Connect with us

ACTUALITATE

UE anunţă măsuri legale împotriva reţelei X în legătură cu dezinformarea

Publicat

twitter nou sigla captura video elon musk
sursa foto: captură video Twitter / Elon Musk, arhivă foto

Comisia Europeană a declarat luni că va lua măsuri legale împotriva platformei de socializare X a lui Elon Musk, anterior cunoscută sub numele de Twitter, din cauza răspândirii dezinformării și încălcării transparenței, conform informațiilor furnizate de agenția de presă DPA.

Comisia îi reproşează de asemenea reţelei de socializare încălcarea obligaţiei de a contracara difuzarea de conţinut ilegal, utilizarea de designuri înşelătoare şi faptul că nu oferă acces la date pentru cercetători.

„Luăm foarte în serios orice încălcare a regulilor noastre. Iar dovezile pe care le avem în prezent sunt suficiente pentru a deschide în mod oficial o procedură împotriva X”, a declarat vicepreşedinta Comisiei UE Margrethe Vestager.

Conform unei legi recente a UE, numită Digital Services Act (DSA), platformele cu peste 45 de milioane de utilizatori activi sunt supuse unor reguli ample de moderare a conţinutului.

Acest lucru se aplică reţelelor sociale majore, inclusiv X, Facebook şi TikTok.

Încălcarea DSA poate duce la amenzi.

Sancţiunile financiare pot fi de până la 6% din cifra de afaceri globală

Pentru companiile vizate, sancţiunile financiare pot fi de până la 6% din cifra de afaceri globală.

În circumstanţe excepţionale, printr-o hotărâre judecătorească, o companie poate fi temporar închisă.

„Comisia va investiga cu atenţie dacă X se conformează prevederilor DSA, pentru a se asigura că cetăţenii europeni sunt protejaţi online – potrivit mandatelor de reglementare”, a spus Vestager.

„Deschiderea, astăzi, a procedurilor oficiale împotriva X arată clar că, odată cu DSA, timpul marilor platforme online care se comportă precum ‘sunt prea mare ca să-mi pese’ a ajuns la final”, a declarat comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton.

„Invităm X să coopereze cu noi în această anchetă”, a spus un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, adăugând că acest caz împotriva X este prima astfel de investigaţie în temeiul DSA.

Comisia a trimis companiei de social media o cerere oficială pentru informaţii în octombrie, la câteva zile după atacul Hamas asupra Israelului, cerând răspunsuri cu privire la presupusa răspândire de conţinut ilegal şi dezinformare, aminteşte DPA.Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Cătălin Mugurel Flutur, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Botoșani

Publicat

flutur 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Cătălin Mugurel Flutur, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Botoșani.
Cătălin Mugurel Flutur a intrat din nou în lupta pentru câștigarea celei mai importante funcții din administrația publică local de la Botoșani și a vorbit despre competențele contracandidaților săi, cea mai mare parte a criticilor fiind îndreptate spre actualul primar al municipiului Botosani, Cosmin Andrei.
Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

APIA Botoșani reamintește fermierilor termenul limită până la care pot depune cererea de plată

Publicat

apia.jpg

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani reamintește fermierilor că termenul limită până la care pot depune Cererea de Plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024 este data de 07 iunie 2024.

Și în acest an, fermierii vor putea depune Cererea de Plată prin accesarea aplicației IPA-Online din versiunea internet, conform Instrucţiunilor de utilizare IPA-Online (accesibile în aplicaţie).

Dacă cererea de plată cuprinde şi intervenții din sectorul zootehnic, solicitantul se va adresa întâi responsabilului APIA în vederea completării declaraţiei privind sectorul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dezastrul sanitar din Botoșani. Patru comune fără medici de familie și alte zeci cu doctori în prag de pensionare

Publicat

index 2 1000x600.webp.webp

Publicitate

Mai multe comune din județul Botoșani sunt într-o criză fără precedent de medici de familie, din cauza reticenței doctorilor față de mediul rural. Astfel, comunități sătești întregi au rămas fără asistență medicală, iar sătenii fac zeci de kilometri pentru un simplu consult, scrie ADEVĂRUL.

Multe sate din Botoșani sunt pline de bătrâni bolnavi

Județul Botoșani se află literalmente la capătul României, fiind cea mai nordică regine a țării. Un teritoriu aproape în întregime rural, marginalizat și lăsat să lupte cu sărăcia, depopularea și lipsa perspectivelor.

Publicitate

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Bogdan Buhăianu, viceprimarul municipiului Botoșani, candidat PSD

Publicat

buhaianu 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Bogdan Buhăianu, viceprimarul municipiului Botoșani, unul dintre candidații PSD Botoșani aflat pe lista de candidați la Consiliul Local Botoșani.
Viceprimarul Bogdan Buhăianu a vorbit despre candidatura întregii echipe a PSD dar și despre investițiile care se fac în acest moment în municipiul Botoșani cu fonduri europene dar și cele guvernamentale, despre proiectele acestui partid pentru dezvoltarea municipiului Botoșani.
Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe