EVENIMENT
Trei inspectori vamali și doi oameni de afaceri, trimiși în judecată de procurorii DNA

Trei inspectori vamali și doi oameni de afaceri au fost trimiși în judecată de procurorii DNA, fiind acuzați pentru fapte de corupție. Unul dintre ei este acuzat că a intervenit pentru deblocarea unor containere cu măști contrafăcute și a primit pentru asta șpagă 38.000 lei.
Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Cojocaru Daniel, la data faptelor inspector vamal în Direcția Generală a Finanțelor Publice Galați – Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud, pentru luare de mită în formă continuată și complicitate la fals intelectual, (două infracțiuni), a două persoane fizice – la data faptei administrator al unei societăți comerciale, pentru luare de mită și la data faptei director în cadrul unei societăți comerciale, pentru dare de mită, în formă continuată.
În stare de libertate a fost trimis în judecată Petcu Dorel Emanuel, la data faptelor inspector vamal în cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice Galați – Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud pentru două infracțiuni de fals intelectual.
Trei inspectori vamali și doi oameni de afaceri, trimiși în judecată de procurorii DNA. De ce este acuzat unul dintre ei
În perioada 12 ianuarie – 17 februarie 2021, Cojocaru Daniel ar fi pretins de la doi oameni de afaceri suma totală de 17.000 dolari și ar fi primit, direct sau prin intermediari, suma de 38.000 lei pentru a face acte contrare îndatoririlor sale de serviciu.
Concret, Cojocaru ar fi făcut demersuri pentru deblocarea din vama Portului Constanța – Agigea a două containere cu măști de protecție, neconforme, importate din China, de către cei doi oameni de afaceri.
„În contextul de mai sus, inculpatul Petcu Dorel Emanuel ar fi falsificat două declarații vamale în care ar fi consemnat faptul că ar fi efectuat controlul fizic al mărfurilor menționate, deși în realitate controlul fizic ar fi fost efectuat de către inspectorul vamal Cojocaru Daniel.
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii”, informează DNA.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalul București cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
(sursa: Mediafax)
EVENIMENT
Mai multe vulpi găsite moarte sau în stare gravă, în Cluj-Napoca. Posibilă amplasare de otravă în cartierul Bună Ziua

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) Cluj trage un semnal de alarmă în urma unei serii de cazuri de intoxicație a unor vulpi în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca. În mai puțin de o lună, trei vulpi au fost descoperite fie în stare gravă, fie moarte, în apropierea străzilor Măceșului, Fagului și Mihai Românul.
Cazurile au ridicat suspiciuni serioase privind posibila amplasare intenționată de substanțe toxice în zona…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Accident pe DN1F, pe direcția Zalău – Cluj-Napoca. Un motociclist a fost lovit de un șofer neatent

Un accident între o mașină și o motocicletă a avut loc duminică după-amiază, pe DN1F. Motociclistul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În data de 6 iulie, pe DN1F, pe direcția de deplasare Zalău – Cluj-Napoca, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă.
„Din primele verificări, un tânăr de 28 de ani, din județul Sălaj, aflat la volanul unui autoturism, ar fi inițiat o manevră de depășire,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Cluj-Napoca va fi gazda Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI), în perioada 7-13 iulie 2025

În perioada 7-13 iulie 2025 se va desfășura la Cluj-Napoca cea de-a XXXII-a ediție a Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI).
Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI – Central European Olympiad in Informatics) este inclusă în Calendarul Olimpiadelor și concursurilor școlare internaționale desfășurate în România și în străinătate, la care participă și elevi români, prima ediție a acestei competiții internaționale fiind organizată la…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Terapie prin artă a studenților UAD Cluj pentru pacienții unui spital. Creația, transformată în vindecare

Universitatea de Artă și Design (UAD) Cluj – Napoca este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior artistic din România, cu o tradiție de aproape un secol în formarea viitorilor artiști plastici și designeri. Însă, pe lângă activitatea academică, universitatea se implică constant în diverse proiecte și concursuri, explorând, astfel, rolul artei sociale în comunitate, inclusiv în terapie prin artă pentru pacienții unui spital.
În…
Citește mai mult pe Cluj24.ro