Connect with us

EVENIMENT

Un bărbat de 34 de ani din Timișoara, infectat cu COVID, a murit. A plecat din spital fără acordul medicilor

Publicat

Un bărbat de 34 de ani, bolnav de COVID, care a fost intubat trei săptămâni la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara după ce și-a tratat acasă boala cu vitamine, a murit. Acesta a plecat luni din spital, fără acordul medicilor.

„Ignorând în totalitate sfaturile medicale ale colegilor de pe ATI și ale colegilor de pe secția de Boli Infecțioase, pacientul a părăsit, ieri după amiază – spre seară, incinta unității noastre, spunându-ne că va sta în Timișoara, pentru a fi aproape de spital.

Cred că rudele dumnealui l-au dus la Igris, la 60 de kilometri distanță, iar pe drum, din cauza riscului la transport, probabil a făcut o embolie pulmonară, iar medicii de pe ambulanța care a ajuns la el nu au mai putut face nimic pentru a-l salva”, spune Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Conform medicului, pacientul nu era într-o stare bună pentru a pleca din spital.

”Avea o afectare pulmonară de 80%”

În urmă cu o săptămână, de pe patul de spital, tânărul povestea cum a fost la un pas de moarte din propria inconștiență. Spunea că n-a crezut în existența virusului, iar când a fost confirmat, s-a tratat singur zile în șir cu vitamine.

A decis să meargă la spital abia când n-a mai putut respira și a fost internat direct în Terapie Intensivă, unde aproape 3 saptamâni a stat intubat. Avea un grad de afectare pulmonară de 80%.

„Câteva zile și-a administrat singur un tratament cu vitamine, iar când și-a dat seama că nu mai poate respira a venit la spital.

Gradul de afectare pulmonară era în acel moment de 80 la sută. A fost necesară intubarea lui pentru a-l putea salva. Timișoreanul spune că nu s-a vaccinat pentru că nu a crezut că ar putea face vreodată o formă severă de COVID 19”, spuneau atunci medicii.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara îi roagă inclusiv pe coronasceptici să aibă încredere în cadrele medicale.

„Noi nu ne putem opune dorințelor pacienților, dar e important să aibă încredere în medici. De exemplu, am avut ieri un pacient cu 51% saturație de oxigen care a refuzat oxigenul în dublă sursă, punându-și în pericol starea de sănătate”, a mai spus Cristian Oancea.
(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

VIDEO. Parc în locul unei centrale termice în Mănăștur. Emil Boc: Zona a fost transformată în spațiu pentru relaxare și mișcare

Publicat

parc nou manastur.jpg

Un parc a luat locul unei centrale termice în cartierul Mănăștur din Cluj-Napoca. Zona este acum un loc unde mănășturenii, mici și mari, se bucură de relaxare și mișcare.

Proiectul realizat în cartierul Mănăștur de Primăria Cluj-Napoca a inclus demolarea centralei termice, care se afla între blocuri.

Parc în locul unei centrale termice în Mănăștur. Emil Boc: Zona a fost transformată în spațiu pentru relaxare și mișcare

„Clujul cartierelor:…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ordin de protecție doar pe hârtie: Un bărbat din Cugir și-a tâlhărit fosta iubită. Nu avea voie să se apropie de ea

Publicat

ordin de protecție doar pe hârtie: un bărbat din cugir

Ordinele de protecție de multe ori sunt încălcate de către bărbații agresivi. În lipsa unor măsuri reale de protecție, precum brățările electronice de monitorizare, femeile abuzate sunt în continuare în pericol. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Titularizare 2024: fișa de înscriere pentru candidați. Dosarele pot fi înregistrate până în 17 mai. Acte necesare și procedura

Publicat

titularizare 2024: fișa de înscriere pentru candidați. dosarele pot fi

Titularizare 2024: Candidații își pot depune dosarele de înregistrare la concursul național, până în 17 mai. Proba scrisă va fi organizată în 17 iulie, iar în iunie se desfășoară inspecțiile la clasă.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

2.500 de transplanturi renale realizate la Cluj, în 30 de ani. Bornă istorică pentru Institutul de Urologie și Transplant Renal

Publicat

transplant1.jpg

Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj-Napoca marchează o bornă extraordinară și, în același timp, foarte importantă. 2.500 de transplanturi renale au fost realizate cu succes de medicii clujeni.

Asta înseamnă tot atâtea vieți salvate de echipele ICUTR în 30 de ani, de când se fac operații de transplant de rinichi la Cluj-Napoca.

2.500 de transplanturi renale realizate la Cluj, în 30 de ani. Bornă istorică pentru Institutul de Urologie și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe