EVENIMENT
TVR cere explicaţii EBU pentru înlocuirea votului juriului României la Eurovision

Televiziunea Română şi-a exprimat surprinderea legat de faptul că rezultatul votului juriului României la Eurovision nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenţilor din finală în numele acestuia, motiv pentru care a solicitat organizatorilor concursului să furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au decis acest lucru.
Juriul din România decisese să acorde punctaj maxim reprezentanţilor Moldovei, a precizat, duminică, TVR, într-un comunicat transmis AGERPRES.
„Într-un mesaj transmis reprezentanţilor ţărilor participante, sâmbătă noaptea, chiar în timpul anunţării rezultatelor votului juriilor naţionale pentru finala ESC (în jurul orei 01,00), EBU a comunicat că: ‘În analiza voturilor date de juriile naţionale de către partenerul de vot pan-european al Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU) după cea de-a doua repetiţie generală a celei de-a doua semifinale a Eurovision Song Contest (ESC) 2022, au fost identificate anumite modele de vot neregulate în rezultatele a şase ţări.
Pentru a respecta Instrucţiunile de vot ale Concursului, EBU a lucrat cu partenerul său de vot pentru a calcula un rezultat agregat substitut pentru fiecare ţară în cauză, atât pentru a doua semifinală, cât şi pentru marea finală (calculat pe baza rezultatelor altor ţări cu vot similar)”, se arată în comunicatul TVR.
TVR cere explicaţii EBU pentru înlocuirea votului juriului României la Eurovision: Ce a transmis TVR
Potrivit televiziunii publice, România nu a fost nominalizată explicit pe lista celor şase ţări, nici nu a primit, la încheierea celei de-a doua semifinale, cea la care se precizează identificarea unor „modele de vot neregulate”, o comunicare oficială referitor la o suspiciune a organizatorilor privind votul juriului din ţara noastră.
Responsabilul desemnat de TVR să gestioneze comunicarea cu EBU pentru votul juriului naţional a sesizat neconcordanţa între punctajele transmise în ziua precedentă, după show-ul pentru juriu, şi notele pe care EBU, în timpul evenimentului, a anunţat că le va introduce în clasament ca fiind din partea juriului naţional.
„Totodată, prezentatoarei Eda Marcus nu i s-a permis intrarea în transmisiunea oficială pentru a comunica rezultatele, aşa cum TVR agrease în prealabil cu organizatorii, conform procedurilor.
Mai mult, în cursul zilei de sâmbătă, responsabilul cu votul din partea TVR a participat la două teleconferinţe cu organizatorii pentru stabilirea regulilor de prezentare/poziţionare/citire ale Edei Marcus.
De asemenea, a participat la repetiţia de transmitere a rezultatului juriului, fără a primi vreo comunicare referitoare la eventuale suspiciuni sau intenţia organizatorului de a opera modificări asupra votului juraţilor României”, se explică în comunicat.
TVR cere explicaţii EBU pentru înlocuirea votului juriului României la Eurovision: Regulamentul impus de organizator a fost respectat
TVR subliniază că juriul naţional a urmărit spectacolul în urma căruia a votat în prezenţa unui notar şi a respectat regulamentul impus de organizator.
„Reiterăm faptul că nici juraţii, nici reprezentanţii TVR nu au fost anunţaţi, după a doua semifinală, de existenţa unor suspiciuni la adresa votului României.
Aşadar, regulile au fost schimbate în timpul jocului, fără ca participanţii să fie anunţaţi în prealabil, aceştia aflând în timpul transmisiunii că unele voturi ale juriilor naţionale au fost modificate de organizator”, a transmis TVR.
Astfel, TVR a solicitat organizatorilor ESC să furnizeze, în mod oficial, motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un „substitut” calculat într-un mod „netransparent”.
„În funcţie de răspunsul care ne va fi trimis, TVR îşi rezervă dreptul de a lua măsuri pentru corectarea situaţiei create”, se mai arată în comunicat. Agerpres
EVENIMENT
„ARDE Gruia”. Fotografii spectaculoase din dronă cu incendiul de pe strada Șerpuitoare de la restaurantul Panorama del Baron

Un incendiu puternic a izbucnit marți pe strada Șerpuitoare din Cluj-Napoca.Incendiul este la restaurantul Panorama del Baron.
Flăcările au cuprins inițial o anexă, dar s-au extins rapid la acoperișurile a două case.
„ARDE Gruia”. Fotografii spectaculoase din dronă
Fumul gros și negru poate fi văzut din mai multe zone ale orașului. Imagini din dronă, realizate de Sergiu Răzvan, arată magnitudinea incendiului.
ISU Cluj a alocat la incendiu 5…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Primăria Aiud: Turiști din toate colțurile țării la Sărbătoarea Rozelor. Câmpurile cu trandafiri, printre atracțiile evenimentului

Turiști din toate colțurile țării au fost prezenți, la sfârșitul săptămânii, la Sărbătoarea Rozelor, anunță Primăria Aiud.
”Hunedoara, Cluj, Sibiu, Mureș, Vâlcea, Bihor, Satu Mare, Sălaj, sunt doar câteva din județele fruntașe la numărul de turiști care au vizitat comunitatea noastră cu ocazia Sărbătorii Rozelor.
În special duminică dimineața, câmpurile cu trandafiri de la Ciumbrud au fost pline de vizitatori sosiți din toate colțurile țării, atrași de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Ce salarii de la stat au șefii bisericilor recunoscute. Funcțiile lor, asimilate cu cele publice. Cel mai mare venit: 4800 de euro

Ce salarii de la stat au șefii bisericilor recunoscute: Ei sunt plătiți de stat cu sume echivalente cu cele primite de miniștrii, secretari de stat sau președinți ai celor două camere.
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române are cel mai mare salariu lunar de 23.920 lei (aproximativ 4.800 de euro), iar arhiepiscopul major greco-catolic primește 21.840 lei.
Aceeași sumă, 21.840 lei, o primesc lunar mitropoliții BOR, mitropoliților romano-catolici, precum și altor șefi de cult din…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
VIDEO. Tânăra din Cluj care a făcut ce n-a reușit Ministerul: Daria Ciufudean schimbă educația din România

Într-un sistem educațional adesea criticat pentru rigiditate și lipsă de transparență, o adolescentă din Cluj a demonstrat că implicarea poate depăși barierele formale și poate genera schimbări reale. Daria Ciufudean, fostă președintă a Consiliului Județean al Elevilor Cluj și vicepreședintă la nivel național, este exemplul viu al unei generații care nu se mulțumește să fie consultată, ci vrea să fie ascultată și inclusă în luarea deciziilor. Aceasta a fost…
Citește mai mult pe Cluj24.ro