ACTUALITATE
Un bărbat care şi-a cumpărat un buletin fals cu 130 de euro, prins de poliţiştii de frontieră

Un bărbat din Republica Moldova care a plătit 130 de euro pentru a cumpăra o carte de identitate românească falsă a fost depistat de poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Botoşani, Minodora Răcnea.
Potrivit sursei citate, bărbatul de 35 de ani s-a prezentat în punctul de trecere a frontierei ca pasager într-un autocar care efectua curse între Cehia şi Republica Moldova, iar la controlul autorităţilor, în portofelul său a fost descoperit actul de identitate contrafăcut.
„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, în urma căruia a fost descoperită ascunsă, în portofelul bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia persoanei în cauză. Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond specifice unuia autentic, fiind fals”, a afirmat oficialul STPF.
Cetăţeanul moldovean a declarat poliţiştilor de frontieră că a procurat acea carte de identitate în Franţa, prin intermediul unei persoane ale cărei date nu le cunoaşte, plătind suma de 130 de euro. De asemenea, bărbatul susţine că a folosit apoi cartea de identitate pentru a obţine un loc de muncă şi pentru a închiria o locuinţă în Franţa.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. AGERPRES
Urmărește știrile romania24.ro pe Google News

ACTUALITATE
Cum ne pregătim de 1 iunie: Idei de activități pentru Ziua Copilului, în aer liber sau acasă. Care este istoria acestei zile

Ziua de 1 iunie este zi liberă națională din anul 2016 și este un motiv în plus pentru activități în familie, pentru timp petrecut împreună și multă joacă. Anul acesta, chiar dacă 1 iunie este miercuri, în mijlocul săptămânii, rămâne totuși un bun prilej de a petrece timp de calitate alături de copii.
Joaca este activitatea preferată a fiecărui copil, iar pentru a sărbători această zi liberă, dedicată copilului, poți planifica din timp câteva surprize sau poți programa participarea la evenimentele organizate local, cu prilejul zilei de 1 iunie.
Vezi: Ce pot face copiii, în Alba Iulia, de 1 Iunie. De la tobogane, spectacole, tir cu arcul…
Citește mai mult pe Alba24.ro

În Cluj-Napoca, noile tehnologii sunt utilizate pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor, orașul având ca misiune fundamentală transformarea digitală în dezvoltarea sa pe termen lung. În acest context, inovarea la nivel local joacă un rol cheie și va aduce orașului mai multă vizibilitate, iar în perspectivă o dimensiune globală.
Primul eveniment de inovare din sud-estul Europei post pandemie a fost organizat la Cluj-Napoca în perioada 19-20 mai. Innowave Summit 2022 a fost organizat în contextul parteneriatului StartupCity Europe (orașele europene care susțin startupurile) și a avut-o ca ambasador pe Mariya Gabriel, comisar european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret. Printre oaspeții de seamă ai evenimentului s-a numărat și președintele Comitetului European al Regiunilor, Apostolos Tzitzikostas.
Innowave Summit 2022 a fost organizat de Forumul de Afaceri Bulgar (Varna),…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
ACTUALITATE
GALERIE FOTO. Cum arată o zi de „muntărit” în munții Clujului. Un proiect marca „Tradiții clujene”

Echipa Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj (CJCPCT) a participat joi, 26 mai 2022, la punerea în practică a unui obicei care încă se păstrează în satele din zona de munte ale județului Cluj, anume „muntăritul”.
„Este vorba despre o practică pastorală, care presupune mutarea gospodăriei din vatra satului într-un cătun din munte, numit <<mutătură>> și care se află la o distanță mare față de sat. Motivul pentru care oamenii aleg să-și mute gospodăria pe timpul verii este pășunatul”, spune echipa.
Întâi s-au pregătit obiectele și alimentele necesare mutatului, care au fost puse ulterior în căruță și apoi transportate până la „mutătură”.
„Odată ce s-au terminat pregătirile, vacile au fost scoase din grajd și, împreună cu membrii gospodăriei, au pornit spre așezarea din inima muntelui, care le devine astfel adăpost…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
ACTUALITATE
Prețuri și tarife mai mari la iluminat public în Alba Iulia. Majorare cu rata inflației și investiție nouă pe o stradă din oraș

Prețurile și tarifele ce vor fi suportate din bugetul local pentru serviciiile de iluminat public la Alba Iulia vor fi majorate din luna iunie. Proiectul intră la aprobare în ședința Consiliului Local Alba Iulia de luni, 30 mai.
Operatorul Flash Lighting Services SA cere actualizarea tarifelor cu rata inflației pentru perioada aprilie 2020-februarie 2022, respectiv cu 108,16%.
Tarifele și prețurile unitare includ:
- abonament lunar pentru întreținerea sistemului de iluminat public
- prețuri unitare de înlocuire a echipamentelor și materialelor de întreținere
- prețuri unitare utilizate în lucrările de investiții (reabilitare și/sau extindere rețele de…
Citește mai mult pe Alba24.ro