EVENIMENT
Trei minori dintr-o localitate din Covasna, bănuiţi de spargerea şcolii gimnaziale din Araci. Pagubele – estimate la 4.000 de lei
Trei copii minori sunt bănuiţi că ar fi intrat prin efracţie în clădirea Şcolii Gimnaziale „Romulus Cioflec” din localitatea Araci, unde ar fi distrus şi ar fi sustras mai multe bunuri, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna.
Purtătorul de cuvânt al IPJ Covasna, Radu Stroe, a precizat, luni, că, în urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au constatat că aceştia au intrat prin efracţie într-o cameră tehnică unde se află sistemul de încălzire a şcolii, unde au găsit mai multe chei pe care le-au folosit la pătrunderea în mai multe săli de clasă.
„Din sălile de clasă persoanele au sustras rechizite şi manuale şcolare. De asemenea, acestea au distrus ţevile de alimentare cu apă din grupurile sanitare, iar de pe holurile unităţii de învătământ au declanşat trei extinctoare. În urma verificărilor şi investigaţiilor efectuate au fost identificaţi trei minori cu vârstele cuprinse între 9 şi 11 ani, bănuiţi de poliţişti că ar fi săvârşit fapta”, a menţionat Radu Stroe.
Potrivit acestuia, poliţiştii au sesizat reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna pentru luarea măsurilor legale care se impun, dosarul penal urmând a fi trimis procurorului supraveghetor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sfântu Gheorghe.
Directorul unităţii de învăţământ, Dullo Szilard, a declarat luni, pentru AGERPRES, că identificarea minorilor s-a făcut şi cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere.
„Au intrat în şcoală la sfârşitul săptămânii trecute şi au făcut ravagii, noi vineri am sesizat (…) În sala profesorală au tăiat cablul de la cuptorul cu microunde şi de la cafetieră, au stricat o pompă de la centrală, au rupt ţevile de cupru de la două calorifere şi au mai făcut şi alte pagube (…) Azi (luni n.r.) am reparat încălzirea centrală. Am estimat pagubele la aproape 4.000 de lei. Am depus plângere la Poliţie, am trimis şi filmarea surprinsă de camerele de supraveghere”, a precizat directorul şcolii.
AGERPRES
Ghid privind amnistia fiscală, lansat de ANAF. În acest ghid sunt descrise principalele etape ce trebuie parcurse de contribuabili pentru a beneficia de facilitățile fiscale prevăzute de OUG nr. 107/2024, cu modificările ulterioare aduse de OUG 112/2024. De asemenea, ghidul prezintă și facilitățile acordate contribuabililor.
Procedura de anulare a obligațiilor fiscale a fost aprobată prin OMF nr. 5521/2024. Procedura se…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
FOTO. Cel mai mare centru de artă imersivă din Europa, MINA Cluj, se deschide pe 1 noiembrie
MINA Museum of Immersive New Art va inaugura un nou spațiu permanent la Cluj-Napoca pe data de 1 noiembrie 2024, aducând publicului din regiune o experiență artistică inovatoare. Aflat într-o clădire industrială modernizată, cu o suprafață totală de 4.000 de metri pătrați, ce include atât zone interioare, cât și exterioare, MINA Cluj va fi un centru de referință pentru arta digitală și tehnologiile emergente, devenind cel mai mare spațiu de acest fel din Europa!
…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
8 octombrie: Ziua Internațională a Înregistrării Nașterilor. Importanța documentelor care atestă nașterea
8 octombrie: Ziua Internațională a Înregistrării Nașterilor. Această zi urmărește protejarea nou-născuților din categorii vulnerabile, prin înregistrarea nașterilor acestora.
Înregistrarea nașterilor și evidența acestora reprezintă o componentă a oricărei societăți civilizate.
Fără un document care să îi ateste nașterea, o persoană este predispusă să ajungă la sărăcie sau victimă a exploatării.
Ziua…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Comunicat de presă Mircea Hava: Uniunea Europeană trebuie să devină mai competitivă în raport cu partenerii externi
Politicile și strategiile Uniunii Europene trebuie să se asigure că spațiul comunitar se dezvoltă mai rapid și devine competitiv nu doar în cadrul pieței unice, între statele membre. Spiritul de competiție trebuie reglat la ritmul și, mai ales, în raport cu partenerii și competitorii externi, cu Statele Unite sau China.
Grupul PPE, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, consideră că dezvoltarea pieței unice…
Citește mai mult pe Alba24.ro