Connect with us

EVENIMENT

Trei viceprimari și trei consilieri locali, declarați de către ANI în incompatibilitate şi conflict de interese

Publicat

ANI, agentia nationala de integritate

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi conflict de interese de natură administrativă în cazul a şase foşti şi actuali aleşi locali.

Potrivit unui comunicat al ANI, Vasile Chiriluţă, viceprimar al comunei Vultureşti, judeţul Vaslui, şi Grigore Gheonea, viceprimar al comunei Cudalbi, judeţul Galaţi, s-au aflat în incompatibilitate, deoarece au exercitat simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de comerciant persoană fizică.

Mihaela Băghiceanu, viceprimar al comunei Blândeşti, judeţul Botoşani, s-a aflat în incompatibilitate, în perioada 8 august – 21 noiembrie 2016, întrucât a deţinut simultan funcţia de viceprimar şi calitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale nr. 1 Blândeşti.

Kanyo Istvan, consilier local în comuna Ghidfalău, judeţul Covasna, a fost declarat de ANI în conflict de interese, deoarece a participat în această calitate la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului Local în data de 30 martie 2017, privind aprobarea iniţierii procedurii de închiriere a păşunilor aflate în proprietatea privată a localităţii, disponibile în anul 2017, beneficiar fiind o asociaţie pe care o conducea. Valoarea contractului de închiriere a fost de 49.901 lei.

Dumitru Buican, consilier local în comuna Grădinari, judeţul Olt, s-a aflat în incompatibilitate în perioada 27 iunie 2012 – 30 noiembrie 2017, deoarece a exercitat simultan funcţia de consilier local şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul serviciului public de alimentare cu apă, serviciu care este parte din structura de specialitate a primarului, respectiv a Consiliului Local.

Ilie Lucian Pondiche, fost consilier local în comuna Morăreşti, judeţul Argeş, a fost declarat de ANI în conflict de interese, întrucât a luat parte la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri în data de 13 mai 2016, prin care a fost prelungită perioada de concesionare a unei păşuni care se află în proprietatea publică a localităţii, beneficiar fiind o asociaţie pe care o conducea. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Publicat

cfr cluj craiova.jpg

Universitatea Craiova și CFR Cluj s-au întâlnit joi, pe Stadionul Ion Oblemenco în etapa a 6-a din play-off-ul Superligii României.

Clujenii s-au impus pe terenenul universității și păstrează șanse pentru obținerea locului secund în Superligă.

Universitatea Craiova – CFR Cluj, 0-1. Clujenii obțin victoria în deplasare și păstrează șanse să obțină locul doi în Superligă

Echipele de start

Universitatea Craiova: Popescu – Vlădoiu, Badelj,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Podcast Cluj24 Contraste. Aurelia Cristea sau despre eleganța în politică

Publicat

relic 1 e1714050700276.jpg

Aurelia Cristea este printre puținii politicieni români care și-au legat numele de o lege. Se alătură astfel, prin legea anti-fumat, deputatului PNȚCD Vasile Lupu, cu a sa lege a restituirii proprietăților funciare, senatorului Aurelian Ticu-Dumitrescu, autor al legii deconspirării Securității ca poliție politică sau colegului său de partid, profesorul și senatorul Vasile Dîncu, inițiator al celebrei legi 544, care permite accesul la informațiile de interes public și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

Publicat

mircea miclea evemiment cluj1.jpg

Vineri, 26 aprilie, are loc la Cluj-Napoca evenimentul „Viitorul universităților tehnice”, inițiat și moderat de Mircea Miclea.

Scopul evenimentului este de a propune  scenarii de construcție a unui viitor mai bun pentru universitățile tehnice.

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

„Dacă suntem trei, suntem un colegiu, spuneau profesorii din universități medievale, ca să arate că…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Comunicat Mircea Hava: O victorie pentru agricultori – reguli mai simple la nivelul Uniunii Europene 

Publicat

comunicat mircea hava: o victorie pentru agricultori – reguli mai

Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a votului de ieri, din plenul Parlamentului European.  

Citește mai departe