EVENIMENT
Ucigașul profesoarei din Cernavodă, condamnat la ani grei de pușcărie. Sentința încă nu e definitivă

Tribunalul Constanţa l-a condamnat, miercuri, pe bărbatul care în aprilie 2021 a omorât şi jefuit o profesoară din Cernavodă la 27 de ani şi patru luni de închisoare.
Judecătorii au contopit pedeapsa de 25 de ani de detenţie pentru omor cu cea de 7 ani de închisoare pentru tâlhărie în cea mai grea, aceea de 25 de ani, la care au adăugat o treime din pedeapsa de 7 ani.
Decizia instanței nu este definitivă, aceasta va putea fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.
„Condamnă pe inculpatul Hărăbor Romică Cosmin la pedeapsa de 25 ani (faptă săvârşită la data de 06/07 aprilie 2021 asupra victimei Pălu Cristina). (…) Contopeşte pedepsele menţionate mai sus în pedeapsa cea mai grea, aceea de 25 ani închisoare la care se adaugă 2 ani şi 4 luni închisoare (reprezentând 1/3 din pedeapsa de 7 ani închisoare), urmând ca inculpatul Hărăbor Romică Cosmin să execute în final pedeapsa de 27 (douăzecişişapte) ani şi 4 (patru) luni închisoare. (…) Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare, pronunţată în şedinţă publică, azi, 23.11.2022”, se arată în soluţia pe scurt dată de Tribunalul Constanţa.
Profesoara, găsită decedată în locuință. Cum a procedat criminalul
În data de 8 aprilie 2021, o profesoară de psihologie a fost găsită decedată de către pompieri după deblocarea uşii locuinţei sale din Cernavodă, în urma alertării autorităţilor prin 112 de către sora acesteia, care locuia într-un apartament învecinat.
Potrivit anchetatorilor, ucigaşul este un bărbat care efectuase diverse lucrări în locuinţa victimei.
Individul, sub pretextul că voia să verifice cum montase nişte jaluzele, a revenit în apartamentul femeii, în vârstă de 52 de ani, şi, încercând să îi sustragă cheile uşii de la intrare, a fost surprins de către aceasta. Pentru că profesoara a început să ţipe, criminalul i-a astupat gura cu o pereche de şosete, i-a legat mâinile la spate şi a strangulat-o. El a furat apoi 500 de lei, mai multe carduri şi telefonul mobil al victimei.
Criminalul a fost găsit de poliţişti în apropierea unei localităţi aflate la aproximativ 70 kilometri depărtare de Cernavodă şi a spus că se simte rău pentru că a încercat să se sinucidă ingerând antigel şi otravă pentru şobolani, fiind transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale. Ulterior, el a fost reţinut şi arestat preventiv.
Agerpres
EVENIMENT
Mai multe vulpi găsite moarte sau în stare gravă, în Cluj-Napoca. Posibilă amplasare de otravă în cartierul Bună Ziua

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) Cluj trage un semnal de alarmă în urma unei serii de cazuri de intoxicație a unor vulpi în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca. În mai puțin de o lună, trei vulpi au fost descoperite fie în stare gravă, fie moarte, în apropierea străzilor Măceșului, Fagului și Mihai Românul.
Cazurile au ridicat suspiciuni serioase privind posibila amplasare intenționată de substanțe toxice în zona…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Accident pe DN1F, pe direcția Zalău – Cluj-Napoca. Un motociclist a fost lovit de un șofer neatent

Un accident între o mașină și o motocicletă a avut loc duminică după-amiază, pe DN1F. Motociclistul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În data de 6 iulie, pe DN1F, pe direcția de deplasare Zalău – Cluj-Napoca, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă.
„Din primele verificări, un tânăr de 28 de ani, din județul Sălaj, aflat la volanul unui autoturism, ar fi inițiat o manevră de depășire,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Cluj-Napoca va fi gazda Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI), în perioada 7-13 iulie 2025

În perioada 7-13 iulie 2025 se va desfășura la Cluj-Napoca cea de-a XXXII-a ediție a Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI).
Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI – Central European Olympiad in Informatics) este inclusă în Calendarul Olimpiadelor și concursurilor școlare internaționale desfășurate în România și în străinătate, la care participă și elevi români, prima ediție a acestei competiții internaționale fiind organizată la…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Terapie prin artă a studenților UAD Cluj pentru pacienții unui spital. Creația, transformată în vindecare

Universitatea de Artă și Design (UAD) Cluj – Napoca este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior artistic din România, cu o tradiție de aproape un secol în formarea viitorilor artiști plastici și designeri. Însă, pe lângă activitatea academică, universitatea se implică constant în diverse proiecte și concursuri, explorând, astfel, rolul artei sociale în comunitate, inclusiv în terapie prin artă pentru pacienții unui spital.
În…
Citește mai mult pe Cluj24.ro