EVENIMENT
Un album postum al DJ-ului Avicii va fi lansat în iunie. Vezi ce va face familia cu banii obținuți din vânzări

Colaboratorii DJ-ului Avicii au finalizat albumul la care producătorul muzical suedez lucra înainte morţii sale, informează vineri Press Association.
Intitulat ”Tim”, materialul discografic este alcătuit din ”melodii aproape finalizate”, produse de starul muzicii electronice – pe numele său adevărat Tim Bergling – înainte de moartea sa în 2018, la vârsta de 28 de ani, pe când se afla în oraşul Muscat, din Oman.
Colaboratorii muzicianului suedez au folosit ”note, conversaţii din e-mailuri şi mesaje text de pe telefonul mobil despre muzică” pentru a finaliza albumul, care va fi lansat în data de 6 iunie.
Sumele obţinute din vânzarea discului vor ajunge la fundaţia Tim Bergling, înfiinţată de familia artistului pentru a sprijini persoane şi organizaţii care activează în domeniul sănătăţii mintale şi de prevenţie a suicidului.
„Când Tim Berg a decedat, pe 20 aprilie 2018, era aproape de finalizarea unui nou album. După moartea sa, a rămas o colecţie de melodii aproape finalizate, alături de note, conversaţii pe e-mail şi mesaje text referitoare la muzică”, a spus familia artistului într-o declaraţie.
„Compozitorii cu care Tim colaborase la acest material discografic au continuat munca pentru a ajunge cât mai aproape posibil de versiune sa. După moartea lui Tim, familia a decis să nu ţină ascunse aceste materiale, ci să le împărtăşească fanilor din lumea întreagă”.
Primul single de pe album, intitulat ”SOS”, va fi lansat pe 10 aprilie.
Starul pop internaţional, care fusese nominalizat la premiile Grammy, era cunoscut pentru apariţiile sale la festivaluri de muzică din diferite colţuri ale lumii, iar melodia ”Wake Me Up”, care combină stilurile country şi dance, era difuzată la posturile de radio din SUA.
Din 2016, artistul nu a mai participat la festivaluri.AGERPRES/(AS-autor: Simona Tatu, editor online: Adrian Dădârlat)
EVENIMENT
Mai multe vulpi găsite moarte sau în stare gravă, în Cluj-Napoca. Posibilă amplasare de otravă în cartierul Bună Ziua

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului (OPMCB) Cluj trage un semnal de alarmă în urma unei serii de cazuri de intoxicație a unor vulpi în cartierul Bună Ziua din Cluj-Napoca. În mai puțin de o lună, trei vulpi au fost descoperite fie în stare gravă, fie moarte, în apropierea străzilor Măceșului, Fagului și Mihai Românul.
Cazurile au ridicat suspiciuni serioase privind posibila amplasare intenționată de substanțe toxice în zona…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Accident pe DN1F, pe direcția Zalău – Cluj-Napoca. Un motociclist a fost lovit de un șofer neatent

Un accident între o mașină și o motocicletă a avut loc duminică după-amiază, pe DN1F. Motociclistul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
În data de 6 iulie, pe DN1F, pe direcția de deplasare Zalău – Cluj-Napoca, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și o motocicletă.
„Din primele verificări, un tânăr de 28 de ani, din județul Sălaj, aflat la volanul unui autoturism, ar fi inițiat o manevră de depășire,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Cluj-Napoca va fi gazda Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI), în perioada 7-13 iulie 2025

În perioada 7-13 iulie 2025 se va desfășura la Cluj-Napoca cea de-a XXXII-a ediție a Olimpiadei Central Europene de Informatică (CEOI).
Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI – Central European Olympiad in Informatics) este inclusă în Calendarul Olimpiadelor și concursurilor școlare internaționale desfășurate în România și în străinătate, la care participă și elevi români, prima ediție a acestei competiții internaționale fiind organizată la…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO FOTO. Terapie prin artă a studenților UAD Cluj pentru pacienții unui spital. Creația, transformată în vindecare

Universitatea de Artă și Design (UAD) Cluj – Napoca este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior artistic din România, cu o tradiție de aproape un secol în formarea viitorilor artiști plastici și designeri. Însă, pe lângă activitatea academică, universitatea se implică constant în diverse proiecte și concursuri, explorând, astfel, rolul artei sociale în comunitate, inclusiv în terapie prin artă pentru pacienții unui spital.
În…
Citește mai mult pe Cluj24.ro