Connect with us

EVENIMENT

Tricolorul românesc va fi arborat de militari şi poliţişti pe cel mai înalt vârf muntos din România – Vârful Moldoveanu

PublicatTricolorul românesc va fi arborat, săptămâna viitoare, pe cel mai înalt vârf muntos din România, Vârful Moldoveanu din masivul Făgăraş, de către un grup de militari şi poliţişti din judeţul Covasna.

Comandantul Batalionului 22 Vânători de Munte “Cireşoaia”, locotenentul colonel Vasile Popescu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că această ascensiune a devenit o tradiţie pentru militarii unităţii, care începând din 1996 au escaladat în fiecare an acest vârf, pentru a arbora Drapelul României în preajma sărbătoririi Zilei Armatei Române.

“Expediţia de anul acesta în Vârful Moldoveanu, prevăzută a se desfăşura în perioada 28-29 octombrie se înscrie în tradiţia Batalionului 22 Vânători de Munte “Cireşoaia”, în sensul că a fost iniţiată în anul 1996 de către un grup de militari temerari din cadrul batalionului, condus la acea vreme de locotenent colonel Negoiţă şi continuată până în prezent de către domnul locotenent colonel Gaiţă Liviu, ofiţer cu vaste cunoştinţe în domeniul alpinismului militar. An de an militarii batalionului urcă pe diferite trasee din munţii Făgăraş până în Vârful Moldoveanu pentru a marca cum se cuvine sărbătorirea Zilei Armatei şi a Zilei Vânătorilor de Munte. Spre deosebire de anii trecuţi, anul acesta echipei de alpinişti militari li s-a alăturat personal aparţinând celorlalte structuri ale MApN şi ale Ministerului Afacerilor de Interne dislocate în garnizoana Sfântu Gheorghe”, a declarat lt.col. Vasile Popescu.

Potrivit acestuia, grupul va fi format din 32 de persoane, care vor “ataca” vârful pe traseul Stâna lui Burnei-Lacurile Galbena-Culmea Scărişoara-Vârful Piscu Roşu-Vârful Moldoveanu, iar “retragerea” se va face pe itinerarul vârful Viştea Mare- Iezerul Valea Rea- Valea Rea- Stâna lui Burnei.

Comisarul-şef de poliţie Sorin Anghelescu a precizat că din echipă vor face parte şi şase angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna.

“Vreau să mulţumesc colegilor noştri militari, colegilor din garnizoana militară Sfântu Gheorghe pentru faptul că ne-au invitat şi pe noi să luăm parte la acest eveniment. Este o ocazie cu totul specială pentru noi din mai multe puncte de vedere, pentru că dacă a urca pe cel mai înalt vârf din ţară este o oportunitate deosebită în viaţa oricui până la urmă, a o face cu prilejul unui asemenea sărbători şi a o face, practic, sub drapel, pentru a-l arbora pe cel mai înalt vârf din ţară, este un privilegiu şi o onoare pentru care le mulţumim. (…) Şi-au exprimat dorinţa de a participa şase poliţişti, printre care mă număr şi eu. (…) Aşteptăm cu nerăbdare atât provocarea traseului, frumuseţile pe care vrem să le descoperim, cât şi solemnitatea ceremoniei de înălţare a drapelului, care va fi un moment cu totul special. (…) Suntem mândri că putem să participăm la o astfel de activitate care sperăm să devină o tradiţie şi pentru IPJ Covasna, ea fiind deja o tradiţie pentru Batalionul Vânători de Munte din Sfântu Gheorghe şi sperăm să participăm şi pe mai departe la asemenea activităţi deosebite organizate de colegii noştri şi să întărim relaţiile de cooperare interinstituţională, de camaraderie şi sprijin colegial”, a declarat comisarul-şef Sorin Anghelescu. AGERPRES

EVENIMENT

Vârful celebrului turn Big Ben din Londra, din nou vizibil, după trei ani de lucrări de reabilitare

Publicat

Vârful turnului Big Ben din Londra va deveni din nou vizibil peste câteva săptămâni, după ce timp de trei ani a fost acoperit de schelele instalate pentru lucrările de reabilitare, a informat Camera Comunelor într-un comunicat citat de EFE.

Deşi restul lucrărilor vor continua în restul turnului Palatului Westminster, şi sediu al Parlamentului britanic, retragerea schelelor din partea superioară va marca un punct de cotitură pentru unul dintre cele mai emblematice monumente ale Londrei.

În ultimii ani s-a desfăşurat o meticuloasă restaurare a vârfului. Fiecare dintre cele 3.433 de structuri de metalice au fost scoase şi tratate de un specialist. Au fost de asemenea reabilitate vârful, crucea şi ornamentele celebrului turn, care se ridică la 96 de metri înălţime în faţa râului Tamisa şi a podului Westminster.

Pe lângă ameliorarea estetică, lucrările au rezolvat şi o serie de probleme grave de structură, mai ales uzura blocurilor de piatră şi fisurile.

Deşi turnul ceasului Parlamentului britanic este cunoscut pe plan mondial ca Big Ben, de fapt numele se referă la ceasul şi la clopotul care marchează trecerea orelor, care a răsunat prima oară în centrul Londrei, la 11 iulie 1859.

Big Ben este cel mai mare ceas cu clopot şi patru feţe, şi al treilea turn cu ceas ca înălţime din lume.

Vârful, deja restaurat, va deveni vizibil în următoarele săptămâni, timpul estimat pentru înlăturarea schelelor.

Parlamentul britanic notează într-un comunicat, că lucrările de restaurare au continuat fără întrerupere, în pofida dificultăţilor generate de pandemia de coronavirus. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Opt românce vor evolua în proba de dublu la Roland Garros

Publicat

Un număr de opt românce vor evolua în proba de dublu a turneului de tenis de la Roland Garros, care a debutat duminică la Paris, Raluca Olaru, Monica Niculescu, Irina Begu, Andreea Mitu, Irina Bara, Ana Bogdan, Patricia Ţig şi Sorana Cîrstea.

Begu şi Olaru vor face pereche, dar în primul tur au adversare de mare valoare, favoritele numărul trei, Elise Mertens din Belgia şi Arina Sabalenka din Belarus, semifinaliste în 2019.

Partenere vor fi şi Andreea Mitu cu Patricia Ţig, urmând să înfrunte în primul tur cuplul Madison Brengle din SUA/Iana Sizikova din Rusia.

În schimb, Monica Niculescu şi Irina Bara vor fi adversare. Niculescu face pereche cu japoneza Misaki Doi, în timp ce Bara joacă alături de unguroaica Fanny Stollar.

Ana Bogdan face pereche cu suedeza Rebecca Peterson, iar în prima rundă vor înfrunta cuplul Marie Bouzkova, Cehia/Arantxa Rus, Olanda.

Sorana Cîrstea va juca alături de spaniola Sara Sorribes Tormo, învinsă de Simona Halep la simplu, cu 6-4, 6-0. Cîrstea şi Sorribes Tormo le vor întâlni în primul tur pe Alison Riske, SUA şi Ajla Tomljanovic din Australia.

La dublu masculin, Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer, sfertfinalişti anul trecut, sunt capi de serie numărul 12 şi îşi vor începe parcursul contra perechii Cristian Garin din Chile/ Pedro Martinez din Spania. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Activitate restrânsă la Judecătoria Brăila după ce doi judecători şi un grefier au fost confirmaţi cu COVID-19

Publicat

Activitatea la Judecătoria Brăila va fi restrânsă în perioada 29 septembrie – 09 octombrie, după ce doi judecători şi un grefier au fost confirmaţi cu virusul COVID-19.

“Având în vedere existenţa a trei cazuri confirmate pozitiv la testul de Covid-19, în baza hotărârii colegiului de conducere din 28 septembrie, pentru asigurarea sănătăţii şi securităţii în muncă, la nivelul personalului Judecătoriei Brăila a fost stabilit un nou plan de măsuri, valabil în perioada 29 septembrie – 09 octombrie 2020.

Se restrânge activitatea de judecată, la nivelul Judecătoriei Brăila, în sensul că vor fi amânate toate cauzele, cu excepţia urgenţelor şi a cauzelor care, potrivit legii, se soluţionează fără citarea părţilor”, precizează sursa citată.

De asemenea, în perioada menţionată va fi suspendată activitatea cu publicul la Departamentul Arhivă, Registratură şi Biroul de Informare şi Relaţii Publice, înscrisurile urmând a se depune exclusiv prin mijloace de comunicare electronică.

“Avocaţii vor avea acces la dosarul electronic, acolo unde este posibil, şi vor transmite documentele prin fax, e-mail sau poştă”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Brăila.

Ancheta epidemiologică este în curs la Judecătoria Brăila, după cum a transmis conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Brăila.

Cei doi judecători confirmaţi cu COVID-19 fuseseră desemnaţi în funcţiile de preşedinte şi locţiitor la Biroul Electoral Municipal Brăila pentru alegerile din 27 septembrie, ei fiind înlocuiţi, pe 25 septembrie, după ce rezultatele testelor pentru infectarea cu noul tip de coronavirus au fost pozitive. AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Numărul infectărilor cu COVID-19 în Germania ar putea ajunge la 19.200 de infectări pe zi. Declarațiile cancelarului Angela Merkel

Publicat

Cancelarul german Angela Merkel le-a spus luni liderilor Uniunii Creştin-Democrate (CDU) că infectările cu COVID-19 ar putea atinge 19.200 de cazuri zilnic în ţară dacă tendinţa actuală continuă, însă a subliniat că economia trebuie să continue să funcţioneze.

“Dacă tendinţa continuă ca până acum, vom avea 19.200 de infectări zilnice. Situaţia este asemănătoare cu cea din alte ţări”, a declarat Angela Merkel într-o videoconferinţă cu liderii CDU.

Cancelarul german a afirmat că numărul infecţiilor cu COVID-19 din Europa este îngrijorător şi a declarat că Germania trebuie să facă totul pentru a evita ca numărul de cazuri să crească din nou exponenţial.

“Trebuie să oprim rapid răspândirea infecţiilor şi să intervenim”, a declarat Merkel.

“Trebuie să stabilim priorităţi, şi anume economia să funcţioneze şi să menţinem şcolile şi grădiniţele deschise. Fotbalul se află pe un loc secundar deocamdată”, a mai spus ea.

Bild a precizat că Merkel consideră petrecerile şi mersul la restaurante şi evenimente religioase ca fiind problematice.

Numărul infectărilor cu coronavirus a crescut în Germania în ultimele săptămâni. Datele oferite de Institutul Robert Koch (RKI) arată că numărul de cazuri confirmate de COVID-19 în Germania a crescut cu 1.192 luni faţă de duminică. AGERPRES

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate