Connect with us

EVENIMENT

Un bărbat care se sustrăgea executării unei pedepse de peste 15 ani de închisoare, prins în Bucureşti

Publicat

politia generic
Arhivă foto

Un bărbat care se sustrăgea executării unei pedepse de peste 15 ani de închisoare, pronunţată de Tribunalul Constanţa, a fost prins în Bucureşti, informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Suspectul, care era dat în urmărire naţională şi internaţională, a fot prins de o echipă formată din poliţişti ai Direcţiei de Investigaţii Criminale – Serviciul Urmăriri şi ai Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi.

„Bărbatul se sustrăgea de la executarea unei pedepse cu închisoarea de 15 ani, 10 luni şi 20 de zile şi 1.039 de zile de închisoare, pentru constituire de grup infracţional organizat şi înşelăciune, condamnarea fiind dispusă de Tribunalul Constanţa – Secţia Penală. Instanţa a reţinut că persoana condamnată, împreună cu alte persoane bănuite, aflate într-un penitenciar, pe parcursul anului 2013, ar fi constituit un grup infracţional organizat, cu scopul de a induce în eroare părţile vătămate prin atribuirea unor calităţi mincinoase şi determinarea acestora să transfere diferite sume de bani, prin ‘metoda accidentul’, prejudiciul stabilit fiind de 21.700 de lei”, se arată într-un comunicat transmis marţi de IGPR.

Un bărbat care se sustrăgea executării unei pedepse de peste 15 ani de închisoare, prins în Bucureşti: De ce este acuzat

Sursa citată precizează că în perioada 2016-2017, tot prin „metoda accidentul”, bărbatul şi mai mulţi deţinuţi din alt penitenciar ar fi iniţiat şi constituit un alt grup infracţional organizat, scopul fiind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Urmăritul naţional şi internaţional a fost escortat în penitenciar, pentru executarea pedepsei de la care se sustrăgea începând cu luna februarie a anului 2021. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Suntem mai aproape de ADMITEREA în programul Visa Waiver. Ce spune Guvernul

Publicat

pasaport.jpg

Suntem mai aproape de admiterea în programul Visa Waiver. Acest lucru reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice în acest sens, a informat Guvernul.

Guvernul aminteşte că, pentru scăderea ratei de refuz sub pragul de 3%, este nevoie de sprijinul tuturor cetăţenilor români care deţin sau au deţinut viza SUA de tip B1/B2 – afaceri şi turism, scrie Alba24.ro.

Suntem mai aproape de ADMITEREA…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un miliard de terminale conectate la Internet, în România. Șeful DNSC: Tehnologia vine la pachet cu riscuri de securitate

Publicat

un miliard de terminale conectate la internet, în românia. Șeful

Un miliard de terminale conectate la Internet, în România. Numărul a fost avansat e șeful DNSC, Dan Cîmpean. 

Acesta spune că un număr de 127 de dispozitive inteligente sunt conectate la Internet, în fiecare secundă, iar în România există în jur de un miliard de terminale deja conectate.

Datele au fost prezentate de Directoratul Naţional pentru Securitate Cibernetică (DNSC).

„Riscul cel mai mare pentru astfel de subiecte este ca acestea (inovare, digitalizare şi securitate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

BEC a dispus reluarea procedurii de înființare a birorilor electorale din Alba, după scandalul listelor cu președinți

Publicat

bec a dispus reluarea procedurii de înființare a birorilor electorale

Biroul Electoral Central a dispus reluarea operațiunilor de desemnare a președinților birourilor electorale din mai multe județe, printre care și Alba.

Măsura vine după ce a primit contestații legate de unele dintre persoanele desemnate în aceste birouri și a desființat Biroul Electoral de Circumscripție Alba.

Printre aceștia, secretarul județului Alba, Vasile Bumbu, dar și șeful Poliției Locale Alba Iulia, Ciprian Hârceagă și unii grefieri.

Lista completă a celor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

OPINIE. Mihai Moldovan: Eu cu cine votez? Filcău electoral cu personaje uzate

Publicat

1713427904 vot stampile vot alegeri e1679916197713.jpg

În copilărie, asistam fascinat la un joc de cărți foarte popular al navetiștilor de tren – Filcăul.  Filcăii se jucau îndeobște în patru oameni, mai ales în echipe de câte 2, era destul de antrenant, trecea timpul mai ușor pentru sărmanii șantieriști.

Neparticiparea, neimplicarea ca o țintă electorală. Câștigătorul din primul tur

Setul de 32 de cărți folosite erau frecvent cele ”ungurești” frumos ilustrate cu personaje în costume medievale….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe