Connect with us

EVENIMENT

Turiști români nevoiți să stea o noapte întreagă pe banda de urgență a unei autostrăzi din Bulgaria

Publicatturisti bulgaria

Mai mulți turiști români au fost nevoiți să stea o noapte întreagă  pe o autostradă din Bulgaria, după ce autocarul cu care se întorceau din vacanța din Grecia, s-a defectat, informează Alba24.ro. Agenția de turism prin care a fost contractat sejurul – Nord Travel din Cluj Napoca- nu le-a asigurat nici cazare și nici transferul într-o zonă unde să fie în siguranță.

Oamenii au fost astfel nevoiți să stea toată noaptea pe banda de urgență a autostrăzii, într-un autocar cu defecțiuni la partea electrică.

Turiștii români se întorceau din stațiunea grecească Paralia Katerini și ajunseseră în Bulgaria când autocarul lor nu a mai funcționat din cauza unor probleme la partea electrică. Aceștia au fost nevoiți să aștepte, toată noaptea, pe banda de urgență a unei autostrăzi bulgărești, sosirea unui alt autocar. Agenția de turism prin care a fost contractată excursia se numește Nord Travel și este din Cluj Napoca.

UPDATE: Turiștii au fost preluați abia azi dimineață după ora 7:30, de un autocar trimis de la Sofia, care îi va duce la București.

A fost o noapte de coșmar pentru ei, petrecută pe banda de urgență a unei autostrăzi din Bulgaria, cu rezervele de apă pe terminate, fără mâncare și în nesiguranță.

”Suntem obosiți și supărați. În două ore trebuia sa fim acasă” ne-a trasmis Cristina C, una dintre persoanele care a stat peste zece ore pe autostradă.

”Ne-au mințit toată noaptea ca vine un autocar și ne va duce în PECO pentru siguranța noastră”- ne-a scris o altă persoană aflată în autocar. ”Acum suntem pe un autocar care a fost trimis din Sofia sa ne ducă în București. Aseară și ghidul și șoferii au fost depășiți de situație.”

Aproape de miezul nopții, o turistă din Alba Iulia a transmis un mesaj ziarului Alba24 prin care spunea că oamenii așteptau deja de 4 ore, iar șansele de a fi preluați prea curând erau foarte mici.

”Venim din Paralia Katerini, autocarul de la agenția Nord Travel s-a stricat pe autostradă în Bulgaria. E ora 12 noaptea, stăm de 4 ore și nu se știe cât vom mai sta.

Suntem 45 de persoane. Soluția găsită de reprezentanții agenției a fost să se preia 20 de persoane din autocar și să fie mutate în altul, în special persoane din București și Cluj Napoca, deoarece autocarul care are locurile libere are ruta București-Brașov-Târgu Mureș-Cluj Napoca.

Cristina C.:Ni s-a comunicat că dacă vrem să mergem așa, ne descurcăm singuri din Târgu Mureș sau Cluj Napoca spre Alba Iulia. Altă varianta este să așteptăm să vină alt autocar din București, cine știe când. Nu au în calcul tractare auto și service, au spus că vor să ajungem în țară.

sursa: Alba24.ro

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

IMPACT între două autoturisme, pe DN1, județul Sibiu. Trei persoane au fost rănite

Publicat

Două autoturisme s-au ciocnit, marți după-amiază, pe DN1, în localitatea Veștem din județul Sibiu.

Poliția Sibiu a informat că accidentul s-a produs la Hula Bradului, în Veștem., iar primele cercetări au scos la iveală faptul că un șofer în vârstă de 56 de ani din Buzău ar fi pătruns, într-o curbă, pe contrasens, lovind un alt autoturism.

Traficul este blocat.

De asemenea, ISU Sibiu a anunțat că intervine cu două echipaje SMURD, un echipaj de pompieri militari cu autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SAJ Sibiu la accident: „Din primele informații, sunt implicate trei persoane, conștiente, neîncarcerate. Intervenția se află în dinamică”.

Citește mai departe

EVENIMENT

Toate şcolile din municipiul Galați și alte trei localităţi au fost plasate în scenariul galben

Publicat

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a adoptat hotărâri prin care se aprobă scenariul II (galben) de funcţionare pentru toate unităţile de învăţământ din municipiul Galaţi şi din alte trei localităţi.

Prefectura Galați informează că, în urma unei adrese transmise de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, cu privire la gradul de incidenţă al infectărilor cu SARS-CoV-2, în ultimele 14 zile, la nivelul judeţului Galaţi, s-a constatat că patru localităţi depăşesc pragul de 1 la mie.

Acestea sunt municipiul Galaţi, comuna Vânători, comuna Cudalbi şi comuna Folteşti.

Ca urmare a acestui fapt, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a adoptat hotărâri prin care se aprobă scenariul II (galben) de funcţionare pentru toate unităţile de învăţământ din municipiul Galaţi, care se aflau pe scenariul I (verde), precum şi pentru cele din comunele Vânători şi Cudalbi.

Comuna Folteşti se afla deja în scenariul galben de funcţionare, iar şcolile vor continua în acest mod până la scăderea incidenţei sub 1 la mie. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Autoturism răsturnat în afara șoselei în Cluj. O femeie, transportată la spital

Publicat

Un accident rutier s-a produs, marți după-amiază, în apropiere de localitatea clujeană Vâlcele. În urma accidentului o femeie de 30 de ani a fost rănită, fiind dusă la spital.

Autoturismul s-a răstunat în jurul orei 15.00, în apropiere de localitatea Vâlcele.

La locul accidentului au mers o autospecială și un echipaj SMURD, anunță ISU Cluj.

Pompierii au găsit autoturismul răsturnat în afara șoselei și o femeie ieșită din acesta.

Femeia de 30 de ani a fost consultată de către un echipaj SMURD și a fost transportată la spital pentru investigații de specialitate. Din primele evaluări pare să fi suferit afecțiuni ușoare.

Citește mai departe

EVENIMENT

Circulație feroviară BLOCATĂ în Vâlcea. S-a stricat locomotiva unui tren

Publicat

Circulația feroviară este oprită în județul Vâlcea, după ce un tren s-a stricat. Două trenuri de călători sunt afectate.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe secția de cale ferată 201, între stațiile CF Băbeni-Govora, județul Vâlcea, un tren care circulă pe relația București Nord-Halta Păușa s-a defectat în linie curentă (locomotivă defectă).

Circulația feroviară este oprită, două trenuri de călători fiind afectate.

Nu sunt persoane rănite.

Citește mai departe