Connect with us

EVENIMENT

Ministrul Muncii: Vom recalcula pensiile după digitalizarea lor. În ritmul actual, va fi finalizată până la sfârşitul lui 2022

Publicat

Ministerul Muncii va demara recalcularea pensiilor după digitalizarea tuturor dosarelor de pensie, proces care în actualul ritm de lucru va fi finalizat până la sfârşitul anului viitor, a transmis ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, pe Facebook.

„Cu o medie de procesare de 26.000 de dosare/zi, am ajuns astăzi la 1.030.000 de dosare digitalizate în primele 10 luni ale acestui an, pentru a putea ulterior să aplicăm recalcularea pensiilor. (…)

Cu actualul ritm de lucru am siguranţa că vom finaliza procesul de digitalizare a celor 5 milioane de dosare în timpul asumat, respectiv până la sfârşitul anului viitor.

Ulterior, vom demara recalcularea tuturor pensiilor, proces care ar fi putut începe de pe acum, dacă digitalizarea ar fi fost asumată şi demarată din 2019, conform Legii 127 privind pensiile publice”, a menţionat Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a subliniat că suplimentarea numărului de angajaţi ai caselor de pensii a permis digitalizarea în această lună a unui număr mai mare de dosare de pensie decât numărul de dosare digitalizate în primele 9 luni ale anului, înainte de creşterea personalului.

„În mai puţin de o lună de la suplimentarea numărului de angajaţi la casele de pensii, numărul dosarelor care au fost digitalizate a depăşit numărul dosarelor care au fost procesate în perioada ianuarie – septembrie de către angajaţii care făceau acest lucru suplimentar faţă de sarcinile curente pe care trebuiau să le îndeplinească.

Astfel, dacă la sfârşitul lunii septembrie aveam în jur de 500.000 de dosare digitalizate, astăzi vorbim despre dublarea numărului şi depăşirea primului milion de dosare pregătite în vederea recalculării”, a notat Raluca Turcan. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. U Cluj – Petrolul, 1-2. Clujenii, învinși pe teren propriu, ratează șansa de a urca pe prima poziție din play-out

Publicat

u cluj petrolul 2.jpg

„U” Cluj și Petrolul Ploiești s-au întâlnit astăzi, 13 aprilie, pe Stadionul Cluj Arena în etapa a patra din play-out-ul Superligii României. Partida s-a încheiat cu victoria „șepcilor roșii” care urcă pe primul loc în play-out.

U Cluj – Petrolul, 1-2. Clujenii, învinși pe teren propriu, ratează șansa de a urca pe prima poziție din play-out

Echipele de start

„U” Cluj: 
Gertmonas – Oancea, Masoero, Thalisson Kelven, Roger – Rus,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Programul de guvernare AUR a fost prezentat de către specialiștii care au lucrat la el!

Publicat

petrisor peiu program de guvernare aur.jpg

Specialiștii care au lucrat la programul de guvernare propus de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) au prezentat vineri, 12 aprilie, în cadrul unui eveniment organizat la Grand Hotel București, mai multe măsuri care apar în acesta.

AUR a ales să prezinte măsuri ale programului de guvernare prin specialiștii care au lucrat la implementarea acestuia, pentru că, de prea mult timp, de 34 de ani, politicienii au decis pentru români.

A venit vremea ca acum să…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. FOTO. DJ Tișe a mixat la inaugurarea Turda Arena

Publicat

dj tise turda arena 2.jpg

DJ Tișe a fost din nou „în acțiune” în acest weekend. Președintele Consiliului Județean Cluj a mixat pe scenă la Turda, la inaugurarea Salii Polivalente.

Mulțime de oameni și distracție la inaugurarea Turda Arena. Noua sală de sport și evenimente a fost deschisă practic, vineri, dar concerte, activități sportive și alte evenimente au loc până duminică, inclusiv.

DJ Tișe a mixat la inaugurarea Turda Arena

La inaugurarea sălii de sport au concertat

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sofronie de la Cioara: Povestea sfântului din județul Alba. Luptător în numele ortodoxiei din Transilvania

Publicat

sofronie de la cioara: povestea sfântului din județul alba. luptător

Sofronie de la Cioara s-a născut în prima jumătate a secolului al XVIII-lea în satul Cioara, care în prezent face parte din localitatea Săliștea, județul Alba.

Numele său de familie a fost Popa sau Popovici. După moartea soției sale, Sofronie s-a călugărit la Mănăstirea Curtea de Argeș din Țara Românească.

Mai târziu, s-a reîntors la Cioara, unde a construit un mic schit din lemn în pădurea din apropierea satului și a adunat câțiva ucenici. El și-a dedicat viața…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe