Connect with us

EVENIMENT

Tulcea: Circa 30 de hectare de vegetaţie uscată, afectate de un incendiu, la Zebil

Publicat

foc-incendiu-vegetatie-uscata-teren
fotografie cu caracter ilustrativ

În decursul ultimelor 24 de ore, pompierii din Tulcea au fost solicitați să intervină pentru a stinge trei incendii, dintre care unul a afectat o suprafață totală de aproximativ 30 de hectare de vegetație uscată, conform anunțului făcut joi de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Delta.

Incendiul apărut la o suprafaţă cu stuf din apropierea satului Zebil a fost stins de lucrătorii Staţiei de Pompieri Babadag şi de cei ai Serviciului de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă din Sarichioi, intervenţia fiind dificilă din cauza vântului care favoriza extinderea flăcărilor.

„După aproximativ patru ore, incendiul a fost lichidat, iar în urma focului a ars vegetaţie uscată pe o suprafaţă de aproximativ 30 hectare.

Reamintim cetăţenilor că incendierea vegetaţiei uscate, palustre şi a resturilor menajere este un gest iresponsabil şi este strict interzisă”, se arată în informarea ISU Delta.

Cauza acestui incendiu a fost utilizarea focului deschis în spaţii deschise, a precizat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cristina Profir.

Alte două incendii s-au produs în seara zilei de miercuri şi joi dimineaţă, în satele Niculiţel şi Parcheş.

La Niculiţel, incendiul apărut la o locuinţă a fost cauzat de un coş de fum neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile, iar la Parcheş, flăcările apărute la o seră dintr-o gospodărie privată au fost provocate de un aparat de încălzit lăsat nesupravegheat. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Consiliul Județean Alba alocă până la 22,49 milioane de lei pentru întreținerea drumurilor județene. Licitație, lansată în SEAP

Publicat

asfaltare drum lucrari 1000x600.jpeg

Consiliul Județean Alba alocă până la 22,49 milioane de lei pentru lucrări de întreținere curentă, periodică și reparații curente pe timp de vară pe drumurile din județ. 

Consiliul Județean Alba a lansat, pe 22 aprilie, în SEAP, o licitație pentru întreținere curentă, periodică și reparații curente pe timp de vară, pe drumurile județene din Alba.

Valoarea totală este estimată la maxim 22.490.000 de lei, fără TVA. 

Potrivit caietului de sarcini, la data de 31…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

POLUARE cu hidrocarburi a Someșului în aval de podul Garibaldi. Se INTERVINE cu baraje absorbante

Publicat

poluare 3 e1713877738380.jpg

În cursul zilei de marți, specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Cluj au fost sesizați de către comisari ai Gărzii de Mediu privind scurgeri de hidrocarburi petroliere în Someșul Mic. ​

„Aceștia s-au deplasat imediat la fața locului pentru verificarea cursului de apă în zona semnalată (în aval de Podul Garibaldi). La suprafața apei sunt irizații, pe o distanță de aproximativ 500 de metri.

poluarepoluare

POLUARE cu hidrocarburi a Someșului în aval…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Directorul Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, Daniel Fonoage, scapă de acuzațiile aduse de o federație sindicală

Publicat

imag0174.jpg

Directorul Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, Daniel Fonoage, scapă de acuzațiile de abuz în serviciu aduse de Federația Sindicatelor Independente din Educație. 

Tribunalul Alba a respins plângerea formulată de sindicat, împotriva ordonanței de clasare anterioare, a Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. 

”Respinge ca neîntemeiată plângerea formulată de petenta Federația Sindicatelor Independente din Educație reprezentată prin Damo Ștefan –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VINERI: „Start la mișcare”, în șanțurile Cetății Alba Carolina. Cros și ateliere de handbal, baschet, tenis sau badminton

Publicat

vineri: „start la mișcare”, în șanțurile cetății alba carolina. cros

Iubitorii sportului cu vârste între 5 și 18 ani sunt invitați vineri, 26 aprilie, pe Latura de Vest a Cetății Alba Carolina din Alba Iulia, la evenimentul „Start la Mișcare”.

În cadrul acestuia va avea loc un cros, pe o distanță de 2 km respectiv 2,7 km. De asemenea, vor avea loc ateliere de handbal, baschet, tenis sau badminton.

„Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, alături de Primăria municipiului Alba Iulia și CSM Alba Iulia vă invită să participați, în ziua de 26…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe