EVENIMENT
Trenurile Soarelui vor reporni spre litoralul Mării Negre la sfârşitul lunii iunie

Trenurile Soarelui vor reporni spre litoralul Mării Negre la sfârşitul lunii iunie. Până atunci, începând din 12 iunie o serie de trenuri care vin din ţară în Bucureşti îşi vor prelungi parcursul până în Mangalia, potrivit directorului general al CFR Călători, Dan Costescu.
„Trenurile Soarelui le avem în program pentru că într-un fel este evenimentul anului şi pentru CFR Călători. Au început pregătirile atât pentru vehicule, cât şi pentru personal. Sunt 51 de persoane din toată ţara care sunt detaşate în Mangalia pentru deservi aceste trenuri la cap de secţie şi vagoanele vor intra şi ele în pregătiri în diverse etape”, a spus Costescu.
Şeful CFR Călători a precizat că, începând cu data de 12 iunie, o serie de trenuri care ajung în Bucureşti îşi vor prelungi traseul până la Mangalia.
„În prima etapă, doar se prelungesc trenurile care vin din ţară de pe câteva rute din Bucureşti mai departe în Mangalia. De exemplu, trenul Baia Mare – Bucureşti cu grupă de Cluj şi grupă de Bistriţa se prelungeşte dincolo de Bucureşti, până în Mangalia. La fel trenul de Timişoara, la fel trenul de Iaşi cu grupă de Suceava, la fel trenul de Satu Mare. Toate merg în prima fază, adică începând de pe 12 iunie, până la Mangalia”, a explicat Dan Costescu.
În cea de-a doua fază, vor intra în circulaţie la sfârşitul lunii iunie 36 de trenuri, care vor lega diverse oraşe de litoral.
„În cea de-a doua fază, aceste prelungiri încetează şi funcţia lor este preluată de alte 36 de trenuri care de data asta vin dintr-o paletă mult mai largă de localităţi, deci nu numai patru cu grupe, maxim 6-7, ci le luăm la rând: Arad, Deva, Timişoara, Craiova, Sibiu, Satu Mare, Baia Mare, Cluj, Braşov, Tg. Mureş, Iaşi, Suceava, Galaţi, deci cam toată ţara. Acestea sunt 36 de trenuri care pleacă din aceste oraşe şi merg până la Mangalia, iar din Constanţa majoritatea dintre ele vor opri şi în toate staţiunile de pe litoral unde oamenii vor să coboare. Acestea vor intra în circulaţie din 26-27 iunie”, a menţionat directorul general al companiei.
El a adăugat că CFR Călători pregăteşte, cu acest prilej, o serie de surprize pentru călători.
„Vom avea o mulţime de alte surprize plăcute pe care încă nu le divulgăm, dar le vom spune când ne apropiem, pentru călătorii noştri”, a dat Costescu asigurări. AGERPRES

Consiliul local Cluj-Napoca a aprobat luni bugetul pe anul 2025 al Societății Termoficare Napoca SA. Societatea estimează profit de aproape 5 milioane de lei.
Societatea estimează pentru anul acesta venituri de 137,2 milioane de lei, în creștere față de anul trecut (124,7 milioane de lei), din care 137,1 milioane de lei venituri din exploatare și 22.000 de lei venituri financiare.
De asemenea, și cheltuielile estimate, în valoare 131,3 milioane de lei, sunt mai mari…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Persoanele care au deja un permis de conducere auto nu vor mai da proba teoretică, în anumite condiții, la examenul de obținere a unui permis dintr-o categorie apropiată. Astfel, candidații care au promovat examenul teoretic pentru anumite categorii inferioare nu vor mai trebui să parcurgă din nou această etapă atunci când doresc să obțină pemisul pentru o categorie superioară.
Măsura este propusă într-un proiect analizat de Profit.ro și care urmărește…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Pompierii din cadrul Detașamentului Turda intervin în aceste momente pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o anexă a unui adăpost pentru câini, aflat în localitatea Viișoara.
Din nefericire, nu toți câinii au putut fi salvați din flăcări.
Doi câini, morți într-un incendiu la un adăpost din Viișoara
La fața locului acționează două autospeciale pentru stingerea incendiilor. Echipajele ISU Cluj au găsit o anexă, cu o suprafață de aproximativ 20 de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Limbaj de imobiliar. Dorin Bob, cum a ajuns Clujul cel mai scump: Nu s-au mai dat autorizații. Nu te poți pișa în fața economiei

Omul de afaceri Dorin Bob, dezvoltator imobiliar, fondatorul Studium Green, a lansat noi atacuri la adresa administrației locale, spunând că prețurile mari de pe piața imobiliară din Cluj-Napoca sunt rezultatul unui „accident” administrativ și urbanistic.
Într-un discurs lipsit de menajamente, Dorin Bob acuză că lipsa autorizațiilor de construcție și transformarea orașului într-un spațiu „intangibil” a condus la explozia prețurilor și extinderea haotică a…
Citește mai mult pe Cluj24.ro