Connect with us

EVENIMENT

Tribunalul Alba începe judecarea grupării blăjeanului Cristi Boitor. Acuzații de proxenetism și spălare de bani

Publicat

boitor

Dosarul privind o grupare specializată în infracţiuni de proxenetism internaţional şi spălare de bani a primit ”undă verde” din partea magistraților de la Curtea de Apel Alba Iulia. Judecătorii  au stabilit definitiv, în 30 octombrie 2018, legalitatea sesizării instanţei de judecată şi a modului în care au fost administrate actele de urmărire penală. Judecarea inculpaților se va face la Tribunalul Alba, dar încă nu a fost fixat primul termen. 

Gruparea a devenit cunoscută sub numele de ”Lover-boy” din cauza modului în care liderii ei acționau în raport cu fetele. Metoda este descrisă pe larg în rechizitoriul întocmit de procurori.

”Cea mai folosită metodă de recrutare a fetelor, a fost metoda «lover-boy». Încrederea fetei se câştiga printr-un comportament afectuos, măgulitor, fetei i se făceau cadouri însemnate faţă de posibilităţile sale materiale, aceasta era plimbată prin ţară cu maşini luxoase, dusă în excursii, i se promitea câştiguri materiale însemnate, i se dădea de înţeles că în timp, dacă va lucra pentru ei, va ajunge şi ea să deţină maşini scumpe, o casă, să-şi facă o situaţie, iar în final fata se îndrăgostea de proxenet, fiind cucerită de stilul de viaţă luxos al acestuia şi vrăjită de promisiunile făcute.

Odată dusă într-o ţară străină, unde fata nu cunoştea limba, nu cunoştea locurile, nu avea nici un venit legal, nu avea unde locui, nu avea acces la locurile unde se practica prostituţia în lipsa unei protecţii, aceasta era pusă într-o relaţie de dependenţă totală de proxenet, acceptând uşor să practice prostituţia pentru el, în speranţa deşartă că în viitor îi va fi mai bine, că va lucra puţin timp şi după ce îşi va face o situaţie va abandona acestă meserie”

Gruparea a fost destructurată în martie 2016, când poliţişti de la BCCO Alba Iulia au efectuat un număr de 21 de percheziţii domiciliare în zona municipiului Blaj din judeţul Alba şi în judeţul Cluj, iar poliţişti din Germania au realizat 5 percheziţii în locaţii din zona Augsburg. Au fost trimişi în judecată un număr de 15 inculpaţi.

Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit definitiv, în 30 octombrie 2018, legalitatea sesizării instanţei de judecată şi a modului în care au fost administrate actele de urmărire penală.

CITEȘTE ȘI: Bani din prostituție, ”albiți” în afaceri imobiliare: Mai mulţi membri ai rețelei de proxenetism conduse de blăjeanul Cristian Boitor, trimiși în judecată de DIICOT Alba

Şarlea Valentin Dan, Boitor Ioan Sorin Cristian, Boitor Otilia, Boitor Ioan, Văcaru Petronela Iuliana, Boitor Constantin Daniel şi Szabo Laszlo Daniel au formulat contestații referitoare la administrarea probelor folosite în dosar.

După aproape un an de zile, Curtea de Apel Alba Iulia a respins contestațiile persoanelor inculpate, și a constatat că rechizitoriul întocmit de către procurori, este legal și probele au fost administrate corect.

În acest sens, judecarea persoanelor la Tribunalul Alba poate începe.

”Respinge ca neîntemeiate excepţiile invocate de inculpaţii Şarlea Valentin Dan, Boitor Ioan Sorin Cristian, Boitor Otilia, Boitor Ioan, Văcaru Petronela Iuliana, Boitor Constantin Daniel şi Szabo Laszlo Daniel cu privire la legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de către organele de urmărire penală. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 6D/P/2013 din data de 19.06.2017 al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor”, se precizează în dispozitivul deciziei de la Tribunal, menţinută, definitiv, la Curtea de Apel.

Vezi şi FOTO: PERCHEZIŢII DIICOT în ALBA şi Cluj într-un dosar de trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani. 50 de suspecţi şi martori, la audieri

Potrivit DIICOT, gruparea ar fi exploatat 32 de tinere, determinându-le să practice prostituţia în Italia, Germania, Austria şi Belgia.

„Începând cu anul 2001, membrii grupului infracţional au racolat peste 32 persoane sex feminin, prin constrângere fizică şi morală, pe care le-au obligat la practicarea prostituției pe teritoriul Italiei, Germaniei, Austriei, Belgiei şi Luxembourgului. În timp, activitatea infracțională a grupării s-a mutat, în principal în Germania, zona Augsburg.

S-a reţinut că, în ultimii ani, liderul grupului a efectuat investiții în afaceri imobiliare, banii proveniți din trafic de persoane și proxenetism internațional fiind introduși într-o afacere aparent legală.

CITEȘTE ȘI: FOTO: Cine este Cristian Boitor, liderul grupării de proxeneți care obligau tinere să se prostitueze. Este din Blaj și duce o viață de lux

”Gruparea infracţională a acţionat în principal pe ruta România – Italia, în sensul că fetele recrutate din România, iniţial din zona municipiului Blaj, apoi şi din alte zone ale ţării, au fost exploatate sexual în Italia, în principal în zona oraşelor Modena şi Bologna.

De-a lungul timpului în vederea obţinerii unor câştiguri mai mari, gruparea a acţionat şi în alte state, plasând fete la prostituţie în Belgia, în perioada anilor 2008-2009, în capitala Bruxelles, în Luxemburg în cursul anului 2011, precum şi în ultimii ani în Germania şi Austria. Deasemenea gruparea infracţională a dus fete pentru a le plasa la prostituţie şi în Franţa la începutul anului 2013.

În Germania, membrii grupării infracţionale au acţionat în principal în zona oraşului Augsburg, unde Boitor Ioan Sorin Cristian şi Lupean Laurenţiu, persoană ce a aderat ulterior la grupare, şi-au achiziţionat fiecare câte un apartament. În decursul anilor la această grupare infracţională au aderat şi alte persoane şi anume Szobo Laszlo Daniel şi Dani Coloman”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Prognoza meteo 18 martie-15 aprilie 2024. Când se ÎNCĂLZEȘTE vremea la Cluj

Publicat

nori si soare e1587975866868.jpg

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 18 martie – 15 aprilie. Temperaturile vor fi blânde în perioada următoare, însă cu ploi multe, mai ales în săptămâna 25 martie – 1 aprilie.

Săptămâna 18 – 25 martie 2024

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi ușor mai ridicate.

Prognoza meteo 18 martie – 15 aprilie 2024. Când se…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dana Nanu, consilierul local dat afară din PSD, este candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia

Publicat

dana nanu, consilierul local dat afară din psd, este candidatul

Dana Nanu este candidatul USR Alba Iulia la Primăria Alba Iulia. Dana Nanu a fost aleasă consilier local din partea PSD, iar apoi a fost dată afară din partid. 

Între timp aceasta a devenit consilier independent. 

Alegerea Danei Nanu pentru a candida a fost vehiculată de o bună perioadă de timp, în condițiile în care USR Alba și filiala locală au fost afectate de o serie de plecări.

Primul care a plecat, înapoi la PNL, a fost actualul primar Gabriel Pleșa, alături de o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Liber la evaziune: CCR a respins sesizarea privind dezincriminarea evaziunii mai mici de un milion de lei

Publicat

indemnizații majorate din martie 2024. cine primește mai mulți bani

Liber la evaziune: CCR a respins sesizarea legată de dezincriminarea evaziunii fiscale mai mici de un milion de lei.

Curtea Constituțională (CCR) a respins marți sesizarea depusă de USR și Forța Dreptei la legea care dezincriminează evaziunea fiscală, dacă prejudiciul e plătit, potrivit surselor G4Media.

Deputaţii Stelian Ion (USR) şi Ionel Dancă (Forţa Dreptei) au anunţat în decembrie că parlamentarii acestor partide depun sesizare la CCR împotriva legii prin care sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Intervenție de 6 ore a pompierilor clujeni la stingerea unui incendiu de casă în Cuzdrioara. Două persoane, la spital

Publicat

incendiu cuzdrioara1.jpg

Intervenție de 6 ore a pompierilor din cadrul Detașamentului Dej solicitați pe parcursul nopții trecute pentru a stinge flăcările care au cuprins acoperișul unei case de locuit și o anexă gospodărească din localitatea Cuzdrioara.

La fața locului s-au deplasat trei autospeciale pentru stingerea incendiilor și un echipaj SMURD, unde au găsit anexele și acoperișul casei, cu o suprafață cumulată de aproximativ 350 mp, cuprinse de flăcări.

”Intervenție…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe