EVENIMENT
Trei şoferi din Bistrița, cu permise false de conducere, au fost depistaţi în trafic de poliţişti

Trei bistriţeni au fost depistaţi în trafic, la sfârşitul săptămânii trecute, conducând pe drumurile publice în baza unor permise de conducere false, dintre care două pretins a fi emise de către autorităţile din Irlanda, potrivit buletinului de presă remis luni de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Cei trei s-au ales cu dosare penale pentru conducere fără permis şi uz de fals, toate fiind instrumentate de către poliţiştii secţiei din Sângeorz-Băi.
În dimineaţa zilei de 10 aprilie, pe drumul comunal din localitatea Leşu, a fost depistat în trafic un bărbat de 49 de ani, domiciliat în comuna Livezile, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în judeţul Bihor.
Acesta a prezentat pentru control un permis eliberat de autorităţile din Irlanda, dar, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că datele oferite de bărbat nu corespundeau cu cele înscrise pe document, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea acestuia.
În aceeaşi zi, un bărbat de 29 de ani, din comuna Feldru, a fost oprit pentru control pe DN 17D, în localitatea Ilva Mică, şi a prezentat poliţiştilor un document despre care pretindea că este permis de conducere eliberat de autorităţile din Irlanda.
În urma verificării, poliţiştii au constatat că respectivul permis nu prezintă elementele de siguranţă ale unui document valabil şi l-au ridicat în vederea continuării cercetărilor.
În după-amiaza zilei de 11 aprilie, poliţiştii din Sângeorz-Băi au oprit pentru control un autoturism care circula pe DN 17D, prin comuna Maieru, condus de un localnic de 32 de ani, care a prezentat un permis de conducere emis de autorităţile române, deşi în baza de date acesta nu figura ca deţinând un astfel de document, pentru nicio categorie de autovehicule.
Permisul în cauză a fost de asemenea ridicat de poliţişti, pentru a se stabili provenienţa acestuia.
AGERPRES
Urmărește știrile romania24.ro pe Google News

EVENIMENT
BILANȚ NEGRU. Peste 4.000 de civili au murit în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, inclusiv 261 de copii

Peste 4.000 de civili au murit de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, inclusiv 261 de copii.
Biroul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR) a publicat cele mai recente cifre referitoare la numărul de victime ale războiului din Ucraina.
Cele mai recente cifre ale ONU arată că, în perioada 24 februarie – 26 mai, 4.031 de civili au murit în timpul invaziei Rusiei în Ucraina din cauza bombardamentelor și a atacurilor aeriene, inclusiv 261 de copii, notează The Guardian.
În total, 4.735 de civili au fost răniți.
Peste 4.000 de civili au murit în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, inclusiv 261 de copii: bilanțul real al invaziei este mult mai mare
OHCHR estimează însă că bilanțul real al invaziei este mult mai mare.
„Cele mai multe dintre victimele civile au murit din cauza utilizării armelor explozive cu o zonă de impact largă, inclusiv bombardamente cu artilerie grea și sisteme de rachete cu lansare multiplă, precum și rachete și lovituri aeriene”, a precizat OHCHR într-un comunicat. Mediafax

Poliția vine cu precizări despre accidentul produs vineri pe DN 2A, la km 167, pe sensul de mers dinspre municipiul Constanța către orașul Hârșova.
Polițiștii au constatat faptul că un autoturism, condus de un bărbat, de 31 de ani, a pierdut controlul asupra direcției de mers spre stânga, a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe câmp.
Cine sunt victimele accidentului din județul Constanța: a murit un pasager în vârstă de 56 de ani
În urma impactului a rezultat decesul, la fața locului, a unui pasager, de 56 de ani, precum și vătămarea corporală a șoferului și a altor 3 pasageri.
În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.
EVENIMENT
ULTIMA ORĂ: Biserica Ortodoxă a Ucrainei, până acum subordonată Patriarhiei Ruse, anunţă ruperea de aceasta

Biserica Ortodoxă ucraineană, subordonată până în prezent Patriarhiei Ruse, a anunţat vineri ruperea de aceasta, după ce Rusia a invadat Ucraina, declarându-şi „deplina independenţă”, relatează AFP.
„Nu suntem de acord cu patriarhul Rusiei, Kirill, în ceea ce priveşte războiul în Ucraina”, a explicat într-un comunicat Biserica Ortodoxă ucraineană, la finalul conciliului consacrat „agresiunii” ruse împotriva ţării sale, pronunţând „deplina independenţă şi autonomie a Bisericii Ortodoxe ucrainene”.
Biserica Ortodoxă a Ucrainei, până acum subordonată Patriarhiei Ruse, anunţă ruperea de aceasta: în Ucraina mai există şi Biserica Ortodoxă a Ucrainei
În afară de Biserica Ortodoxă ucraineană, care era până acum subordonată canonic Patriarhiei Ruse, în Ucraina mai există şi Biserica Ortodoxă a Ucrainei, care şi-a obţinut autocefalia în 2019.AGERPRES

Accident rutier, de câteva momente, cu un ATV răsturnat în localitatea Bujoreni, județul Vâlcea.
Accidentul a avut loc pe un drum forestier, în zona primăriei Bujoreni.
Victima a fost transferată la echipajul SMURD și va fi transportată la Spitalul Județean Craiova.
Știre în actualizare
Imagini de arhivă