Connect with us

EVENIMENT

Trei români, condamnaţi la închisoare în Statele Unite pentru acuzaţii de fraudă informatică și furt de identitate. Fraudă de peste 20 de milioane de dolari

Publicat

inchisoare, penitenciar, gratii

Trei români – Teodor Laurenţiu Costea, Robert Codruţ Dumitrescu şi Cosmin Draghici – au fost condamnaţi la închisoare în Statele Unite pentru acuzaţii de conspiraţie de fraudă informatică, fraudă informatică şi furt de identitate în formă agravată.

Schema lor de acţiune provenea din România şi a presupus intrarea ilegală pe servere de computere din Statele Unite. Aceştia au trimis, de asemenea, mesaje de phishing către mii de victime şi apoi le-au furat numerele de securitate socială şi informaţii referitoare la conturile bancare, conform unui comunicat postat pe site-ul Departamentului american al Justiţiei la 23 iulie.

Acţiunile infracţionale ale celor trei s-au derulat aproximativ în perioada octombrie 2011 – februarie 2014 şi au vizat locuitori ai statului american Georgia dar şi din alte locuri din Statele Unite. Ei au compromis serverele unor computere şi au instalat un software de răspuns vocal interactiv care a iniţiat mii de apeluri telefonice către victime, determinându-le să divulge informaţii de identificare personală, numere de conturi şi coduri PIN, precum şi numere de asigurare socială. Când o victimă primea un apel, ea era întâmpinată de un mesaj înregistrat pretinzând în mod fals că este o instituţie bancară. Softul de răspuns vocal interactiv determina victima să dezvăluie informaţiile personale.

Informaţiile personale furate au fost stocate pe serverele compromise şi au fost accesate de Dumitrescu şi Costea, care apoi au vândut sau au folosit informaţia obţinută în mod fraudulos cu ajutorul lui Draghici.

În momentul arestării lor în România, Dumitrescu deţinea 3.278 de numere de conturi financiare, Costea deţinea 36.050 de numere de conturi, iar Draghici avea 3.465 numere de conturi – toate obţinute în mod fraudulos prin acest sistem. Numai pe baza acestor numere, suma fraudată a depăşit 21 milioane de dolari.

Cazul a fost anchetat de Biroul Federal de Investigaţii. Costea, Dumitrescu şi Draghici au fost extrădaţi din România în Atlanta în 2018 pentru a răspunde acestor acuzaţii. Cei trei şi-au recunoscut vinovăţia la începutul acestui an şi au fost condamnaţi.

Robert Codruţ Dumitrescu, de 41 de ani, din Ploieşti, a fost condamnat la şapte ani şi trei luni de închisoare, urmaţi de trei ani de eliberare supravegheată. Teodor Laurenţiu Costea, de 43 de ani, din Ploieşti, a fost condamnat la 11 iunie 2019 la opt ani şi două luni de închisoare, urmaţi de trei ani de eliberare supravegheată. Cosmin Draghici, de 30 de ani, de asemenea, din Ploieşti, a fost condamnat la 12 iunie 2019 la patru ani şi trei luni de închisoare urmaţi de trei ani de eliberare supravegheată.

„Aceşti trei infractori au simţit că sunt în siguranţă în România, ascunzându-se în spatele calculatoarelor lor. Sperăm că sentinţele lor trimit un mesaj oricui crede că poate profita de cetăţenii noştri fără a fi pedepsit”, a declarat Chris Hacker, agent al FBI Atlanta, capitala statului Georgia.AGERPRES/

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

UPDATE. Șeful IPJ Cluj, Mihai Rus, și trei polițiști de la Rutieră, plasați sub control judiciar de DNA

Publicat

1718710774 mihai rus sef ipj cluj 3.jpg

Șeful IPJ Cluj, chestorul de poliție Mihai Rus, și cei trei polițiști de la Rutieră – Mircea Rotar, Raul Pașca și Cătălin Mureșan, care au fost reținuți, luni, de procurorii DNA pentru complicitate la abuz în serviciu și fals în declarații, au fost plasați, marți, sub control judiciar. 

Avocatul lui Mihai Rus, Mihai Giurgea, a declarat pentru Cluj24 că procurorii au dispus plasarea sub control judiciar a clientului său, urmând să vadă ordonanța…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Procesiune de RUSALII la Cluj-Napoca. Care este traseul

Publicat

catedrala ortodoxa e1718710970370.jpg

Clujenii sunt invitați să participe duminică, la tradiționala Procesiune de Rusalii organizată în centrul municipiului Cluj-Napoca. Evenimentul continuă o veche tradiţie din Ardeal ce are în centrul ei rugăciunea pentru mediul înconjurător şi pentru roadele pământului, la sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt.

Evenimentul se va desfășura după următorul program:

Începând cu ora 17.00, pe platoul din faţa Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

George Simion, susținut de importanți lideri conservatori din Europa

Publicat

poza sustinatori .jpeg

Importanți lideri conservatori din Europa îl susțin pe liderul AUR, George Simion, în cursa pentru Cotroceni. Printre ei se află și Jaroslaw Kaczynski, președintele partidului „Lege și Justiție”, din Polonia, care a transmis, de altfel, un videoclip în care își arată aprecierea față de lupta pe care o duce George Simion cu cei care vor să acapareze statul.

„Sper, din adâncul sufletului meu, ca în viitorul apropiat să obții puterea la voi în țară!…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cod galben de CANICULĂ, la Cluj. Măsuri de PROTECȚIE pentru populație

Publicat

apa canicula facebook 4.jpg

Miercuri, județul Cluj se va afla sub cod galben de caniculă, cu temperaturi ce vor ajunge până la 35 de grade. Minimele nu vor scădea sub 20 de grade Celsius nici în timpul nopții.

O avertizare meteorologică cod galben de caniculă intră în vigoare miercuri, 19 iunie, la ora 10.

Temperaturi de până la 35 de grade

Astfel, începând de mâine, 19 iunie, întreaga suprafață a județului Cluj este sub incidența unei avertizări meteorologice de cod galben de val…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe