Connect with us

ACTUALITATE

Ucraina doreşte să discute despre poziţia ‘nedreaptă’ a Germaniei cu privire la livrările de tehnică militară

Publicat

dmitro kuleba

Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a declarat luni că va ridica problema refuzului Germaniei de a furniza material militar cu şefa diplomaţiei germane Annalena Baerbock, aşteptată în cursul zilei într-o nouă vizită la Kiev, a doua în mai puţin de o lună, pe fondul eforturilor diplomatice pentru dezamorsarea crizei legată de Ucraina, potrivit Reuters.

Germania şi-a exprimat sprijinul pentru Ucraina în contextul comasării de către Rusia a zeci de mii de soldaţi şi a unui număr important de tehnică militară în apropierea frontierei ucrainene, alimentând astfel temerile privind o invazie în ţara vecină, dar a refuzat cererile Kievului de a-i livra echipamente militare.

‘Germania a explicat în repetate rânduri şi în mod public decizia sa. Considerăm că aceste explicaţii cu privire la Ucraina sunt nedrepte. Credem că există un spaţiu mai larg pentru ca Germania să acţioneze’, a afirmat Dmitro Kuleba într-o conferinţă de presă, în care a indicat că ţara sa a primit în ultimele săptămâni peste 1.000 de tone de arme şi echipamente militare, potrivit publicaţiei Ukrainska Pravda.

‘Trebuie să respectăm poziţia statului, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să lucrăm cu el’, a adăugat Kuleba, indicând că ‘problema livrărilor militare din Germania sau din terţe ţări, care necesită permisiunea Berlinului, figurează pe agenda convorbirilor’ pe care le va avea cu Annalena Baerbock. AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Un cutremur slab, cu magnitudinea 3,1, s-a produs luni dimineața în județul Buzău

Publicat

cutremur 1.jpg

Publicitate

Un cutremur slab, cu magnitudinea 3,1, s-a produs luni dimineața, la ora 7:25, în județul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 140 km în apropierea următoarelor orașe: 53 km vest de Focșani, 59 km nord-vest de Buzău, 61 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 70 km est de Brașov și 85 km nord-est de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Sfințit Mucenic Ipatie, Episcopul Gangrei

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul sfințit mucenic ipatie, episcopul gangrei

Publicitate

Acest Sfânt Mucenic s-a născut în Cilicia,în a doua jumătate a secolului al III-lea și a fost hirotonit episcop al Gangrei, în Paflagonia, Asia Mică( în regiunea  Anatolia din Turcia de azi). A fost unul dintre cei 318 părinți care au participat la Primul Sinod Ecumenic de la Niceea, din anul 325, condamnând împreună cu ceilalți Sfinți Părinți erezia lui Arie, în prezența împăratului Constantin cel Mare (306-337).

Sfântul Ipatie a ajuns…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cum să nu luăm țeapă atunci când alegem o mașină second hand. Ce spun specialiștii că trebuie verificat

Publicat

cum să nu luăm țeapă atunci când alegem o mașină

Publicitate

Mulți români preferă să cumpere un autoturism la mâna a doua pentru cǎ sunt mult mai ieftine decât cele noi. Speciștii oferă o serie de sfaturi privind alegerea unei mașini second tocmai pentru a reduce riscurile, scrie ADEVĂRUL. Piața de mașini second-hand din Europa este în plină dezvoltare, în condițiile în care mulți dintre cei care nu-și permit modelul preferat nou au o șansă bună de a conduce mașina visurilor.

De exemplu, un BMW seria…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (338)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (338)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist:

O PREUMBLARE LABIRINTICĂ A EULUI

Victor Tanasă este înainte de toate şi poet. Primul volum, “Melancolii juvenile”, a reprezentat strădania sa ca poet de a-şi pune ideile sub forma unor poeme. Acestea, spuneam la timpul respectiv (2017), “sunt rezultatul unor efecte de multiplicare pe două direcţii impuse de orizontul temporal al autorului”. Este un volum în care puseurile de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe