Connect with us

EVENIMENT

Turismul rural își revine: Majoritatea pensiunilor rurale din Maramureș au fost rezervate de turiştii români şi străini

Publicat

satu mare baia mare maramures sursa foto fb muzeul satului baia mare

Majoritatea pensiunilor rurale din judeţ au fost rezervate pentru vacanţa de Paşti, iar, pe lângă turiştii români, se află şi turişti din Franţa şi Belgia, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC), filiala Maramureş, Livia Sima.

„Unul dintre locurile preferate de români şi străini pare a fi în acest an Bârsana, pensiunile din această comună fiind rezervate, dar şi există şi avantajul de a ajunge din această localitate în diverse alte locuri care ar putea fi vizitate, special de sărbători.

Românii care au ales ca destinaţie Maramureşul provin din sudul ţării, dar şi din judeţul Cluj, iar străinii care s-au cazat pentru a marca sărbătoarea Paştelui provin din Franţa şi Belgia. (…)

Cert e că după anii de criză sanitară, încet, încet turismul rural îşi revine, iar investiţiile efectuate pe durata pandemiei acum sunt pozitive, un prim semn că au fost bine gândite, chiar dacă momentul 2020 a fost unul complicat, derutant. Agroturismul maramureşan trece printr-o nouă etapă, aceea a extinderii şi dezvoltării de noi servicii destinate unor turişti din ce în ce mai sofisticaţi, dar şi pentru turişti aflaţi în căutarea unor momente de linişte într-o pensiune de familie”, a spus Livia Sima.

Sărbătorile creştine importante din an aduc în Maramureș un număr apreciabil de turişti din toate zonele ţării, din și din străinătate

Preşedintele ANTREC a mai observat că în ultimii doi ani turiştii români ajung în Maramureş pentru a vedea şi vizita şi obiective pe lângă cazarea obişnuită.

„Regula pare să se fi schimbat în ultimii doi ani, iar turiştii români, pe lângă cazare, masă şi o plimbarea cu căruţa sau participarea la slujba religioasă, doresc să vadă şi obiective culturale, muzee, lăcaşuri de culte, staţiuni montane sau locuri unde se poate servi doar o masă cu familia şi prietenii într-un loc tihnit. (…)

Primăvara e capricioasă în Maramureş, anul acesta, răcoroasă, dimineaţa şi seara, însă, turiştii sunt dornici să încerce aceste schimbări de climă din satele de munte.

Cei mai curajoşi dintre ei vor încerca să urce pe munte pentru relaxare.

Turismul de factură culturală sau religioasă adresat unui segment îngust de turişti e în extindere, indiferent de sezon, iar în sărbătorile creştine importante de peste an, aduc un număr apreciabil de turişti din toate zonele ţării”, a adăugat Livia Sima.

Sima a subliniat că pensiunile din Maramureş sunt apreciate pentru preparatele tradiţionale, specifice sărbătorii pascale, dar şi pentru că unele pensiuni preferă să gătească o mare parte dintre preparate în cuptorul tradiţional sau la cuptorul încălzit cu lemne, fapt ce conferă un gust deosebit mâncării, pâinii şi cozonacilor sau drobului de miel.

De Paști, Muzeul Satului din Baia Mare este deschis publicului

De asemenea, Muzeul Satului din municipiul Baia Mare va fi deschis publicului de sărbătorile pascale, iar în biserica din incintă se va celebra slujba de Înviere.

muzeul satului baia mare sursa foto facebook1

sursa foto: Facebook/ Muzeul Satului Baia Mare

„Biserica din Deal, situată în Muzeul Satului, va avea un program special de sărbători. Aici, va fi celebrată slujba de Înviere, iar a doua zi de Paşti, biserica va fi din nou deschisă publicului, preoţii urmând să slujească, iar o parte din personalul muzeului, prezent.

A devenit o tradiţie ca în biserica din muzeu să avem slujbe la marile sărbători de peste an, dar şi o dorinţă din partea oamenilor de din oraş de a participa într-un cadru natural de cele mai multe ori în aer liber, deoarece bisericuţa mică din lemn devine neîncăpătoare”, a declarat managerul muzeului, Monica Mare.

În judeţul Maramureş activează peste 500 de pensiuni, moteluri şi hoteluri, mare parte dintre acestea fiind în satele şi comunele de pe Valea Izei şi Valea Mara.

Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

LIVE: Festivalul Național de Muzică Folk ”Ziua de Mâine” de la Palatul Cultural din Blaj. Prima seară a evenimentului

Publicat

live: festivalul național de muzică folk ”ziua de mâine” de

La Palatul Cultural din Blaj a început, sâmbătă seara, ediția 2023 a Festivalului Național de Muzică Folk ”Ziua de mâine”. Potrivit organizatorilor, sunt sute de spectatori.

În prima seară a evenimentului, pe scenă urcă Mircea Vintilă, Emeric Imre, Cristian Buică, Puiu Ivanițchi, Marinela Popa și ”Primavera”.


În foaierul Palatului Cultural din Blaj se desfășoară show-ul de caricatură „Râsul în grup” și expoziția tematică de caricatură cu titlul „La…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Expert reținut de DNA, în dosarul președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, pentru mită. Detalii de la anchetatori

Publicat

expert reținut de dna, în dosarul președintelui cj vaslui, dumitru

Procurorii DNA au dispus reținerea pentru 24 de ore a unei persoane, în dosarul în care preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, reținut deja, este acuzat de luare de mită.

Este vorba despre un expert care ar fi primit 714.000 lei de la omul de afaceri care l-a mituit şi pe preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu. Expertul a fost reţinut sâmbătă de procurorii DNA, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Procurorii susţin că, în anul 2019, în contextul derulării unui…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Garsonieră de 11 metri pătrați, scoasă la vânzare cu 30.000 de euro la Cluj-Napoca. „Ofer 10 k”

Publicat

garsoniera 11 mp cluj 1.jpg

O garsonieră din cartierul clujean Mănăștur este scoasă la vânzare cu 30.000 de euro. Nemobilată, garsoniera are cameră și o baie cu WC și chiuvetă.

Astfel de anunțuri nu mai miră pe nimeni la Cluj-Napoca. 30.000 de euro pentru o garsonieră de 11 metri pătrați. Proprietarul, care a pus anunțul pe Facebook, spune că e deschis și la negociere, dar „în măsura bunului simț”!?

garsoniera 11 mp cluj (4)

Garsonieră de 11 metri pătrați, scoasă la vânzare cu 30.000 de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Polițiștii au dat amenzi de peste 3 milioane de lei, în ultimele 24 de ore. Ce au descoperit în acțiunile derulate

Publicat

accident pe autostrada a10, în zona comunei unirea: un autoturism

Polițiștii au intervenit, în ultimele 24 de ore, la peste 3.000 de solicitări ale cetățenilor. Au fost semnalate aproape 1.000 de posibile infracțiuni și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de peste 3 milioane de lei.

Potrivit Poliției Române, la data de 22 septembrie 2023, peste 10.000 de polițiști au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale.

Astfel, au fost organizate 435 de acțiuni și s-a intervenit la 3.009 evenimente, dintre…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe