Connect with us

ACTUALITATE

Trei componenţi ai echipei de baschet a României, testaţi pozitiv la COVID-19

Publicat

Trei componenţi ai echipei masculine de baschet a României au fost testaţi pozitiv la COVID-19, înaintea meciurilor din preliminariile Campionatului European – FIBA EuroBasket 2022, a anunţat, miercuri, Federaţia Română de Baschet, într-un comunicat.

”Naţionala de baschet a României a intrat de patru zile în cantonament închis la Bucureşti în vederea pregătirilor pentru meciurile cu Polonia şi Spania din cadrul FIBA EuroBasket 2022 Qualifiers. În pofida măsurilor de prevenţie din ‘bula epidemiologică’ creată pentru ‘Vulturi’, atât la RIN Grand Hotel, cât şi la Arena de Baschet, trei dintre jucătorii convocaţi pentru acţiunea de la Valencia au avut rezultate pozitive la testările RT-PCR comandate de Federaţia Română de Baschet pentru ca antrenamentele să înceapă în siguranţă. În prezent, toţi cei trei sportivi se află în carantină la domiciliile lor, părăsind cantonamentul cu respectarea procedurilor de transportare a pacienţilor pozitivi”, se rată în comunicatul federaţiei.

În paralel, au fost luate şi alte măsuri de reorganizare a cantonamentului, astfel că pregătirea naţionalei se va derula în următoarele zile doar cu sportivii care au fost declaraţi vindecaţi (cu istoric Covid-19), în vreme ce restul ”Vulturilor” rămân în izolare până la o nouă testare.

FR Baschet nu precizează numele sportivilor testaţi pozitiv, dar U-Banca Transilvania Cluj a anunţat marţi că Nandor Kuti a fost testat pozitiv şi urma să revină la Cluj-Napoca.

Au fost chemaţi de urgenţă doi sportivi aflaţi pe lista de aşteptare, Ştefan Grasu şi Tudor Gîrbea, care au avut rezultate negative în 16 noiembrie şi prezintă istoric epidemiologic.

”Ţinând cont şi de consultările permanente cu specialiştii din domeniul medical (n.n. – epidemiologul Valeriu Gheorghiţă şi doctorul Vasile Oşean), mâine după-amiază (joi, n. red.) întreaga echipă va efectua o testare serologică pentru anticorpi, iar vineri după-amiaza, 20.11.2020, va fi efectuată o ultima testare RT-PCR înainte de plecarea la Valencia”, precizează federaţia.

Pe lista de aşteptare pentru o posibilă convocare de urgenţă la echipa naţională se mai află alţi şapte jucători (Alexandru Olah, Giordan Watson, Iulian Orbeanu, Edward Petrescu, Bogdan Ţîbîrnă, David Vida şi Radu Vîrnă), care sunt în prezent la echipele lor de club, şase dintre aceştia având rezultate negative la testarea RT-PCR din data de 16 noiembrie.

Selecţionerul Tudor Costescu şi secundul Nenad Markovic au convocat pentru pregătire un lot de 15 sportivi. În afara lui Nandor Kuti, ceilalţi 14 jucători sunt Lucas Tohătan (BC CSU Sibiu), Tudor Gheorghe (BCMU FCA Piteşti), Mirel Dragoste (SCM Timişoara), Tudor Fometescu (CSM CSU Oradea), Marcu Badiu (CSO Voluntari), Dragoş Diculescu (SCM U Craiova), Mihai Măciucă (BCMU FCA Piteşti), Bogdan Nicolescu (CSM CSU Oradea), Bogdan Popa (BCMU FCA Piteşti), Ionuţ Berceanu (Dinamo Ştiinţa Bucureşti), Cătălin Baciu (CSM CSU Oradea), Rareş Uţă (BCMU FCA Piteşti). Cu echipa României vor face joncţiunea cei doi jucători care evoluează în străinătate, Emanuel Căţe şi Kristopher Richard, direct în ‘bula’ de la Valencia.

Naţionala României va juca la Valencia împotriva selecţionatei Poloniei, în data de 28 noiembrie (ora 17:30), şi a naţionalei Spaniei, în data de 30 noiembrie (ora 20:30), partidele urmând să fie găzduite de arena Pabellon Municipal Fuente de San Luis.
AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

,,Sacrul în artă”, expoziție la Muzeul Ștefănești

Publicat

fb img 1714127943595 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul Judetean Botosani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează expoziția intitulată „Sacrul în artă”.

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a unui număr de 13 icoane din patrimoniul etnografic al Muzeului Județean Botoșani, precum și a lucrărilor semnate de artiștii vizuali Anca și Alina Albătoaie, Constantin Livadaru, Florin Grosu, Bebe Hetriuc, Ioana-Gina Poleac, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia. Expoziția, etalată la #Muzeul „#Ștefan_Luchian”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

14 mai, ultima zi în care se mai pot face înscrieri la școala de agenți de poliție în 2024. Acte, calendar, condiții candidați

Publicat

academia de politie.jpg

Publicitate

Școala de Agenți de Poliție a anunțat că până pe 14 mai, cei interesați să devină agenți de poliție sunt invitați să trimită cereri de înscriere. Există un total de 1880 de locuri disponibile la cele trei școli postliceale. Procesul de admitere are loc în perioada aprilie – iulie, relatează alba24.ro. Cererile de înscriere trebuie trimise la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Sute de mii de euro aruncați pe un centru pentru sinistrați într-o zonă fără calamități. „E frumos tare, dar gol”

Publicat

index 9 1000x600.webp.webp

Publicitate

Autoritățile locale din Cândești au ridicat, cu 700.000 de euro, un centru pentru sinistrați în caz de calamități naturale, care zace nefolosit de doi ani. Clădirea urma să adăpostească potențiali sinistrați într-o zonă unde s-au înregistrat inundații o singură dată în trei decenii, scrie ADEVĂRUL.

Comuna Cândești se află pe malul stâng al Siretului, la granița cu județul Suceava și la aproximativ 50 de kilometri de municipiul Botoșani. Este o zonă frumoasă care a făcut cândva parte din Bucovina Habsburgică renumită mai ales pentru bisericile din lemn și peisajele absolut superbe din lunca Siretului. Comuna a ajuns însă faimoasă și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe