Connect with us

EVENIMENT

Un autoturism scăpat de sub control a accidentat o tânără de 19 ani, în Cluj-Napoca

Publicat

Un autoturism scăpat de sub control a accidentat, miercuri seară, o tânără de 19 ani, în Cluj-Napoca.

Accidentul s-a produs pe strada Splaiul Independenței, unde un șofer de 47 de ani, care se deplasa în direcția cartierului Mănăștur, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare.

Mașina a ajuns pe sensul opus de mers, apoi a ieșit de pe șosea și a accidentat o tânără de 19 ani, din Cluj-Napoca, care se deplasa pe trotuar.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Tânăra a fost transportată la o unitate medicală.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Accident feroviar în zona Buftea: Un bărbat a fost lovit mortal de un tren

Publicat

Arhivă foto

Trenul care circulă luni pe direcția București Nord – Suceava este oprit între Buftea și Periș, după ce a lovit mortal un bărbat.

Potrivit CFR, trenul IR 175, care circulă în relația București Nord – Suceava, a surprins și accidentat mortal un bărbat între Buftea – Periș, pe firul, la km 18+900.

Trenul va fi repus în circulație după finalizarea anchetei la fața locului și preluarea victimei, pentru a fi dusă la IML.

La ora transmiterii știrii, se așteaptă sosirea procurorilor.

CFR anunță că celelate trenuri, care tranzitează zona, nu sunt afectate, ele fiind redirecționate pe fir 2, Periș – Buftea .

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Tot mai multe întârzieri, în rândul CFR. Trenul Arad – Mangalia, întârziere de peste 2 ore

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativ

Pasagerii care au călătorit în noaptea de duminică spre luni cu trenul IR 1922 Arad – Mangalia au avut peste 2 ore întârziere, din cauza unei defecţiuni la locomotivă și a unei avarii.

„Referitor la întârzierea înregistrată în parcurs, de trenul IR 1922, care circulă în relația Arad – Mangalia, menționez faptul că trenul a acumulat 113 minute de întârziere din cauza unor probleme la locomotivă”, a anunțat, luni, Oana Brânzan, purtător de cuvânt al CFR SA.

De asemenea, trenul a avut și 32 de minute de întârziere din cauza unei avarii produsă duminică la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, pe raza Regionalei Timișoara, care a fost remediată în cel mai scurt timp.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Misiunea pompierilor români în Franța continuă în zona Chapelle Saint Blaise, la sud de Bordeaux

Publicat

pompieri romania franta3

Modulul naţional de stins incendii execută operaţiuni în zona Chapelle Saint Blaise, la sud de Bordeaux, sub coordonarea ofiţerului de legătură al ţării gazdă – Franţa, informează IGSU.

Astfel, 36 de pompieri care încadrează 5 maşini de stingere incendii de pădure, 2 autospeciale de stins incendii de capacitate mică, o cisternă de 12.000 l şi un microbuz se află dislocaţi în zona zona Chapelle Saint Blaise. Un rol foarte important îl are cisterna de 12.000 l care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere, fiind utilizată pentru alimentarea continuă cu apă a autospecialelor.

pompieri romania franta4

Misiunile executate de către personalul modulului RO-GFFF-V constau în identificarea şi lichidarea focarelor ascunse.

În aceste zile solicitante pentru pompierii români, în afară de suportul continuu al autorităţilor franceze, un real sprijin a fost oferit şi de voluntarii care au adus apă, alimente şi obiecte de uz sanitar, mai arată IGSU.

pompieri romani franta (2)

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităţilor franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetaţie s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de intervenţie format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenţie specifice.

Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecţie Civilă. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Mesajul președintelui Iohannis de Ziua Marinei Române: Crește alocarea bugetară pentru Apărare

Publicat

iohannis ziua marinei sursa foto captura video fb
sursa foto: captură video Facebook / Forțele Navale Române

Președintele Klaus Iohannis anunță la Ziua Marinei Române că, începând cu anul 2023, autoritățile vor face un efort pentru a crește alocarea bugetară pentru Apărare de la 2% din PIB la 2,5%: „În câteva luni, țara noastră a devenit un simbol al unității, solidarității și coeziunii”.

„Mă bucur că suntem iar împreună pentru a celebra această mare sărbătoare, Ziua Marinei Române. 15 august vă este dedicată dumneavoastră, celor care v-ați clădit o carieră în slujba marinei militare și civile.

Vă salut cu multă căldură și vă urez <La mulți ani!>, dragi marinari! În această zi deosebită, aprecierea și recunoștința noastră se îndreaptă către dumneavoastră, cei care purtați cu demnitate și curaj drapelul tricolor pe mările și oceanele lumii.

Tenacitatea, dârzenia, rezistența și spiritul de sacrificiu de care dați dovadă fac din profesia de marinar una deopotrivă onorabilă și dificilă.

A fi marinar este mai mult decât o meserie, este un stil de viață care presupune multe sacrificii, dar și nenumărate satisfacții și împliniri.

În aceste momente aniversare, vă îndemn să aducem un omagiu eroilor mărilor și oceanelor care și-au dedicat viața apărării României și s-au jertfit sub pavilionul național”, a spus Iohannis.

Mesajul președintelui Iohannis de Ziua Marinei Române: Ce a menționat președintele

Președintele a menționat că „ne aflăm pe țărmul Mării Negre, la numai câteva sute de kilometri distanță de războiul nedrept și brutal declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, un conflict armat pe care mulți nu îl mai credeau posibil în Europa vremurilor noastre.

În ultimii ani, am acționat constant și decisiv pentru ca regiunea Mării Negre să fie recunoscută drept una de interes major pentru comunitatea euroatlantică, pe măsura importanței sale geostrategice de hotar al Alianței Nord Atlantice și al Uniunii Europene.

Iată că Marea Neagră este considerată astăzi o zonă de interes strategic pentru securitatea euroatlantică, așa cum am afirmat răspicat împreună cu ceilalți aliați în Conceptul Strategic al NATO, pe care l-am aprobat la Summitul istoric recent desfășurat la Madrid.

O demonstrează nu numai vizibilitatea fără precedent a întregii regiuni în care ne aflăm, ci și prezența celor peste 5.000 de militari aliați în România.

În câteva luni, țara noastră a devenit un simbol al unității, solidarității și coeziunii care caracterizează Alianța Nord-Atlantică”.

Prin activitățile comune desfășurate de militarii români și aliați aici, la Marea Neagră, sub comanda NATO, „transpunem în practică angajamentul nostru ferm de a ne apăra reciproc și de a apăra împreună valorile democratice care ne unesc.

Mesajul președintelui Iohannis de Ziua Marinei Române: Mulțumiri adresate militarilor străini

Profit de această ocazie pentru a sublinia din nou aprecierea României pentru prezența în țara noastră a militarilor din Statele Unite ale Americii, Franța, Polonia, Portugalia, Belgia, Italia, Marea Britanie, Germania și Țările de Jos. Găzduim, așadar, o paletă largă de structuri ale Alianței, de la Unitatea pentru Integrarea Forțelor aliate și Grupul de luptă NATO, recent înființat, având Franța ca națiune-cadru, la Brigada Multinațională de la Craiova și Comandamentele Multinaționale de nivel Divizie și Corp de la București și Sibiu.

Nu ne vom opri aici. Vom pune în practică deciziile adoptate la Madrid și împreună cu aliații și partenerii noștri vom consolida postura NATO de descurajare și apărare în regiunea Mării Negre pe termen lung, în condițiile în care Rusia a fost definită la Summitul de la Madrid drept principala amenințare la adresa securității euroatlantice”, a spus președintele.

Mesajul președintelui Iohannis de Ziua Marinei Române: „Sub umbrela NATO, România beneficiază astăzi de cele mai solide garanții de securitate din istoria sa”

Sub umbrela NATO, România beneficiază astăzi de cele mai solide garanții de securitate din istoria sa: „Țara noastră va continua să își îndeplinească cu responsabilitate rolul de pilon de stabilitate regional și rămânem ferm și deplin implicați în realizarea angajamentelor asumate în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

Astăzi, mai mult decât oricând în ultimele decenii, este necesar un nivel superior de ambiție, inclusiv în domeniul apărării, pentru a face față provocărilor multiple în actualul context extrem de complicat.

De aceea, începând cu anul 2023, vom face un efort în plus pentru a crește alocarea bugetară pentru Apărare de la 2% din PIB, cât este în prezent, la 2,5%.

Vom utiliza aceste fonduri pentru a accelera înzestrarea și modernizarea Armatei României, inclusiv a Forțelor Navale, și pentru a crește nivelul de pregătire a militarilor noștri, astfel încât să dispunem de o structură de forțe interoperabilă cu cele aliate și mai eficientă, capabilă să asigure apărarea națională și să contribuie la apărarea colectivă, împreună cu aliații noștri din NATO.

Mesajul președintelui Iohannis de Ziua Marinei Române: „Nu în ultimul rând, vom continua să acționăm unitar și coordonat în cadrul Uniunii Europene”

Nu în ultimul rând, vom continua să acționăm unitar și coordonat în cadrul Uniunii Europene pentru a gestiona efectele multiple și profunde ale războiului din Ucraina, pe care le resimțim cu toții, în viața de zi cu zi, inclusiv în plan energetic și economic.

Dragi marinari, Forțele Navale contribuie semnificativ la securitatea națională, regională și la cea euroatlantică.

Prin misiunile dificile pe care le desfășurați alături de aliații și partenerii noștri din NATO și din Uniunea Europeană, faceți ca apele teritoriale ale României, dar și mările lumii să fie mai sigure.

Sunteți expresia profesionalismului și a dăruirii și vă mulțumim pentru sacrificiile pe care le faceți pentru ca noi toți să trăim în siguranță!

Fie ca Sfânta Fecioară Maria, protectoarea Marinei României, să vă aibă în pază și ocrotire! La Mulți Ani și Bun cart înainte!”.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe