Connect with us

ACTUALITATE

Trump a scris într-un tweet că Biden „a câştigat”, dar a reafirmat că alegerile au fost falsificate

Publicat

Preşedintele american în exerciţiu, Donald Trump, a părut duminică să recunoască public pentru prima dată că rivalul său democrat Joe Biden a câştigat alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie din Statele Unite.

Donald Trump şi-a reiterat afirmaţiile eronate că votul a fost falsificat, transmite Reuters.

„A câştigat pentru că alegerile au fost Falsificate”, a postat Trump pe Twitter.

Într-un alt tweet postat ulterior, după mai mult de o oră, preşedintele republican în vârstă de 74 de ani a scris: „A câştigat doar în ochii FAKE NEWS MEDIA. Nu recunosc NIMIC! Avem un drum lung de parcurs. Acesta a fost un scrutin FALSIFICAT!”.

Trump a susţinut că alegerile au fost falsificate prin buletine de vot „ilegale”, făcând aluzie la buletinele de vot trimise prin poştă pe care le-a criticat fără temei ca fiind vulnerabile la frauda electorală. El a insistat, de asemenea, că observatorilor republicani ai alegerilor li s-a refuzat pe nedrept accesul pentru a urmări procesul de despuiere a urnelor la unele secţii.

Stafful său de campanie a intentat procese în mai multe state cheie, însă unele dintre ele au fost respinse rapid. Au crescut îngrijorările că disputa ar putea complica procesul de transfer al puterii.

În cursa pentru Casa Albă, un candidat câştigător trebuie să obţină cel puţin 270 din 538 de voturi ale Colegiului Electoral alocate celor 50 de state şi districtului Columbia. Candidatul care câştigă votul popular într-un stat obţine voturile electorale ale acelui stat, de obicei după principiul ”câştigătorul ia totul”.

Potrivit proiecţiilor principalelor mass-media din ţară, Biden, fost vicepreşedinte în mandatul predecesorului lui Trump, Barack Obama, a obţinut un total de 306 voturi electorale, în comparaţie cu 232 pentru Trump. Însă liderul republican nu şi-a recunoscut încă înfrângerea şi s-a dedicat răspândirii teoriilor conspiraţiei despre o presupusă fraudă electorală, fără să aducă probe. Sâmbătă, mii de susţinători ai săi au mărşăluit în centrul Washingtonului pentru a protesta împotriva acestei presupuse fraude electorale la un miting care a dus la violenţe noaptea târziu împotriva detractorilor acestuia.

Preşedintele ales va depune jurământul pe 20 ianuarie 2021, dată prevăzută în Constituţie.AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dosar penal pentru un tânăr de 21 de ani din Coțușca

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din Darabani au oprit sâmbătă pentru control, pe drumul județean DJ 282, în comuna Coțușca, un autovehicul condus de un tânăr de 21 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autovehiculul nu era înmatriculat sau înregistrat conform prevederilor legale. Motiv pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO Botoșani: Primul Muzeu Multimedia, pregătit de deschidere

Publicat

fb img 1713595297022 1000x600.jpg

Primul Muzeu Multimedia din municipiul Botoșani își va primi oaspeții în curând.
Dedicat diversității culturale, muzeul a fost realizat în cadrul proiectului „Întoarcere la rădăcinile noastre comune”, implementat în cadrul Programului Comun România-Ucraina 2014-2020 și este amenajat în unul din beciurile din Centrul Istoric.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Bătaie de joc cu bani cheltuiți pe școli și grădinițe fără copii. În unele clădiri se mai fac praznice și cumetrii

Publicat

index 6 1000x600.webp.webp

Milioane de euro au aruncat pe apa sâmbetei autoritățile locale din România, din fonduri de la Banca Mondială sau guvernamentale, pentru școli fără elevi. Numai în județul Botoșani sunt cel puțin 22 de școli astfel finanțate și închise din lipsă de elevi, scrie ADEVĂRUL.

Scăderea populației, mai ales în mediul rural, este o problemă care afectează întreaga țară, dar mai ales comunele din nordul Moldovei, unde exodul accelerat al tinerilor a lăsat cătunele aproape goale. Îmbătrânirea populației și plecarea masivă în străinătate a localnicilor tineri lasă școlile fără elevi.

Conform datelor oficiale, în aproximativ 13 ani, populația școlară s-a redus cu peste 14.000 de elevi. În ciuda acestor realități tot mai evidente,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe