Connect with us

EVENIMENT

Ultramaraton unic în Europa: 300 de concurenţi din cinci ţări participă la Cursa de alergare montană ”2×2 Race”

PublicatAproximativ 300 de concurenţi din România, Ungaria, Spania, Rusia şi Republica Moldova vor lua startul, sâmbătă, la Bâlea Lac (judeţul Sibiu), într-un ultramaraton unic în Europa, „2×2 Race”,.

Este singurul maraton care se va desfăşura integral la peste 2.000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş, unde vor atinge cele mai înalte două vârfuri din ţară, Negoiu şi Moldoveanu, informează un comunicat de presă al organizatorilor transmis AGERPRES.

„Cursa de alergare montană „2×2 Race”, singurul ultra-sky maraton din România care atinge cele mai înalte două vârfuri din ţară, Vf. Negoiu şi Vf. Moldoveanu, va avea loc anul acesta în data de 21 august, cu startul din zona Bâlea Lac. (…) „2X2 Race” se desfăşoară integral la peste 2.000 m, ceea ce o face unică în Europa şi una dintre puţinele din lume. Astfel, ultramaratonul montan cu pornire de la Bâlea Lac este cel mai spectaculos şi solicitant eveniment din calendarul competiţional intern şi este comparabil ca dificultate cu alte curse recunoscute din afara ţării. Organizatorii UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc), cea mai importantă competiţie de profil din lume – Chamonix-Mont Blanc, consideră „2X2 Race” drept o cursă de calificare pentru acest ultra-maraton montan”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Concurenţii vor alerga aproape în totalitate pe stânci cu grad înalt de dificultate

„Faţă de un maraton obişnuit, „2×2 Race” este un ultra-sky maraton, caracteristica lui fiind dată în principal de diferenţa de nivel de pe traseu, în cazul de faţă fiind de 4.200 – 4.500 de metri. Competiţiile de acest tip se desfăşoară pe teren accidentat, de la poteci de pământ prin pădure şi goluri alpine până la creste şi stânci cu grad înalt de dificultate. La „2×2 Race” se aleargă doar în gol alpin şi în proporţie de 80% pe stânci cu grad înalt de dificultate. Vremea este tot timpul dificilă pe munte, astfel că trebuie să ne asigurăm că alergătorii sunt pregătiţi mental şi fizic pentru acest efort”, a declarat Florin Băraş, unul dintre organizatorii competiţiei.

În cadrul „2X2 Race”, alergătorii pot alege să participe la unul dintre cele două categorii de concurs – 2X2 şi X2. Cursa principală, 2X2 Race, are aproximativ 46 km lungime, cu 4.200 m diferenţă pozitivă de nivel, pe când X2 Race are aproximativ 18 km lungime şi 1.800 m diferenţă pozitivă de nivel.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Club Sportiv 2X2 Race în colaborare cu Asociaţia Club Sportiv Grey Projects şi cofinanţat de Consiliul Judeţean Sibiu. Agerpres

 

Sursa foto: 2x2race.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Varianta Delta, din ce în ce mai prezentă. INSP: Au fost confirmate peste 3.700 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare

Publicat

Până pe 26 septembrie au fost confirmate peste 3.700 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare. Peste 2.000 sunt cu varianta Delta, anunță Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Până la data de 26 septembrie au fost raportate 4.369 secvențieri, din care au fost confirmate 3.765 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare
(VOC).

Din acestea, 2.009 sunt cu varianta Delta, 1.722 – Alpha, 11 – Beta și 23 – Gamma.

Până la data de 26 septembrie rata de confirmare cu VOC a fost de 86%.

Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC are un trend crescător, de la 1,5% în săptămâna 21 la 53,4% în săptămâna 38.

Având în vedere faptul că în săptămâna 35 a fost declarată transmitere comunitară susținută la nivel național a variantei Delta, decesele cauzate de COVID-19 înregistrate începând cu săptămâna 36 se consideră a fi cauzate de această variantă, cu excepția situațiilor în care se detectează alte VOC: Beta, Gamma sau altele, emergente. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Coliziune VIOLENTĂ între 3 autoturisme, în Sălaj. Sunt 3 răniți

Publicat

O coliziune s-a produs marți după-amiază între 3 autoturisme, în județul Sălaj. Sunt 3 răniți.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că trei autoturisme au fost implicate într-o coliziune pe DN 1H, la ieșirea din municipiul Zalău către localitatea Hereclean, județul Sălaj.

În urma impactului, trei persoane rănite primesc îngrijiri medicale în ambulanță, la fața locului.

Circulația este oprită în ambele sensuri.

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 11 tone de deşeuri, electrocasnice uzate, interzise la frontieră să fie introduse în ţară prin Vama Borș II – Bihor

Publicat

sursa foto: Poliția de Frontieră

Peste 11 tone de deşeuri, constând în electrocasnice uzate, au fost depistate la PTF Borş II de poliţiştii de frontieră bihoreni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Bihor, fiind interzisă intrarea în ţară a mijlocului de transport, a informat, marţi, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Potrivit comunicatului ITPF Oradea, autovehiculul era încărcat cu 11.277 de kilograme de deşeuri formate din electrocasnice uzate, pentru care şoferul vehiculului nu a putut prezenta documente necesare importului.

„În data de 27 septembrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu format din cap tractor şi semiremorcă, condus de un cetăţean maghiar, în vârstă de 21 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, deşeuri de la o societate comercială din Ungaria, pentru o firmă din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu”, se arată în comunicat.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că mijlocul de transport era încărcat cu deşeuri formate din electrocasnice uzate, pentru care şoferul nu poseda documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul de deşeuri. În total, vehiculul transporta 11.277 de kilograme de deşeuri.

Autorităţile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a mărfurilor transportate. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Restricții de trafic pe șosele din cauza unui transport agabaritic

Publicat

Marți,  28 septembrie, începând cu ora 18:00, vor fi impuse restricții de trafic pe mai multe artere rutiere, din cauza unui transport agabaritic.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române informează că, în această după-amiază, începând cu ora 18.00, se va desfășura un transport agabaritic, pe traseul: Port Oltenița, județul Călărași – Frumușani – DN 4 – DNCB – IMGB.

Transportul este format dintr-un camion cu lungimea de 43,57 metri și masa de 114 tone, urmând să fie însoțit pe traseul precizat de un echipaj al poliției rutiere.

Citește mai departe