Connect with us

EVENIMENT

Tricolorul românesc va fi arborat de militari şi poliţişti pe cel mai înalt vârf muntos din România – Vârful Moldoveanu

Publicat

Tricolorul românesc va fi arborat, săptămâna viitoare, pe cel mai înalt vârf muntos din România, Vârful Moldoveanu din masivul Făgăraş, de către un grup de militari şi poliţişti din judeţul Covasna.

Comandantul Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireşoaia”, locotenentul colonel Vasile Popescu, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că această ascensiune a devenit o tradiţie pentru militarii unităţii, care începând din 1996 au escaladat în fiecare an acest vârf, pentru a arbora Drapelul României în preajma sărbătoririi Zilei Armatei Române.

„Expediţia de anul acesta în Vârful Moldoveanu, prevăzută a se desfăşura în perioada 28-29 octombrie se înscrie în tradiţia Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireşoaia”, în sensul că a fost iniţiată în anul 1996 de către un grup de militari temerari din cadrul batalionului, condus la acea vreme de locotenent colonel Negoiţă şi continuată până în prezent de către domnul locotenent colonel Gaiţă Liviu, ofiţer cu vaste cunoştinţe în domeniul alpinismului militar. An de an militarii batalionului urcă pe diferite trasee din munţii Făgăraş până în Vârful Moldoveanu pentru a marca cum se cuvine sărbătorirea Zilei Armatei şi a Zilei Vânătorilor de Munte. Spre deosebire de anii trecuţi, anul acesta echipei de alpinişti militari li s-a alăturat personal aparţinând celorlalte structuri ale MApN şi ale Ministerului Afacerilor de Interne dislocate în garnizoana Sfântu Gheorghe”, a declarat lt.col. Vasile Popescu.

Potrivit acestuia, grupul va fi format din 32 de persoane, care vor „ataca” vârful pe traseul Stâna lui Burnei-Lacurile Galbena-Culmea Scărişoara-Vârful Piscu Roşu-Vârful Moldoveanu, iar „retragerea” se va face pe itinerarul vârful Viştea Mare- Iezerul Valea Rea- Valea Rea- Stâna lui Burnei.

Comisarul-şef de poliţie Sorin Anghelescu a precizat că din echipă vor face parte şi şase angajaţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna.

„Vreau să mulţumesc colegilor noştri militari, colegilor din garnizoana militară Sfântu Gheorghe pentru faptul că ne-au invitat şi pe noi să luăm parte la acest eveniment. Este o ocazie cu totul specială pentru noi din mai multe puncte de vedere, pentru că dacă a urca pe cel mai înalt vârf din ţară este o oportunitate deosebită în viaţa oricui până la urmă, a o face cu prilejul unui asemenea sărbători şi a o face, practic, sub drapel, pentru a-l arbora pe cel mai înalt vârf din ţară, este un privilegiu şi o onoare pentru care le mulţumim. (…) Şi-au exprimat dorinţa de a participa şase poliţişti, printre care mă număr şi eu. (…) Aşteptăm cu nerăbdare atât provocarea traseului, frumuseţile pe care vrem să le descoperim, cât şi solemnitatea ceremoniei de înălţare a drapelului, care va fi un moment cu totul special. (…) Suntem mândri că putem să participăm la o astfel de activitate care sperăm să devină o tradiţie şi pentru IPJ Covasna, ea fiind deja o tradiţie pentru Batalionul Vânători de Munte din Sfântu Gheorghe şi sperăm să participăm şi pe mai departe la asemenea activităţi deosebite organizate de colegii noştri şi să întărim relaţiile de cooperare interinstituţională, de camaraderie şi sprijin colegial”, a declarat comisarul-şef Sorin Anghelescu. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO: ”Săptămâna Altfel” la Theodora Golf Club din Ciugud: Aproximativ 2000 de elevi vor învăța tainele golfului

Publicat

video: ”săptămâna altfel” la theodora golf club din ciugud: aproximativ

Pe terenul de golf de Theodora Golf Club, de la Ciugud, aproximativ 2000 de elevi vor ajunge în aceste zile. Este vorba despre o acțiune pe care cei de la cel mai mare teren de golf din România o fac anual. 

O inițiativă care are loc în timpul ”Săptămânii Altfel”, unde elevii fac alte activități față de cele școlare. 

În 2024, la o lecție de golf la Theodora Golf Club s-au înscris aproximativ 2000 de elevi  din Alba Iulia, Teiuș, Abrud, Sebeș, Blaj și Vințu de Jos,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Programul IMM Plus 2024. Când vor avea acces firmele la creditele cu garanții de stat. Cum se acordă sprijinul financiar

Publicat

programul imm plus 2024. când vor avea acces firmele la

Programul IMM Plus 2024, anterior IMM Invest Plus, este relansat de Guvern. Acesta cuprinde mai multe subprograme prin care firmele pot accesa credite cu garanții de stat. Ministerul Finanțelor a anunțat recent că a fost făcut ultimul pas pentru operaționalizarea programului.

Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a anunțat că invită băncile să se înscrie în program. Comisia Europeană a aprobat în 9 aprilie schema de ajutor de stat în valoare de 2,5…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Noutate pe piața muncii: persoanele fizice pot angaja și plăti personal pentru activități casnice. Ce drepturi au prestatorii

Publicat

noutate pe piața muncii: persoanele fizice pot angaja și plăti

Noutate pe piața muncii: persoanele fizice pot angaja și plăti personal pentru activități casnice. Potrivit Ministerului Muncii, prestatorii beneficiază de drepturi pe care le au și angajații. 

Platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și poate fi accesată pe adresa https://tichete.anofm.ro/.

Noutate pe piața muncii: persoanele fizice pot angaja și plăti personal…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT pe Memorandumului, în Cluj-Napoca. Minoră ACROȘATĂ de o dubă a MAI

Publicat

accident 3 e1713942304371.jpg

Un accident rutier a avut loc, miercuri dimineață, pe str. Memorandumului colț cu str. Samuil Micu. O minoră a fost acroșată de o dubă a MAI.

„Din primele cercetări se pare că o autospecială aparținând MAI ar fi acroșat un pieton aflat în traversarea străzii Samuil Micu intersecție cu Memorandumului”, a transmis Poliția Locală.

ACCIDENT pe Memorandumului, în Cluj-Napoca. Minoră ACROȘATĂ de o dubă a MAI

La fața locului s-a deplasat o ambulanță
Citește mai mult pe
Cluj24.ro

Citește mai departe