Connect with us

EVENIMENT

Trei români, condamnaţi la închisoare în Statele Unite pentru acuzaţii de fraudă informatică și furt de identitate. Fraudă de peste 20 de milioane de dolari

Publicat

inchisoare, penitenciar, gratii

Trei români – Teodor Laurenţiu Costea, Robert Codruţ Dumitrescu şi Cosmin Draghici – au fost condamnaţi la închisoare în Statele Unite pentru acuzaţii de conspiraţie de fraudă informatică, fraudă informatică şi furt de identitate în formă agravată.

Schema lor de acţiune provenea din România şi a presupus intrarea ilegală pe servere de computere din Statele Unite. Aceştia au trimis, de asemenea, mesaje de phishing către mii de victime şi apoi le-au furat numerele de securitate socială şi informaţii referitoare la conturile bancare, conform unui comunicat postat pe site-ul Departamentului american al Justiţiei la 23 iulie.

Acţiunile infracţionale ale celor trei s-au derulat aproximativ în perioada octombrie 2011 – februarie 2014 şi au vizat locuitori ai statului american Georgia dar şi din alte locuri din Statele Unite. Ei au compromis serverele unor computere şi au instalat un software de răspuns vocal interactiv care a iniţiat mii de apeluri telefonice către victime, determinându-le să divulge informaţii de identificare personală, numere de conturi şi coduri PIN, precum şi numere de asigurare socială. Când o victimă primea un apel, ea era întâmpinată de un mesaj înregistrat pretinzând în mod fals că este o instituţie bancară. Softul de răspuns vocal interactiv determina victima să dezvăluie informaţiile personale.

Informaţiile personale furate au fost stocate pe serverele compromise şi au fost accesate de Dumitrescu şi Costea, care apoi au vândut sau au folosit informaţia obţinută în mod fraudulos cu ajutorul lui Draghici.

În momentul arestării lor în România, Dumitrescu deţinea 3.278 de numere de conturi financiare, Costea deţinea 36.050 de numere de conturi, iar Draghici avea 3.465 numere de conturi – toate obţinute în mod fraudulos prin acest sistem. Numai pe baza acestor numere, suma fraudată a depăşit 21 milioane de dolari.

Cazul a fost anchetat de Biroul Federal de Investigaţii. Costea, Dumitrescu şi Draghici au fost extrădaţi din România în Atlanta în 2018 pentru a răspunde acestor acuzaţii. Cei trei şi-au recunoscut vinovăţia la începutul acestui an şi au fost condamnaţi.

Robert Codruţ Dumitrescu, de 41 de ani, din Ploieşti, a fost condamnat la şapte ani şi trei luni de închisoare, urmaţi de trei ani de eliberare supravegheată. Teodor Laurenţiu Costea, de 43 de ani, din Ploieşti, a fost condamnat la 11 iunie 2019 la opt ani şi două luni de închisoare, urmaţi de trei ani de eliberare supravegheată. Cosmin Draghici, de 30 de ani, de asemenea, din Ploieşti, a fost condamnat la 12 iunie 2019 la patru ani şi trei luni de închisoare urmaţi de trei ani de eliberare supravegheată.

„Aceşti trei infractori au simţit că sunt în siguranţă în România, ascunzându-se în spatele calculatoarelor lor. Sperăm că sentinţele lor trimit un mesaj oricui crede că poate profita de cetăţenii noştri fără a fi pedepsit”, a declarat Chris Hacker, agent al FBI Atlanta, capitala statului Georgia.AGERPRES/

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Alunecare de teren pe strada Uliului. Au intervenit pompierii. Traficul auto, restricționat

Publicat

1714188563 uliu 3 e1714033683142.jpg

Pompierii clujeni au intervenit, vineri noapte, pe strada Uliului, unde a avut loc o alunecare de teren. Traficul auto a fost restricționat.

Strada Uliului „a luat-o la vale” noaptea trecută, la fața locului intervenind un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj. Potrivit instituției clujene, a fost afectată o bandă de mers, pe o lungime de circa 20 de metri.

Traficul auto a fost restricționat. Un echipaj ISU Cluj a rămas în zonă pentru a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Horoscop de weekend: 27- 28 aprilie. Cum arată sfârșitul de săptămână pentru fiecare zodie în parte

Publicat

horoscop de weekend 20 21 aprilie: sfârșit de săptămână benefic pentru majoritatea

Horoscop de weekend: 27- 28 aprilie. Sfârșitul de săptămână poate fi benefic și distractiv pentru majoritatea zodiilor. 

Horoscopul are 12 semne zodiacale, fiecare asociat cu un anumit interval de date în calendarul anului.

Horoscopul este o practică astrologică care presupune interpretarea pozițiilor relative ale planetelor și a altor corpuri cerești în momentul nașterii unei persoane.

Horoscop 2024. Previziuni și predicții pentru fiecare zodie: Sănătate, dragoste,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată de Tribunalul Cluj la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru luare de mită

Publicat

sorina pintea.jpg

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății a fost condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru luarte de mită în formă continuată. Suma cerută pe când era manager al Spitalului de Urgență din Baia Mare se ridică la 130.000 de euro.

Sentința a fost dată vineri de magistrații de la Tribunalul Cluj. Sorina Pintea nu a recunoscut faptele.

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, condamnată de Tribunalul Cluj la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. 192 de tineri au absolvit astăzi Școala de Agenți de Poliție din Cluj-Napoca

Publicat

absolventi scoala de politie 11.jpeg

Un număr de 192 de tineri au absolvit, vineri, cursurile Şcolii de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, specializarea Ordine Publică.

Tinerii absolvenți își vor începe cariera de polițiști luni, 29 aprilie, la unitățile teritoriale, conform repartiției. Din cea de-a 23-a promoție de elevi au făcut parte 30 de femei și 162 de bărbați.

agenti de agențiagenti de agenți

La ceremonia de la Școala de Agenți de Poliție în cadrul căreia noii polițiști au depus…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe