Connect with us

ACTUALITATE

UE aprobă un ajutor de stat de 902 de milioane de euro pentru o uzină de baterii în Germania

Publicat

comisia europeana
Arhivă foto

Comisia Europeană a dat aprobarea luni pentru planurile Germaniei de a acorda ajutoare de stat în valoare de 902 milioane de euro pentru sprijinirea grupului suedez Northvolt în construirea unei uzine de baterii destinate automobilelor electrice în Germania.

Fără aceste subvenții, exista riscul ca proiectul să fie relocat în SUA, conform informațiilor furnizate de AFP.

„Acesta este primul ajutor de stat autorizat de Bruxelles în cadrul unui mecanism creat de UE în luna martie 2023, în ideea de a evita deturnarea proiectelor de investiţii europene spre SUA”, a declarat comisarul european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager.

Potrivit executivului comunitar, ajutorul acordat grupului suedez Northvolt va lua forma unei subvenţii în valoare de 700 milioane de euro, la care se va adăuga o garanţie de 202 milioane de euro.

„Fără acest ajutor, Northvolt ar fi construit această uzină în SUA, unde i-a fost oferit ajutor, în special în cadrul planului Inflation Reduction Act”, subliniază Comisia Europeană.

Grupul suedez Northvolt a anunţat în luna mai 2023 că intenţionează să construiască o uzină de baterii pentru automobilele electrice la Heide (nordul Germaniei), după ce a obţinut o promisiune de sprijin financiar din partea Berlinului.

Această uzină, prima uzină din afara Suediei pentru Northvolt, ar urma să aibă o capacitate anuală de 60 GWh, care îi va permite să echipeze cu baterii între 800.000 şi un milion de vehicule electrice pe an.

Producţia ar urma să înceapă în 2026 şi facilitatea va ajunge la capacitate maximă de în 2029.

Northvolt este una din principalele speranţe europene în materie de baterii pentru automobilele electrice, într-un moment în care bătrânul continent încearcă să recupereze o parte din întârzierea sa în această producţie indispensabilă pentru tranziţia industriei auto.

Ca răspuns la subvenţiile americane şi chineze, care au generat temeri referitoare la o fugă a investiţiilor în afara Europei, Comisia Europeană a adoptat în luna martie 2023 un text care facilitează acordarea de ajutoare de stat în favoarea proiectelor care contribuie la reducerea emisiunilor de CO2 în Uniunea Europeană. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Cupluri de peste 50 de ani de căsătorie, felicitate la Primăria Botoșani

Publicat

messenger creation 4f199590 d6d6 4d17 ac88 4085940f031a.jpeg

Publicitate

Se39 de cupluri care au sărbătorit Nunta de Aur (50 de ani de căsătorie) și Nunta de Diamant (60 de ani de căsătorie) au fost felicitați i de primarul Cosmin Andrei, în cadrul unei ceremonii la Primaria Municipiului Botosani.

 

Ce este „Nunta de aur”

Nunta de aur este sarbatorita la 50 de ani de la casatorie, fiind asociata cu prosperitate, afectiune si optimism. Legatura cu acest metal pretios este aceea ca o astfel de relatie de lunga durata este puternica si rezistenta.

Cuplurile care raman casatorite pentru jumatate de secol primesc, astfel, simbolul aurului, care semnifica puterea, intelepciunea, prosperitatea unei casatorii.

Momentul aniversarii…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cadrele militare nu mai pot pleca din MApN decât după 8 ani. Legea a fost promulgată

Publicat

messenger creation 2b165100 0e6c 489d 8d3d 4a3f1c7772e5 1000x600.jpeg

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Acțiune ,,Blitz” a polițiștilor din Botoșani. Zeci de șoferi amendați

Publicat

politie razie.webp.webp

Publicitate

Luni, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune de tip ”blitz”, pe raza municipiului Botoșani, pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere.
În cadrul activităților desfășurate, au fost controlate 60 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 30.465 de lei.
De asemenea, au fost reținute 10 permise de conducere, 9 dintre acestea fiind reținute pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar unul pentru alte abateri la regimul rutier

Urmăriți…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

APIA dă bani apicultorilor. Se primesc cereri de plată pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2024

Publicat

apia fundal deschis sau transp.png

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani informează potențialii beneficiari că până la data de 31 iulie 2024 inclusiv, pot depune cererile de plată şi documentele doveditoare pentru intervenţiile aferente sectorului apicol 2024 din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027, finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat.

Solicitanţii depun o singură cerere de plată la Centrele APIA, direct sau prin intermediul persoanei împuternicite notarial/reprezentantul legal, însoţită de documentele justificative….

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe