Connect with us

ACTUALITATE

Tulcea: Municipiul ar putea avea cel mai mare parc geologic din România

Publicat

Sursa foto: tlnews.ro

Tulcea va avea cel mai mare parc geologic din România dacă Primăria municipiului reşedinţă va obţine fonduri europene nerambursabile pentru punerea în practică a unui proiect iniţiat de fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu.

Studiul de fezabilitate al proiectului privind amenajarea parcului geologic a primit acordul consilierilor locali anul trecut, iar zilele acestea este supus dezbaterii publice pe site-ul autorităţii locale.

„Vom avea cel mai mare şi cel mai spectaculos parc geologic din România. În momentul de faţă, există un singur asemenea parc în Haţeg, iar ideea proiectului aparţine fostului preşedinte al României, Emil Constantinescu, geolog de profesie, care ştie foarte bine geomorfologia zonei”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea.

Potrivit anunţului făcut public pe site-ul Primăriei Tulcea, proiectul are drept obiectiv valorificarea terenului degradat al fostei exploatări Bididia II, prin construirea unui parc geologic care va avea ca destinaţie un muzeu al mineritului din Dobrogea.

Printre principalele funcţiuni şi zone propuse în parcul tematic sunt amenajarea unei grădini geologice reprezentativă pentru Dobrogea, construcţia unui amfiteatru după modelul cetăţilor greceşti, ca mărturii ale civilizaţiei de pe întreg teritoriul dobrogean, precum şi amenajarea unui parc de agrement cu spaţiu verde şi un loc de joacă pentru copii.

Bugetul estimat al proiectului care urmează să fie depus spre finanţare pe mecanismul financiar Investiţii Teritorial Integrate-Delta Dunării este de 5 milioane de euro, din care un procent de 85% va fi suportat din Fondul European de Dezvoltare Regională.

Proiectul va fi în consultare publică până pe data de 29 martie.

AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Bărbat din Aiud, REȚINUT. Ar fi spart ușa locuinței soției sale și l-a luat pe fiul minor, deși avea ordin de protecție

Publicat

masina politie.jpg

Un bărbat din Aiud a fost reținut de polițiști pentru distrugere, violare de domiciliu și nerespectarea măsurilor impuse prin ordinul de protecție. A intrat în apartamentul în care locuiește soția lui și l-a luat pe fiul lor, minor, deși bărbatul avea ordin de protecție pe numele său.

Bărbatul a încălcat prevederile ordinului de protecție emis împotriva sa de Judecătoria Aiud, prin care i-au fost impuse măsurile restrictive de a păstra o distanță minimă de 100 de metri față de soția sa și de reședința acesteia.

Potrivit IPJ Alba, marți, 16…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. Cerșetorie la liber în Piața Gării. Cât câștigă, zilnic, un cerșetor la Cluj?

Publicat

cersetori e1660730972243.jpg

Cluj-Napoca, orașul-comoară pentru turiștii care vin pentru festivaluri, orașul-magnet pentru creierele din IT sau pentru dezvoltatorii imobiliari a ajuns și un punct de atracție pentru cerceșori.

Mulți au ajuns să își facă veacul în zona porții de intrare în oraș care este Gara Cluj-Npaoca.

În zonă se pot stoarce bani frumoși de la clujenii miloși, care nu fac altceva decât să încurajeze cerșetoria.

”Vizavi de gară se cerșește în familie. O femeie cu copilul, cu soțul și cu soacra. Femeia cu copilul cere bani de la trecători, iar bărbatul care stă jos cu altă femeie au…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

ALBA: Un deces și 33 de cazuri COVID raportate în ultimele 24 de ore. Situația infectărilor în localitățile din județ, 17 august

Publicat

pat covid gol e1642454218802.jpg

Au fost înregistrate 33 de cazuri COVID, în ultimele 24 de ore, în județul Alba, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP), miercuri, 17 august.

Comparativ, marți erau 46 de cazuri noi. În județ sunt, în total, 1.540 cazuri active (1.562 anterior).

A fost raportat un deces: femeie de 68 de ani, din Sântimbru; era vaccinată și avea și alte afecțiuni.

De la începutul pandemiei, în Alba au fost 57.393 cazuri confirmate, 54.552 persoane vindecate, 1.301 decese.

În același interval au fost procesate 486.415 teste, din care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Peste 3.400 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, în ultima săptămână

Publicat

Un număr de 3.470 de doze de vaccin Pfizer, Moderna şi Johnson&Johnson au fost administrate în săptămâna 8 – 14 august, dintre care 645 – prima doză, 722 – doza a doua, 1.183 – a treia doză şi 920 – doza a patra, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Din numărul total de doze administrate, 46 au fost Pfizer Pediatric.

De la începutul campaniei de vaccinare, în 27 decembrie 2020, au fost administrate 16.880.810 doze de vaccin pentru 8.135.053 de persoane.

Un număr de 8.121.909 de persoane au primit schema completă şi 2.622.313 au fost imunizate cu doza a treia.

În total, de la debutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat 20.060 de reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID, 2.239 de tip local şi 17.821 de tip general. Agerpres

Citește mai departe