Connect with us

ACTUALITATE

Tristețe fără margini: Fetița din Botoșani lovită de mașină când era la colindat a murit

Publicat

tabita fetita accidentata.jpg

Micuța Tabita, fetița din Darabani, accidentată grav pe când mergea cu mama sa la colindat a trecut la cele veșnice.

Medicii au făcut tot posibilul pentru a fi salvată , dar organismul micuței a cedat.

Pentru salvarea sa s-a mobilizat o comunitate întreagă.

Amintim că în Ajun de Crăciun, fetița era de mână cu mama ei, dar a ţâşnit în stradă, cu intenţia de a traversa în fugă, la casa de vis-a-vis, unde voia să colinde. Şoferul nu a putut face nimic pentru a evita impactul. „Parintii traiesc într-o saracie lucie, si au nevoie de ajutorul nostru! Fetița își dorea o cameră a ei, un trai mai bun, bietul copil”, spune Andreea Ursu, de la o asociație umanitară: Ridică-te și umblă, care s-a implicat pentru salvarea sa.

Medicii de la Botoșani au transferat-o la Spitalul din Suceava unde s-a făcut tot posibilul pentru salvarea fetiței.

Vezi mai mult pe Botosani24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Cea mai MARE rată de INFECTARE din ţară e în două oraşe clujene. Judeţul Cluj, pe PRIMUL loc. Comună clujeană cu peste 21/1.000

Publicat

coronavirus sursa getty images 1000x600 e1584954903421.jpg

Judeţul Cluj domină ţara în ceea ce priveşte incidenţa cazurilor de COVID-19. Judeţul Cluj are cea mai mare rată de infectare din România. De asemenea, două oraşe clujene, Dej şi Cluj-Napoca, sunt pe primele două locuri în ţară între oraşe. Iar o comună clujeană, Ciurila, este şi ea în topul naţional, cu o incidenţă de peste 21 de cazuri la mial de locuitori.

Dejul şi Cluj-Napoca, cea mai mare rată de infectare

Municipiul Dej este oraşul cu cea mai mare rată de infectare cu SARS-CoV-2, cumulată la 14 zile, de 19,71 la mia de locuitori. Îl urmează municipiul Cluj-Napoca, cu 19,03/1.000.

Pe locurile următoare sunt Siret (Suceava) – 17,64, Otopeni (Ilfov) – 16,98, Ghimbav (Braşov) – 16,37, Timişoara (Timiş) – 16,15 şi Rădăuţi (Suceava) – 15,69.

Comuna clujeană Ciurila, peste 21/1.000

La nivelul comunelor, cea mai mare incidenţă la mia de locuitori se înregistrează în continuare în Moşniţa Nouă (Timiş) – 32,93 (484 de cazuri la o populaţie de 14.696 de persoane). Iar o comună clujeană, Ciurila, este pe locul 5 în ţară, cu 21,37%.

Incidenţe mari mai sunt în comunele Dumbrăviţa (Timiş) – 30,19 (565 de cazuri la o populaţie de 18.715 de persoane), Giroc (Timiş) – 23,68 (528 de cazuri la o populaţie de 22.293 de persoane), Ghiroda (Timiş) – 22,48 (193 de cazuri la o populaţie de 8.587 de persoane) şi Ciurila, judeţul Cluj – 21,37 (38 de cazuri la o populaţie de 1.778 de persoane).

Judeţul Cluj, primul în top

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt în Bucureşti – 2.502 şi în judeţele Constanţa – 1.164, Cluj – 893, Iaşi – 742, Bihor – 708.

Alături de Bucureşti, în zona roşie se…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ministerul Educației: În depozitele inspectoratelor școlare au intrat 10,5 milioane de teste rapide

Publicat

test covid antigen.jpg

În depozitele inspectoratelor școlare au fost primite, sâmbătă și duminică, 10.540.000 de teste rapide destinate preșcolarilor, elevilor și personalului din învățământ, anunță Ministerul Educației.

Acestea sunt ambalate în kituri individuale sau de câte două.

Marți acestea vor fi distribuite beneficiarilor, urmând a fi utilizate de îndată.

În consecință, prima testare din săptămâna viitoare se va putea realiza marți sau miercuri, spune ministerul.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste 14.000 de infectări pe țară în ultima zi. La Cluj au fost aproape 900

Publicat

corona scaled e1592301882173.jpg

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14.088 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2.

În intervalul 22.01.2022 (10:00) – 23.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 22 de decese (13 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Maramureș, Neamț și Olt.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 5.958, cu 410 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI  sunt internate 599 de persoane, cu 17 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 599 de pacienți internați la ATI, 76 au certificat care atestă vaccinarea.

Din totalul pacienților internați, 551 sunt minori, 546 fiind internați în secții, cu 60 mai mult decât în ziua anterioară și 5 la ATI, cu unul mai mult decât în ziua anterioară.

În ultimele 24 de ore, 893 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj. A fost raportat un deces asociat Covid-19.

934 de clujeni s-au vaccinat în ultima zi, doar 68 cu prima doză.

vaccinati

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

NATO începe supravegherea aeriană în Bulgaria, pe fondul creşterii tensiunilor între Occident şi Rusia

Publicat

avioane
arhiva foto

Spania şi Ţările de Jos şi-au preluat sâmbătă misiunile de supraveghere aeriană în Bulgaria, pe fondul creşterii tensiunilor regionale şi a temerilor aliaţilor occidentali legate de o eventuală invazie militară rusă în Ucraina, transmite dpa.

Cele două ţări occidentale menţionate vor trimite avioane de vânătoare în cadrul unei misiuni de poliţie aeriană în Bulgaria, stat membru al NATO şi riveran Mării Negre.

Ministrul apărării bulgar Stefan Ianev a explicat că rotaţia forţelor spaniole este avută în vedere pentru luni de guvernul bulgar, iar cea a forţelor armate olandeze este planificată pentru aprilie-mai.

”Este vorba despre o rotaţie de cinci până la şapte avioane, în primul caz, şi două avioane, în celălalt caz, întrucât acestea sunt avioane din a patra şi a cincea generaţie, pe care Bulgaria nu le are. Contingentul spaniol va participa cu avioane Eurofighter Typhoon, iar contingentul olandez va zbura cu F-35. Întrucât Bulgaria nu dispune de acest tip de echipamente şi capacităţi, solidaritatea ţărilor NATO conduce la utilizarea de capacităţi comune, acolo unde este posibil şi în concordanţă cu dorinţele şi deciziile ţărilor respective”, a menţionat ministrul apărării bulgar.

Pe de altă parte, Ianev s-a referit la o declaraţie recentă a Rusiei, care a cerut SUA şi NATO garanţii că Alianţa nu se va mai extinde către Est şi retragerea trupelor şi a echipamentelor militare desfăşurate în statele care au aderat la NATO după 1997. El a spus că cetăţenii bulgari nu trebuie să creadă că cineva a ”arătat cu degetul” în mod special spre Bulgaria. Acest tip de declaraţie este făcută periodic. Nu cred că ar trebui să fim atât de sensibili când cineva vorbeşte despre noi – a afirmat demnitarul bulgar.

Preşedintele bulgar Rumen Radev a descris insistenţa Moscovei cu privire la o retragere a trupelor NATO din Bulgaria drept ”inacceptabilă şi fără sens”. ‘

‘Ţara noastră nu acceptă cereri tranşante din partea nimănui”, a subliniat Radev.

Bulgaria are un acord cu SUA pentru a primi într-o bază de antrenament 2.500 de soldaţi, cu un maxim de 5.000 în perioadele de rotaţie a personalului. AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe