Connect with us

ACTUALITATE

Trenurile de noapte între Berlin, Paris şi Bruxelles vor circula din nou, începând de luni

Publicat

tren4.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Transportul feroviar cu trenurile de noapte între Berlin și Paris va fi reluat luni, după o pauză de nouă ani. Se anticipază că cererea pentru această rută va fi semnificativă, conform informațiilor transmise de DPA.

Jumătate dintre trenurile de noapte de la Berlin vor ajunge la Bruxelles, iar cealaltă jumătate în capitala Franţei. Plecarea de luni este aşteptată cu interes în capitala Germaniei, printre pasageri figurând ministrul Transporturilor, Volker Wissing, şi directorul general al operatorului feroviar de stat Deutsche Bahn, Richard Lutz.

Cursele vor fi efectuate de trei ori pe săptămână, în prima fază, iar planurile prevăd ca până în octombrie 2024 să fie în fiecare noapte. Companiile feroviare din Franţa (SNCF), Germania (Deutsche Bahn), Belgia (NMBS/SNCB) şi Austria (OBB) vor opera această linie.

„Există rezervări semnificative la noile legături feroviare în timpul vacanţelor, iar după această perioadă avem suficiente capacităţi disponibile”, se arată într-un comunicat al Deutsche Bahn.

Trenurile de noapte au dispărut practic în Europa în deceniul 2010

Trenurile de noapte au dispărut practic în Europa în deceniul 2010, din cauza rentabilităţii lor reduse şi a concurenţei călătoriilor cu avionul. Însă, în prezent, sunt cerute de public datorită avantajelor ecologice şi preţurilor accesibile şi, în consecinţă, încep să fie reintroduse peste tot pe continent.

Compania austriacă OBB este lider pe acest segment graţie ‘Nightjets’, vechile trenuri de noapte cumpărate de la Deutsche Bahn şi modernizate pentru a satisface cerinţele actuale.

Alături de alţi operatori feroviari din Europa, Deutsche Bahn şi-a extins ofertele, obiectivul fiind de a lega cu trenurile de noapte 13 oraşe europene cu peste un milion de locuitori. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Cătălin Mugurel Flutur, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Botoșani

Publicat

flutur 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Cătălin Mugurel Flutur, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Botoșani.
Cătălin Mugurel Flutur a intrat din nou în lupta pentru câștigarea celei mai importante funcții din administrația publică local de la Botoșani și a vorbit despre competențele contracandidaților săi, cea mai mare parte a criticilor fiind îndreptate spre actualul primar al municipiului Botosani, Cosmin Andrei.
Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

APIA Botoșani reamintește fermierilor termenul limită până la care pot depune cererea de plată

Publicat

apia.jpg

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani reamintește fermierilor că termenul limită până la care pot depune Cererea de Plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024 este data de 07 iunie 2024.

Și în acest an, fermierii vor putea depune Cererea de Plată prin accesarea aplicației IPA-Online din versiunea internet, conform Instrucţiunilor de utilizare IPA-Online (accesibile în aplicaţie).

Dacă cererea de plată cuprinde şi intervenții din sectorul zootehnic, solicitantul se va adresa întâi responsabilului APIA în vederea completării declaraţiei privind sectorul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dezastrul sanitar din Botoșani. Patru comune fără medici de familie și alte zeci cu doctori în prag de pensionare

Publicat

index 2 1000x600.webp.webp

Publicitate

Mai multe comune din județul Botoșani sunt într-o criză fără precedent de medici de familie, din cauza reticenței doctorilor față de mediul rural. Astfel, comunități sătești întregi au rămas fără asistență medicală, iar sătenii fac zeci de kilometri pentru un simplu consult, scrie ADEVĂRUL.

Multe sate din Botoșani sunt pline de bătrâni bolnavi

Județul Botoșani se află literalmente la capătul României, fiind cea mai nordică regine a țării. Un teritoriu aproape în întregime rural, marginalizat și lăsat să lupte cu sărăcia, depopularea și lipsa perspectivelor.

Publicitate

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Bogdan Buhăianu, viceprimarul municipiului Botoșani, candidat PSD

Publicat

buhaianu 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Bogdan Buhăianu, viceprimarul municipiului Botoșani, unul dintre candidații PSD Botoșani aflat pe lista de candidați la Consiliul Local Botoșani.
Viceprimarul Bogdan Buhăianu a vorbit despre candidatura întregii echipe a PSD dar și despre investițiile care se fac în acest moment în municipiul Botoșani cu fonduri europene dar și cele guvernamentale, despre proiectele acestui partid pentru dezvoltarea municipiului Botoșani.
Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe