EVENIMENT
Tricolorul românesc va fi arborat de militari şi poliţişti pe cel mai înalt vârf muntos din România – Vârful Moldoveanu

Tricolorul românesc va fi arborat, săptămâna viitoare, pe cel mai înalt vârf muntos din România, Vârful Moldoveanu din masivul Făgăraş, de către un grup de militari şi poliţişti din judeţul Covasna.
Comandantul Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireşoaia”, locotenentul colonel Vasile Popescu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că această ascensiune a devenit o tradiţie pentru militarii unităţii, care începând din 1996 au escaladat în fiecare an acest vârf, pentru a arbora Drapelul României în preajma sărbătoririi Zilei Armatei Române.
„Expediţia de anul acesta în Vârful Moldoveanu, prevăzută a se desfăşura în perioada 28-29 octombrie se înscrie în tradiţia Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireşoaia”, în sensul că a fost iniţiată în anul 1996 de către un grup de militari temerari din cadrul batalionului, condus la acea vreme de locotenent colonel Negoiţă şi continuată până în prezent de către domnul locotenent colonel Gaiţă Liviu, ofiţer cu vaste cunoştinţe în domeniul alpinismului militar. An de an militarii batalionului urcă pe diferite trasee din munţii Făgăraş până în Vârful Moldoveanu pentru a marca cum se cuvine sărbătorirea Zilei Armatei şi a Zilei Vânătorilor de Munte. Spre deosebire de anii trecuţi, anul acesta echipei de alpinişti militari li s-a alăturat personal aparţinând celorlalte structuri ale MApN şi ale Ministerului Afacerilor de Interne dislocate în garnizoana Sfântu Gheorghe”, a declarat lt.col. Vasile Popescu.
Potrivit acestuia, grupul va fi format din 32 de persoane, care vor „ataca” vârful pe traseul Stâna lui Burnei-Lacurile Galbena-Culmea Scărişoara-Vârful Piscu Roşu-Vârful Moldoveanu, iar „retragerea” se va face pe itinerarul vârful Viştea Mare- Iezerul Valea Rea- Valea Rea- Stâna lui Burnei.
Comisarul-şef de poliţie Sorin Anghelescu a precizat că din echipă vor face parte şi şase angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna.
„Vreau să mulţumesc colegilor noştri militari, colegilor din garnizoana militară Sfântu Gheorghe pentru faptul că ne-au invitat şi pe noi să luăm parte la acest eveniment. Este o ocazie cu totul specială pentru noi din mai multe puncte de vedere, pentru că dacă a urca pe cel mai înalt vârf din ţară este o oportunitate deosebită în viaţa oricui până la urmă, a o face cu prilejul unui asemenea sărbători şi a o face, practic, sub drapel, pentru a-l arbora pe cel mai înalt vârf din ţară, este un privilegiu şi o onoare pentru care le mulţumim. (…) Şi-au exprimat dorinţa de a participa şase poliţişti, printre care mă număr şi eu. (…) Aşteptăm cu nerăbdare atât provocarea traseului, frumuseţile pe care vrem să le descoperim, cât şi solemnitatea ceremoniei de înălţare a drapelului, care va fi un moment cu totul special. (…) Suntem mândri că putem să participăm la o astfel de activitate care sperăm să devină o tradiţie şi pentru IPJ Covasna, ea fiind deja o tradiţie pentru Batalionul Vânători de Munte din Sfântu Gheorghe şi sperăm să participăm şi pe mai departe la asemenea activităţi deosebite organizate de colegii noştri şi să întărim relaţiile de cooperare interinstituţională, de camaraderie şi sprijin colegial”, a declarat comisarul-şef Sorin Anghelescu. AGERPRES
EVENIMENT
Avertisment MAI: Ecosistem de conturi false pe rețeaua de socializare TikTok, concepute pentru a induce în eroare cetățenii

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a emis un avertisment public privind existența „unui ecosistem de conturi false” pe platforma TikTok care se prezintă drept pagini oficiale ale instituției sau ale angajaților săi.
Conform informațiilor furnizate de MAI, aceste conturi folosesc fotografii, clipuri video și postări preluate de pe paginile instituționale pentru a câștiga credibilitate în fața utilizatorilor.
„Vă informăm asupra existenței unui ecosistem de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Fundația Română de Aikido Aikikai are o nouă structură de conducere începând cu luna aceasta, organizația fiind, încă de la înființare, dedicată promovării și dezvoltării acestei arte marțiale japoneze, aikido, atât în România, cât și în afara țării.
”Activitatea Fundației, precum și notorietatea sa au crescut, iar interacțiunile la nivel internațional s-au intensificat.
Pentru a consolida și mai mult organizația, pentru a o întări și o face și…
Citește mai mult pe Cluj24.ro

Căței, pisici, pești, hamsteri, râme, păianjeni și mai nou, alpaca. Cu alte cuvinte, gama animalelor de companie se diversifică. Clujenii se simt bine alături de partenerii necuvântători, ca atare, aceștia devin nelipsiți din viața de zi cu zi a stăpânilor.
Acasă, pe stradă ori în mijloacele de transport, animalele își însoțesc prietenii umani, devenind parte integrantă a stilului de viață a acestora.
VIDEO. Ce animale de COMPANIE mai au…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Situația taximetriștilor de la Aeroportul Cluj, scăpată de sub control? Sesizare pe MyCluj: „Ne-a dat jos!”

Un clujean cu un copil mic a fost dat jos din mașină de către un șofer de taxi care, potrivit sesizării depuse pe platforma MyCluj, a refuzat să ofere explicații și a reacționat agresiv verbal.
„O nouă călătorie cu avionul, o nouă aventură la sosire cu taximetriștii. Minunat să îți bată cineva joc de tine când ajungi acasă. De data aceasta, domnul Isidor din câte spunea un coleg de-al dânsului, nu a avut loc să ne puna toate bagajele în portbagaj (au ramas…
Citește mai mult pe Cluj24.ro