Connect with us

EVENIMENT

Un asteroid inclus de NASA în categoria ”potențial periculos” se apropie de Terra

Publicat

asteroid

Un asteroid inclus de NASA în categoria „potenţial periculos” trece sâmbătă pe lângă Terra. Va avea o viteză de 23.000 de kilometri pe oră, scrie ziarul Alba24.ro.

Potrivit Centrului pentru studierea obiectelor din apropierea Pământului (CNEOS) din cadrul NASA, asteroidul 467317 (2000 QW7) are dimensiuni cuprinse între 290 de metri şi 650 de metri, fiind de două ori mai mare decât celebra Empire State Building din New York.

Va trece pe lângă Terra la o distanţă de aproximativ 5,3 milioane de kilometri.

Asteroidul 467317 (2000 QW7) orbitează Pământul şi Soarele. Trece pe lângă Pământ la fiecare 6956 zile sau 19,04 ani. Următoarea trecere este pe 19 octombrie 2038. Specialiştii spun că acesta va trece pe lângă Terra la o distanţă suficient de mare încât planeta să nu fie în pericol, dar nu pot fi excluşi anumiţi factori care îi pot modifica traiectoria, scrie digi24.ro.

Asteroidul a fost inclus de NASA în categoria „potenţial periculos”, ca orice alt obiect spaţial care se apropie de Terra la mai puţin de 7.480.000 de kilometri.

Specialiştii NASA şi-au propus ca, până în 2020, să identifice 90% dintre asteroizii de mari dimensiuni – peste 140 de metri – care ajung în apropierea Terrei, dar ar putea avea nevoie de 30 de ani pentru a realiza acest lucru.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Cutremur cu magnitudinea 3 în judeţul Buzău

Publicat

Un cutremur cu magnitudinea 3 s-a produs marţi, la ora locală 03:47, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la o adâncime de 110 kilometri (km) în apropierea următoarelor oraşe: 72 km nord-est de Ploieşti, 74 km est de Braşov, 116 km vest de Brăila, 118 km vest de Galaţi, 122 km nord de Bucureşti, 123 km sud de Bacău, 149 km nord-est de Piteşti, 187 km nord de Ruse, 188 km est de Sibiu, 203 km sud-vest de Iaşi.

În luna octombrie, în România au avut loc 22 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,6.

Cel mai important seism din acest an s-a produs pe data de data de 26 mai şi a avut o magnitudine de 4,7 grade. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Un psiholog a recunoscut că a vândut „praf de sinucidere” la peste 100 de persoane

Publicat

wim van dijk

Un psiholog olandez a declarat că a dat „praf de sinucidere” la peste 100 de persoane. Astfel, el încearcă să provoace o dezbatere despre legile olandeze privind moartea asistată.

Wim van Dijk, în vârstă de 78 de ani, a declarat că nu este îngrijorat de faptul că ar putea fi încarcerat pentru acţiunile sale şi a insistat că această problemă trebuie să fie expusă.

„Sunt conştient de consecinţele poveştii mele. Nu-mi pasă”, a declarat el pentru De Volkskrant. „Vreau ca neliniştea socială să devină atât de mare încât sistemul judiciar să nu o poată ignora. Nu-mi pasă dacă mă arestează. Vreau să se întâmple ceva”.

Legislaţia olandeză prevede că persoanele pot fi asistate la moarte de către un medic doar ca răspuns la o „cerere voluntară şi bine gândită” în contextul unei „suferinţe insuportabile, pentru care nu există nicio perspectivă de ameliorare sau remediu alternativ”, potrivit The Guardian.

Van Dijk este membru al Coöperatie Laatste Wil, sau Cooperativa pentru ultimul testament, care militează pentru o legislaţie mai liberală şi oferă consultanţă persoanelor care doresc să îşi pună capăt vieţii.

Procurorii investighează deja organizaţia în legătură cu acuzaţiile potrivit cărora persoanele care participă la întâlnirile sale au cumpărat un medicament mortal cunoscut sub numele de Agent X, acuzaţie care a fost negată.

Poliţia a arestat în iulie un bărbat de 28 de ani din Eindhoven, suspectat că a vândut „pastile de sinucidere” la sute de persoane. Procurorii au declarat că cel puţin şase persoane au murit din cauza drogului care ar fi fost furnizat de bărbatul, numit doar Alex S, care era, de asemenea, membru al cooperativei.

Van Dijk a dezvăluit în interviul său că le-a sugerat persoanelor care participau la întâlnirile organizaţiei să rămână după plecarea moderatorului, pentru a le putea vinde medicamentul pentru 50 de euro doza.

„Am oferit cu grijă persoanelor care doresc să păstreze controlul asupra propriului sfârşit mijloacele de a pune capăt vieţii în momentul ales de ele în viitor”, a spus el. „Eu sunt un furnizor. Am furnizat Agent X la mai mult de 100 de persoane”.

Asistarea sinuciderii este pasibilă de o pedeapsă maximă de trei ani de închisoare.

Preşedintele Coöperatie Laatse Wil, Jos van Wijk, a fost arestat şi reţinut pentru o zi luna trecută, fiind suspectat de implicare într-o organizaţie criminală.

Van Dijk a declarat pentru De Volkskrant că s-a implicat în această cooperativă, înfiinţată în 2013, după ce soţia sa a murit de demenţă. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident cu victime, pe o șosea din Argeș. Greșeala făcută de un șofer a băgat 2 tineri în spital

Publicat

Accident rutier, noaptea trecută, pe DN 73, în localitatea Mihăești, județul Argeș.

Conform polițiștilor, un tânăr de 21 de ani, din Mihăești, care conducea un autoturism pe DN 73, din direcția Câmpulung către Pitești, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, a intrat în coliziune cu o autoutilitară, condusă în aceeași direcție de mers, de un bărbat de 23 de ani, din Mihăești.

În urma accidentului, atât șoferul autoturismului, cât și o fată de 22 de ani, din Mihăești, pasageră în autoturism, au fost răniți și transportați la spital.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut.

Citește mai departe

EVENIMENT

Trafic ÎNTRERUPT pe DNCB, în județul Ilfov în urma unui accident rutier

Publicat

Traficul este oprit pe DNCB, în județul Ilfov, după ce un autotren și o autocisternă s-au ciocnit. În urma evenimentului rutier nu au fost persoane rănite.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Româneinformează că, din cauza unui eveniment rutier în care au fost implicate un autotren și o autocisternă, circulația este întreruptă temporar pe DNCB, în zona localității Glina, județul Ilfov.

În urma coliziunii, nu au rezultat victime.

Traficul este deviat pe DJ 301A, prin localitatea Glina, estimându-se reluarea circulației pe DNCB în 40 de minute.

Citește mai departe