EVENIMENT
Un bărbat de 50 de ani a decedat după ce s-a electrocutat pe un șantier, într-o localitate din Cluj

Un bărbat de 50 de ani a fost găsit decedat după ce s-a electrocutat pe un șantier în localitatea Mihai Viteazul, județul Cluj.
La fața locului s-au deplasat o autospecială, o autoplatformă pentru intervenții și salvări de la înălțimi și un echipaj SAJ.
Solicitarea pentru intervenția pompierilor a fost înregistrată în jurul orei 09.50, iar la fața locului pompierii au găsit un bărbat de cca 50 de ani, care prezenta traumatisme incompatibile cu viața, fiind situat pe o platformă la cca 10m înălțime.
Un al doilea bărbat, în vârstă de cca 30 de ani, a fost consultat de către echipajul SAJ la fața locului, care, la prima evaluare, prezenta afecțiuni ușoare.
Pompierii intervin în aceste momente pentru a coborî corpul bărbatului de pe platforma respectivă.

Un cutremur cu magnitudinea 3,6 a avut loc, miercuri dimineață, în județul Buzău. Seismul a avut loc la adâncimea de 130 de kilometri.
Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, la ora 6.50, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 3,6, la adâncimea de 130 kilometri, în zona seismică Vrancea, județul Buzău.
Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 50 kilometri est de Brașov, 51 kkilometri sud-est de Sfântu-Gheorghe, 63 de kilometri nord-vest de Buzău, 65 de kilometri nord de Ploiești, 77 kilometri vest de Focșani și 89 kkilometri nord-est de Târgoviște.
EVENIMENT
FOTO: Două TIR-uri s-au ciocnit violent pe un drum din Arad. Două persoane rănite, una în stare CRITICĂ

Un grav accident rutier a avut loc, miercuri dimineață, pe un drum din județul Arad, după ce două TIR-uri s-au ciocnit. Două persoane au fost rănite, una fiind în stare critică.
Potrivit ISU Arad, accidentul a avut loc în jurul orei 06.00, între localitatile Periam si Satu Mare, pe DJ 682.
Au intervenit la accident echipaje ale ISU Timiș și Arad, un echipaj descarcerare și echipajul SMURD Terapie Intensiva Mobila.
Din primele informații este vorba de o persoană incarcerata, cooperantă. Este vorba despre șoferul unuia dintre autocamioane.
Mai exista o victimă din același autocamion, aceasta fiind în stare gravă.
Alte două persoane din celalalt autocamion sunt evaluate acum de echipajele medicale, sunt în viață, cooperante.

În anul 2022, numărul total al turiștilor nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective a fost de 1579,7 mii. Totodată, cheltuielile acestora au ajuns la 4280,0 milioane lei (în medie, 2709,4 lei / persoană).
În trimestrul patru al anului trecut, numărul total al turiştilor nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective a fost de 412,3 mii, cheltuielile acestora însumând 1122,9 milioane lei (în medie, 2723,8 lei / persoană), arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică.
Anul trecut, numărul total al turiştilor nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective a fost de 1579,7 mii, cheltuielile acestora însumând 4280,0 milioane lei (în medie, 2709,4 lei / persoană).
Trimestrul 4 2022
Numărul total al turiştilor nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective a fost de 412,3 mii, cheltuielile acestora însumând 1122,9 milioane lei (în medie 2723,8 lei / persoană).
Călătoriile în scop profesional şi de afaceri au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de 52,7% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România, cheltuielile acestora reprezentând 55,1% din totalul cheltuielilor.
Călătoriile în scop particular au reprezentat al doilea motiv al sejurului petrecut de 47,3% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România, cheltuielile acestora reprezentând 44,9% din totalul cheltuielilor.
Din totalul cheltuielilor în scop profesional şi de afaceri se evidenţiază cheltuielile pentru cazare 49,5%, cheltuielile în restaurante şi baruri 17,8% şi cele pentru cumpărături 16,0%.
Peste 1,57 de milioane de turişti străini s-au cazat în anul 2022, în România. Cheltuieli
Din totalul cheltuielilor în scop particular se evidenţiază cheltuielile pentru cazare 46,0%, cheltuielile pentru cumpărături 18,4% şi cele pentru restaurante şi baruri 16,0%.
Din totalul nerezidenţilor sosiţi în România, 40,1% şi-au organizat singuri sejurul, 39,1% şi-au organizat sejurul printr-o agenţie de turism, 13,0% au optat pentru alte modalităţi de organizare a călătoriei (de ex. sindicat), în timp ce 7,8% şi-au organizat călătoria atât pe cont propriu, cât şi printr-o agenţie de turism.
Principalul mijloc de transport utilizat pentru a călători în România a fost avionul, folosit de 76,6% din numărul total de turişti, în timp ce 17,3% au utilizat autoturisme proprii, 4,6% autocare şi autobuze, iar 1,5% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.).
Numărul turiştilor nerezidenţi cazaţi în unităţile de cazare privată a fost de 25,7 mii, cheltuielile acestora în România fiind de 29,4 milioane de lei. Din totalul turiştilor nerezidenţi cazaţi în unităţile de cazare privată, 84,0% au avut ca scop al călătoriei pe cel particular, iar 16,0% pe cel profesional.
Turiştii nerezidenţi cazaţi în unităţile de cazare privată şi-au organizat în mare parte pe cont propriu călătoria în România (76,4% din total). Ca mijloc de transport au ales autoturismul propriu (52,1%), avionul (19,0%), autocarul şi autobuzul (3,3%) şi alte mijloace de transport (25,6%).
Din totalul cheltuielilor efectuate în România de turiştii nerezidenţi cazaţi în unităţile de cazare privată se evidenţiază cheltuielile făcute pentru cazare (35,8%), în restaurante, baruri, cafenele şi alte servicii similare (35,4%), cheltuielile pentru transport (14,0%) şi cheltuielile în scopul cumpărării de produse pentru folosinţă personală (9,4%).
Peste 1,57 de milioane de turişti străini s-au cazat în anul 2022, în România. Anul 2022
Numărul total al turiştilor nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective a fost de 1579,7 mii, cheltuielile acestora însumând 4280,0 milioane de lei (în medie 2709,4 lei / persoană).
Călătoriile în scop profesional şi de afaceri au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de către 51,8% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România, cheltuielile acestora reprezentând 55,3% din totalul cheltuielilor.
Călătoriile în scop particular au reprezentat al doilea motiv al sejurului petrecut de către 48,2% dintre turiştii nerezidenţi sosiţi în România, cheltuielile acestora reprezentând 44,7% din totalul cheltuielilor.
Din totalul cheltuielilor în scop profesional şi de afaceri se evidenţiază cheltuielile pentru cazare 49,5%, cheltuielile în restaurante şi baruri 18,5% şi cele pentru cumpărături 14,7%.
Din totalul cheltuielilor în scop particular se evidenţiază cheltuielile pentru cazare 45,5%, cheltuielile pentru cumpărături 16,6% şi cele în restaurante şi baruri 15,4%.
Din totalul nerezidenţilor sosiţi în România, 43,0% şi-au organizat sejurul printr-o agenţie de turism, 35,9% şi-au organizat singuri sejurul, 14,0% au optat pentru alte modalităţi de organizare a călătoriei, în timp ce 7,1% şi-au organizat călătoria atât pe cont propriu, cât şi printr-o agenţie de turism.
Peste 1,57 de milioane de turişti străini s-au cazat în anul 2022, în România. Mijloace de transport folosite pentru a călători în România
Principalul mijloc de transport utilizat pentru a călători în România a fost avionul, folosit de 75,2% din numărul total de turişti, în timp ce 16,7% au utilizat autoturisme proprii, 5,1% autocare şi autobuze, iar 3,0% au sosit cu alte mijloace de transport (tren, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.).
Numărul turiştilor nerezidenţi cazaţi în unităţile de cazare privată a fost de 82,7 mii, cheltuielile acestora în România fiind de 76,2 milioane de lei.
Din totalul turiştilor nerezidenţi cazaţi în unităţile de cazare privată, 81,3% au avut ca scop al călătoriei pe cel particular, iar 18,7% pe cel profesional.
Turiştii nerezidenţi cazaţi în unităţile de cazare privată şi-au organizat în mare parte pe cont propriu călătoria în România (77,3% din total). Ca mijloc de transport au ales autoturismul propriu (51,7%), avionul (19,5%), autocarul şi autobuzul (3,6%) şi alte mijloace de transport (25,2%).
Din totalul cheltuielilor efectuate în România de turiştii nerezidenţi cazaţi în unităţile de cazare privată se evidenţiază cheltuielile pentru cazare (34,6%), cheltuielile făcute în restaurante, baruri, cafenele şi alte servicii similare (32,8%), cheltuielile pentru transport (15,6%) şi cheltuielile în scopul cumpărării de produse pentru folosinţă personală (11,4%).
Sursa: MediaFax
EVENIMENT
Acțiuni ale polițiștilor pe autostrăzi, în perioada 13-19 martie: Au fost aplicate peste 2.000 de amenzi

Peste 2.000 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicat şoferilor care nu au respectat legislaţia, în cadrul acţiunilor pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, desfășurate de poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au aplicat, în perioada 13-19 martie.
„Au fost aplicate 467 de sancţiuni persoanelor care au depăşit limita legală de viteză şi 282 celor care nu foloseau centura de siguranţă.
De asemenea, au fost aplicate 79 de sancţiuni pentru defecţiuni tehnice, 31 pentru lipsa Inspecţiei Tehnice Periodice şi 388 pentru nerespectarea O.G. nr. 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, marţi, AGERPRES.
Poliţiştii au mai dat 17 amenzi persoanelor aflate sub influenţa alcoolului la volan, 36 pentru staţionarea pe banda de urgenţă, 13 pentru depăşiri neregulamentare, patru pentru mers pe sens opus şi două pentru conducere agresivă.
Au fost reţinute 123 de permise de conducere, dintre care 67 pentru viteză, 17 pentru alcool şi patru pentru infracţiuni.
„Totodată, au fost retrase 86 de certificate de înmatriculare şi constatate 12 infracţiuni”, arată sursa citată. Agerpres