Connect with us

EVENIMENT

Trei scenarii pentru anul şcolar – evaluări conform calendarului, decalate sau repetarea anului

Publicat

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat luni că există există trei scenarii posibile în privinţa anului şcolar.

„Sunt trei etape posibile, cel puţin din perspectiva mea. Una ar fi ca anul şcolar să continue şi evaluările să fie aşa cum au fost prevăzute, dar e un scenariu destul de greu de atins, întrucât deja se prefigurează închiderea şcolilor peste perioada anunţată. Al doilea scenariu ar fi al decalării evaluărilor, iar al treilea ar fi al repetării anului, însă vom vedea. E foarte dificil de afirmat acum care va fi soluţia”, a afirmat vicepremierul la RFI.

Citește și Când încep cursurile și câte zile de școală mai au elevii. Structura anului școlar 2020-2021 cu detalii despre examene

Raluca Turcan a precizat că a solicitat o analiză din partea Ministerului Educaţiei cu privire la modul de desfăşurare a educaţiei online şi în baza programelor speciale create în parteneriat cu TVR.

„Am solicitat o analiză din partea Ministerului Educaţiei, tocmai pentru a vedea cum se desfăşoară educaţia online şi în baza programelor speciale create în parteneriat cu TVR pe educaţia copiilor. Plecăm de la principiul că nicio evaluare nu poate să fie în afara materiei predate. Dacă efectele predării online vom vedea că ating toate segmentele sociale, pentru că România are şi segmente extrem de vulnerabile, unde accesul la internet este îngrădit, unde inclusiv accesul la televiziune este deficitar, vom vedea în funcţie de aceste evaluări cum vom proceda cu anul şcolar”, a spus vicepremierul.

Ea a arătat că este posibil ca măsurile privind unele restricţii în contextul epidemiei de coronavirus să evolueze.

„Măsurile au fost graduale. (…) Acum am ajuns la măsuri de conduită internă, de prevenire a lipsei de responsabilitate, inclusiv prin întăriri ale Codului penal pentru cei care zădărnicesc combaterea efectelor bolilor. Aceste recomandări sunt un început pentru a vedea cum reacţionează oamenii. Odată starea de urgenţă declanşată, măsurile pot să aibă un caracter gradual pentru a vedea cum evoluează din perspectiva efectelor acestor măsuri. Dacă, de exemplu, românii înţeleg din prima că un comportament mai restrictiv pentru fiecare înseamnă o sănătate garantată pentru societate, atunci e foarte posibil ca măsurile să-şi atingă efectul din prima etapă. Dacă românii nu înţeleg şi vor continua să dea prioritate unor obişnuinţe de consum pe care cu toţii le-am avut înainte de criză, atunci probabil că aceste aceste restricţii vor evolua”, a mai declarat Turcan.

Potrivit vicepremierului, nu este vorba de o ezitare în ceea ce priveşte faptul că ordonanţa militară cuprinde recomandări.

„Nu este vorba de o ezitare, este vorba de un gir pe care îl acordăm oamenilor, e un plus de încredere cu care plecăm la drum în această încercare pentru toată ţara. Poate românii înţeleg că este nevoie să-şi limiteze interacţiunea socială, să nu mai strângă mâinile, să nu mai meargă în locuri aglomerate, să nu se mai îmbrăţişeze, să nu mai circule dacă nu au extremă nevoie. Dacă vom vedea că aceste recomandări nu produc efecte, nu vom ezita să luăm măsuri graduale, astfel încât garantarea sănătăţii întregii populaţii să fie asigurată”, a accentuat vicepremierul.

În cazul în care s-ar fi luat măsura restrângerii liberei circulaţii în timpul zilei, a adăugat ea, toate magazinele ar fi luate cu asalt.

„Românii nu au un comportament social cu totul diferit faţă de alte naţii. Cel mai probabil, vremea frumoasă i-a ademenit şi mai ales gândindu-se că s-ar putea să urmeze perioade de restricţii. Responsabilitatea lasă de dorit în asemenea momente, dar sunt comportamente sociale pe care trebuie să le luăm ca atare şi noi, ca autorităţi, să facem tot ce se poate pentru ca efectele acestei crize să fie diminuate”, a mai arătat Turcan.

Ea le-a transmis reprezentanţilor mediului de afaceri că măsurile luate pentru acest domeniu sunt un început. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

26 martie, Ziua PREVENIRII Cancerului de Col Uterin. ONCOPROTECT, un nou concept în prevenirea acestui tip de cancer

Publicat

oncologie 8 e1711449071310.jpg

Marți, 26 martie este Ziua Prevenirii Cancerului de Col Uterin. ONCOPROTECT este noul concept de asigurare și control de calitate al activităților de prevenire, diagnostic precoce, pozitiv si stadial, tratament și urmărire în timp în domeniul cancerului, perfecționat de dr. Florian Al. Nicula din cadrul Institutului Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.

„Cu ocazia Zilei de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, revista HPV World a publicat o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Românii au mai mulți bani în bănci. Cât au crescut depozitele bancare ale populației. Care sunt preferințele pentru economisire

Publicat

românii au mai mulți bani în bănci. cât au crescut

Românii au mai mulți bani în bănci. Depozitele bancare ale rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în februarie 2024 cu 1,4% faţă de luna anterioară. Au ajuns la 582,655 miliarde lei.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, depozitele s-au majorat cu 11,6% (4,1%), anunță Banca Naţională a României (BNR).

Depozitele în lei ale rezidenţilor (70,1% în totalul depozitelor clienţilor neguvernamentali) au crescut cu 1,8% faţă de ianuarie 2024, până la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Două sticle de băutură ieftină l-au adus în fața instanței: Bărbat din Alba, trimis în judecată după ce a furat dintr-un Profi

Publicat

două sticle de băutură ieftină l au adus în fața instanței:

Un bărbat din Alba va ajunge în fața instanței și va fi judecat pentru furt calificat. Fapta: a furat două sticle cu băutură ieftină, dintr-un magazin Profi din Blaj.

Fapta s-a petrecut în urmă cu mai bine de un an, iar dosarul a primit ”undă verde” în 26 martie 2024. Bărbatul în cauză va fi judecat de magistrații Judecătoriei Blaj. 

Suma, prejudiciul pe care l-a cauzat prin furtul său este de 37 de lei și 10 bani.

În linii mari, bărbatul a băgat două sticle de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LISTA telefoanelor pe care nu va mai funcționa WhatsApp din aprilie. Sunt 49 de modele de telefoane mai vechi

Publicat

lista telefoanelor pe care nu va mai funcționa whatsapp din

LISTA telefoanelor pe care nu va mai funcționa WhatsApp din aprilie este disponibilă. Pe o parte dintre telefoanele de pe această listă, aplicația WhatsApp a încetat să funcționeze încă de la 1 ianuarie 2024. 

Pentru altele, această problemă va apărea din aprilie, în fucție de sistemul de operare utilizat.

În total, lista telefoanelor care vor pierde accesul la WhatsApp din 2024, ajunge la 49 de modele.

Aplicația WhatsApp este compatibilă cu aproape toate dispozitivele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe