicron 5, este oficial responsabil pentru 10.000 de decese, dar în realitate ar fi 5.000, pentru că celelalte se referă la persoane afectate și ele de patologii importante care au dus la deces”.

Restricțiile pandemice au salvat între 50.000 și 100.000 de vieți în Italia: 174.000 de morți

Cifrele oficiale dau 174.000 de morți: „Fără restricții, am putea adăuga între 50.000 și 100.000, dar sunt estimări dificile”.

Întrebat, mai departe, dacă va exista un alt val în toamnă, cu o nouă creștere a numărului de decese, La Vecchia afirmă: „nu neapărat. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să apară o nouă variantă sau subvariantă. Până acum, Omicron 5 nu mai este capabil să crească numărul de infecții. Iar Omicron 2.75, Centaurus, nu pare preocupant.” MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 800 de zboruri întârziate într-o singură săptămână pe Aeroportul Otopeni

Publicat

avion pasageri 590x354

8 zboruri au fost anulate și 839 au avut întârzieri mai mari de 30 de minute, în perioada 11-18 august, pe Aeroportul Otopeni.

Potrivit unui comunicat al Companiei Naționale Aeroporturi București, pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București, în intervalul 11-18 august 2022, un număr de 839 zboruri (aterizări și decolări) au înregistrat întârzieri mai mari de 30 minute, cu 95 mai multe față de săptămâna anterioară.

Dintre acestea, aproape jumătate, 410, au avut drept cauză întârzierea sau rotația echipajelor sau aeronavelor.

Peste 800 de zboruri întârziate într-o singură săptămână pe Aeroportul Otopeni: au fost anulate 8 zboruri

„Numărul întârzierilor corespunde, în general, cotei de piață a companiilor aeriene pe AIHCB, astfel încât cele mai multe zboruri întârziate s-au înregistrat la Wizz Air (254 de zboruri), Ryan Air (133), Tarom (133 de zboruri) și Blue Air (122)”, se arată în comunicat.

În același interval, au fost anulate 8 zboruri, unul singur fiind operat de una dintre cele patru companii.

În total, în intervalul 11-18 august, pe Aeroportul Henri Coandă au fost operate 2333 de zboruri (2192 regulate și 41 neregulate). MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

ALERTĂ în București. Femei zgâriate și lovite de un bărbat aflat pe trotinetă

Publicat

politie masina 1 1000x600.jpg

Două femei au fost zgâriate și lovite miercuri seara în Capitală de un bărbat care se afla pe trotinetă.

Potrivit Poliției Capitalei, polițiștii au fost sesizați miercuri seara prin apel la 112 cu privire la faptul că o tânără ar fi fost zgâriată cu un obiect tăietor-înțepător de către un bărbat, care se afla pe o trotinetă, pe o stradă din Sectorul 1.

După 10 minute, polițiștii au mai primit o sesizare, conform căreia o altă femeie ar fi fost lovită cu un obiect tăietor-înțepător de către un bărbat pe trotinetă pe o stradă din Sectorul 3.

Una dintre cele două victime a fost dusă la spital pentru îngrijiri medicale.

La fața locului s-au deplasat polițiștii care au început verificările.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Interlop periculos condamnat la închisoare, prins în Italia

Publicat

merisor

Lupu Merișor, un interlop periculos de 49 de ani, din Roman, județul Neamț, condamnat la închisoare, pe numele căruia existau două mandate europene de arestare, a fost prins în Italia.

Potrivit IPJ Neamț, bărbatul de 49 de ani a fost condamnat de Judecătoria Târgu-Neamț la un an și 20 de zile de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de ultraj judiciar și încălcarea solemnității ședinței.

De asemenea, Tribunalul Neamț a emis pe numele bărbatului un mandat de arestare preventivă, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat și șantaj.

 

Interlop periculos condamnat la închisoare, prins în Italia: a fost prins pe baza investigațiilor

 

Bărbatul a fost prins în Italia pe baza investigațiilor proprii și a schimbului de date și informații realizat cu autoritățile italiene.

Potrivit IPJ Neamț, vor demara procedurile legale de aducere în țară a bărbatului.

Conform unor surse din anchetă, este vorba de Lupu Merișor. MEDIAFAX

Citește mai departe