Connect with us

EVENIMENT

Șase pacienți diagnosticați cu gripă au murit la Sibiu. Precizările DSP

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Trei pacienți diagnosticați cu gripă au murit la sfârșitul săptămânii trecute la Sibiu, a anunțat marți, 10 ianuarie 2023, Direcția de Sănătate Publică. Alti trei pacienți au decedat luni.

Potrivit DSP Sibiu, cei trei pacienți erau internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență.

Este vorba de o femeie de 80 ani, cu domiciliul în județul Brașov, confirmată cu virus gripal A, cu afecțiuni cardiace și pulmonare cronice acutizate, afecțiuni hepatice cronice și obezitate, care era internată în secția de boli infectioase și ulterior în ATI.

Al doilea caz este al unui bărbat de 75 ani, cu domiciliul în județul Sibiu, confirmat cu virus gripal A, cu insuficiență respiratorie cronică agravată, bronhopneumonie gripală și afecțiuni oncologice pulmonare preexistente, diabet zaharat și obezitate, care era internat în sectia de boli infecțioase și ulterior în ATI.

Ultimul caz de deces înregistrat la sfârșitul săptămânii trecute este al unui bărbat de 65 ani, din județul Sibiu, confirmat cu virus gripal A, cu afecțiuni cardiace cronice, afecțiuni hepatice cronice, afecțiuni pulmonare cronice acutizate și obezitate, internat în secția de boli infecțioase și ulterior în ATI.

Șase pacienți diagnosticați cu gripă au murit la Sibiu. Recomandările DSP Sibiu

Specialiștii de la DSP Sibiu recomandă populației evitarea spațiilor aglomerate, iar când nu este posibil purtarea măștilor de protecție, spălarea mâinilor ori de cate ori se ating suprafețe, în special cele folosite de mai multe persoane, aerisirea spatilor.

„La primele simptome de infecție respiratorie să ne adresăm medicului de familie și să nu ne prezentăm în colectivitate (școli, grădinițe, creșe dar și la serviciu) și, doar dacă starea de sănătate se deterioreaza rapid, unităților de primiri urgențe pentru diagnostic și tratament.

Să respectăm indicațiile medicilor și să evităm automedicația preventivă sau curativă, iar reintegrarea în colectivitate să se facă doar cu avizul medicului”, susține Horațiu Cojocaru, directorul executiv al DSP Sibiu.

Încă trei persoane care au fost diagnosticate cu gripă au murit, anunță, marți, directorul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, Horațiu Cojocaru. Numărul total al deceselor cauzate de gripă în ultimele zile ajunge la șase.

Șase pacienți diagnosticați cu gripă au murit la Sibiu. Celelalte decese au avut loc luni

Conform noilor informații, pe lângă cele trei decese survenite la finalul săptămânii trecute, alte trei decese ale unor pacienți cu gripă au avut loc luni.

Este vorba de o pacientă în vârstă de 77 ani, cu domiciliu în județul Sibiu, confirmată cu virus gripal A, cu pneumonie cu virus gripal A, limfom non-hodkin cu celule B, diabet zaharat tip 2 și accident vascular cerebral ischemic, internată în secția de boli infecțioase.

Un alt pacient, bărbat în vârstă de 73 ani, cu domiciliul în județul Sibiu, a fost confirmat cu virus gripal A. El suferea și de afecțiuni cardiace și pulmonare, cu afecțiuni hepatice cronice, internat în secția de boli infecțioase și ulterior în ATI.

Un alt bărbat în vârstă de 62 ani, cu domiciliul în județul Sibiu, a fost confirmat cu virus gripal A și a murit. El avea și afecțiuni cardiace cronice, boală pulmonară cronică obstructivă li pneumonie, era internat în secția de boli infecțioase ți ulterior în ATI.

Aceste 3 noi decese s-au produs în data de 9 ianuarie și au fost transmise către DSP Sibiu în data de 10 ianaurie.

(sursa: Mediafax)

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

4 copii și o femeie din Cluj s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Publicat

ambulanta 2 e1670876778104.jpg

4 copii, cu vârste între 3 și 8 ani, dar și o femeie, s-au intoxicat, joi, cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital.

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au fost solicitați, de puține momente, pentru a acorda primul ajutor calificat unor persoane care, se pare, s-au intoxicat cu dioxid de carbon.

4 copii și o femeie din Cluj s-au intoxicat cu dioxid de carbon. Toți au fost duși la spital

Solicitarea a venit în jurul orei 20 și a anunțat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Oțelul Galați – „U” Cluj, 2-1. Clujenii sunt învinși în deplasare și ratează calificarea în finala Cupei României

Publicat

u cluj otelul.jpg

„U” Cluj și Oțelul Galați s-au întâlnit astăzi, 18 aprilie, pe Stadionul Oțelul din Galați în semifinala Cupei României. Partida s-a încheiat cu victoria gazdelor și echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău ratează calificarea în finala Cupei României.

Echipele de start

Oțelul Galați: Pap – Adăscăliței, Cisse, Yabre, Zhelev – Cisotti, Zivulic, Lameira – Maciel, Pop, Bodișteanu

REZERVE: Neagu, Rusevic, Rus, Tănasă, Malle, Telles, Jardan,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Procurorii din Blaj au transferat un dosar de înșelătorie la nivel european, magistraților din Germania. Escrocherii cu utilaje

Publicat

procurorii din blaj au transferat un dosar de înșelătorie la

Un bărbat din Blaj a căzut victima unei escrocherii făcute de mai mulți bărbați din Germania, la nivel european. Este vorba despre o înșelăciune cu vânzarea unor utilaje agricole. 

Utilaje agricole folosite, care au un preț destul de mare, de peste 10.000 de euro. La doi ani de când a devenit victimă, magistrații din Blaj au admis cererea de transfer a cauzei penale, procurorilor din Germania. 

Din câte se pare făptuitorii, mai mulți bărbați din Germania, sunt anchetați…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Polițiștii clujeni au ieșit pe străzi. Amenzi pentru zeci de pietoni, bicicliști și trotinetiști

Publicat

pietoni scaled.jpg

Polițiștii au organizat o acțiune în Cluj-Napoca, care îi vizează pe pietoni, bicicliști și trotinetiști.

Scopul acțiunii a fost promovarea unui mediu sigur și civilizat în zonele pietonale, respectarea normelor rutiere incidente, conștientizarea de către aceste categorii de participanți la trafic a riscurilor la care se expun atunci când nu respectă regulile de circulație care li se adresează, potrivit IPJ Cluj.

Polițiștii clujeni au ieșit pe străzi….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe