Connect with us

EVENIMENT

Un ambulanțier din Suceava, infectat cu noul coronavirus, a murit. Bărbatul nu avea alte boli cunoscute

Publicat

ambulanta

Un bărbat de  60 de ani, angajat în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Suceava, a murit, în urma infectării cu noul coronavirus. Acesta a stat aproape zece zile internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, iar duminică dimineața medicii au constatat decesul bărbatului.

Ambulanțierul a fost confirmat ca infectat cu COVID-19 în data de 20 aprilie, inițial fiind internat la spitalul din Suceava. După ce starea acestuia s-a înrăutățit, a fost transferat, în stare gravă, la Clinica de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Din păcate, bărbatul a fost răpus de boală, medicii constatând decesul bărbatului duminică dimineața. Din primele informații, se pareă că ambualanțierul nu ar fi suferit de alte boli.

Citește și VIDEO: Sirenele au sunat trist pentru ambulanțierul din Suceava, răpus de coronavirus

Reamintim că în 7 aprilie a fost înregistrat primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical, fiind vorba despre un ambulanțier în vârstă de 53 de ani, din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Suceava.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Trei persoane rănite în urma unei coliziuni într-o localitate din Iași

Publicat

accident general politia1
arhiva foto

Trei persoane au fost rănite în urma unui accident rutier produs, joi la amiază, pe raza localității ieșene Comarna.

Potrivit ISU Iași, accidentul, în care au fost implcate două autoturisme, a avut loc în Comarna.

La fața locului au intervenit de urgență o autospecială de intervenție și stingere cu modul de descarcerare din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași si două ambulanțe SAJ (B+C).

Din primele informații, în urma accidentului au rezultat trei victime victime conștiente, neîncarcerate.

Știre in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Copiii în situație de risc vor avea dosar electronic. Va fi simplificat și procesul de adopție

Publicat

copii

Gabriela Firea a semnat, joi, contractul pentru realizarea Sistemului Informatic Național care evidențiază toți copiii cu probleme din țară. Este vorba despre copii cu lipsuri materiale grave, fără acces la educație și sănătate, supuși violenței și abuzului, din familii cu risc de sărăcie extremă sau cu nevoi speciale.

„Am semnat contractul pentru realizarea Sistemului Informatic Național care evidențiază toți copiii cu probleme din țară: cu lipsuri materiale grave, fără acces la educație și sănătate, supuși violenței și abuzului, din familii cu risc de sărăcie extremă, cu nevoi speciale, inclusiv cei care sunt în grija statului și pot fi adoptați.

Copiii în situație de risc vor avea dosar electronic. În plus, în premieră, vom ști în mod real câți copii sunt în situații de risc în România

Ministrul Familiei transmite că sistemul va fi realizat de asocierea S&T România – Sysdom proiecte, câștigătorii licitației.

„Reprezentanții celor două companii, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, Elena Tudor, și secretarul de stat Doina Pârcălabu au participat la semnarea contractului.

Pentru prima dată, familiile, copiii și instituțiile din domeniul protecției copilului și adopției vor avea acces la o platformă digitală.

Facem o centralizare la nivel național privind copiii aflați în situații de risc și familiile vulnerabile. Așa vom putea ști, de la sate până la marile orașe, care este situația acestor copii.

Copiii în situație de risc vor avea dosar electronic. Întreg procesul de adopție va fi simplificat

”Va fi mult mai ușor pentru părinții adoptatori, cât și pentru autorități să aibă acces la servicii electronice. Nu mai trebuie să se prezinte fizic la un ghișeu pentru a depune documente și toată comunicarea se face online”, adaugă Firea.

Ea precizează că această baza de date va fi completată în timp real de lucrătorii sociali, din toate județele țării, cu ajutorul tabletelor care fac parte din noul Sistemul Informatic Național.

„ Putem constitui, astfel, dosarul electronic al copilului în situație de risc: prevenire, protecție specială, adopție, dar și monitorizarea în urma adopției. Sistemul Informatic Național va înlocui actualele baze de date și arhive electronice folosite de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

Acest sistem va fi bază pentru Legea prevenirii separării copilului de familie și a Observatorului Național al Copilului.

Investim în acest proiect circa 9 milioane de euro, aproape 8 milioane de euro fiind fonduri europene nerambursabile. Noul sistem informatic va fi gata până la jumătatea anului viitor”, încheie ministrul Familiei.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Autoturism strivit sub un stâlp de curent, într-o parcare din Târgu-Jiu

Publicat

stalp cazut masina gorj

Un autoturism a fost distrus, după ce un stâlp de curent a căzut, într-o parcare din Târgu Jiu. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

Potrivit ISU Gorj, pompierii au fost solicitați să intervină, joi la amiază, pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un stâlp care a căzut peste un autoturism.

Incidentul a avut loc în zona parcului Tudor Vladimirescu din municipiul Tg-Jiu.

La fața locului s-a deplasat pentru asigurarea măsurilor de prevenire specifice o autospecială din cadrul Detașamentului de Pompieri Târgu-Jiu.

Nu sunt înregistrate victime.

Potrivit sursei citate, a fost anunțat furnizorul de energie electrică pentru gestionarea situației și reprezentanții Primăriei Târgu Jiu.

Citește mai departe

AUTO

Românii pot verifica la RAR mașinile pe care vor să le cumpere

Publicat

rar registrul auto roman

Registrul Auto Român își asumă rolul de consultant tehnic în materie de achiziții auto și anunță că poate verifica, începând de joi, mașinile pe care românii intenționează să le cumpere.

Două din 10 mașini care se prezintă la Registrul Auto Român au probleme de identificare. De la cele mai simple, cum ar fi serii de motor ilizibile, lipsa codului de motor sau lipsa plăcuței producătorului, până la cele mai grave precum modificarea seriei de caroserie/șasiu.

O parte dintre aceste deficiențe reprezintă motive întemeiate de a refuza cumpărarea autovehiculului folosit. Neconformitățile legate de elementele de identificare pot determina respingerea definitivă a mașinii la RAR și blocarea acesteia, de regulă fără posibilitatea readmiterii în circulație.

Începând de joi, la RAR Grivița, sediul central al instituției, oamenii pot merge cu autovehiculul pe care intenționează să îl cumpere pentru o verificare amănunțită.

„RAR dispune de expertiza necesară identificării situațiilor care pot face diferența atunci când scoateți banii din buzunar să vă luați o mașină. Inginerii RAR au văzut de-a lungul timpului cât de vulnerabili sunt clienții atunci când cumpără un autovehicul.

Românii pot verifica la RAR autoturismele pe care vor să le cumpere. RAR se transformă astfel în consultant tehnic în materie de achiziții auto

Pentru că nu au pregătirea de specialitate necesară, oamenii pot fi ușor păcăliți de cei care, cu rea credință, pun la bătaie mașini cu defecțiuni ascunse, cu kilometrajul măsluit sau, și mai grav, cu probleme de identificare. Acestea din urmă îi pot pune în situația nedorită de a cumpăra un autovehicul pe care să nu îl poată folosi”, transmite, într-un comunicat remis MEDIAFAX, Registrul Auto Român.

„Ne asumăm rolul de consultant tehnic în materie de achiziții auto și considerăm că sfatul nostru poate cântări semnificativ la decizia de a cumpăra o mașină. Ca și cumpărător, dacă am de ales între două oferte similare din punct de vedere al prețului, una expertizată deja de RAR în vederea transferului de proprietate, iar cealaltă nu, în proporție de 99% o voi alege pe cea certificată de RAR.

Recomand tuturor cumpărătorilor să apeleze la verificarea mașinii la Registrul Auto Român înainte să o plătească”, declară Cristian Bucur, director tehnic RAR.

La RAR se pot evalua mașinile și din punct de vedere tehnic, ceea ce poate evidenția reparații neconforme la structura de rezistență sau, cu anumite condiționări, eventuale intervenții asupra indicatorului de kilometraj.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe