Connect with us

EVENIMENT

Un asistent medical din Oradea, reținut pentru luare de mită în valoare de aproximativ 30.000 de euro, în legătură cu facilitarea angajării la spital

Publicat

mita
fotografie cu caracter ilustrativ

Un asistent medical din Oradea a fost reținut sub acuzația de luare de mită, fiind acuzat că ar fi primit aproximativ 30.000 de euro de la 7 persoane în schimbul facilitării angajării acestora la spital.

Procurorii DNA Oradea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 mai, a lui Sorin Ioan Crăciun, la data faptelor asistent medical la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea, ulterior la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bih, pentru 7 infracțiuni de trafic de influență.

În ordonanța procurorilor se arată că, în perioada 2020 – 2022, în timpul pandemiei COVID, Crăciun Sorin Ioan ar fi pretins şi primit de la 7 persoane sume între 1.500 euro – 13.500 euro, în total 29.500 euro, precum și alte foloase necuvenite, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor factori decidenți din conducerea celor două spitale și promițând că îi va determina pe aceștia să faciliteze încheierea unor contracte de muncă, pe o perioadă nedeterminată, pe numele acestor persoane, pentru ocuparea unor posturi de asistent medical și infirmier, informează DNA.

Până în prezent, cele 7 persoane nu au fost angajate pe posturile pentru care ar fi remis inculpatului sumele de bani și foloasele respective.

Asistentul urmează să fie prezentat miercuri Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Pensionarii cu venituri mici primesc o nouă tranșă de bani. Când intră pe card ajutorul financiar de la Guvern

Publicat

pensionarii cu venituri mici primesc o nouă tranșă de bani.

Pensionarii cu venituri sub 3.000 de lei vor primi, începând cu prima jumătate a lunii octombrie, cea de-a doua tranșă a ajutoarelor financiare acordate în acest an de Guvern. Astfel, în funcție de nivelul veniturilor, aceștia vor primi între 300 și 500 de lei. 

Măsura a fost inclusă într-o ordonanță emisă anul trecut. Prima tranșă a ajutorului financiar a fost plătită în ianuarie, iar cea de-a doua va fi platită în această lună.

Ministerul Muncii a anunțat că în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO/FOTO. Adio, bloc! Ultimele clipe ale unui bloc care va fi demolat. Primul din Cluj-Napoca. Locatarii protstează

Publicat

bloc demolat 0.jpg

Începe, la această oră, demolarea unui bloc din Cluj-Napoca, construit ilegal. Locatarii sunt nemulţumiţi că rămânn fără locuinţe.

VEZI AMĂNUNTE:

FOTO. Se demolează primul bloc construit ILEGAL la Cluj-Napoca. Este al țeparului Traian Ianson/ Onuc. Locuitorii se opun

bloc demolat 1

Primăria Cluj-Napoca a anunţat demolarea primului bloc construit ilegal în oraș, fiind, astfel, pusă în executare o sentință definitivă a instanței. Locatarii se opun și cer…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Pilotul de curse Adrian Pop și copilotul Adriana Breaz din Alba Iulia, pe podium la Raliul Clujului. Ce loc au obținut

Publicat

pilotul de curse adrian pop și copilotul adriana breaz din

Pilotul de curse, Adrian Pop Tudor, alături de copilotul Adriana Breaz, au urcat pe podium la Raliul Clujului. 

Este vorba despre o competiție sportivă care a avut loc în weekendul trecut, în județul vecin. 

Pentru echipajul din Alba Iulia a fost prima cursă de tip raliu, dar care le-a adus o clasare.

Pentru a celebra victoria, Adrian Tudor a făcut o declarație pe Facebook,

”Primul nostru raliu, prima victorie de probă specială la debutanti, primele podiumuri. Un nou…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Când vor cădea primii fulgi de zăpadă la Alba Iulia. Prognoza AccuWheather pentru următoarele două luni: soare, ploi și ninsoare

Publicat

când vor cădea primii fulgi de zăpadă la alba iulia.

În luna octombrie vremea rămâne caldă, amintindu-ne de vremea frumoasă de vară. Cu toate aceste vor fi și zile mohorâte cu precipitații. Meteorologii de la AccuWeather spun că la Alba Iulia va ninge mai devreme decât în alți ani. Primii fulgi de nea vor cădea la Alba Iulia în a două săptămână din noiembrie.

În octombrie vremea va fi caldă iar perioadele cu soare vor fi mai multe decât zilele înnorate. Potrivit meteorologilor de la AccuWeather temperaturile nu vor depăși…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe