Connect with us

EVENIMENT

Un bărbat din Bihor care a încercat să fure bani din trei bancomate, prins în flagrant şi reţinut de poliţişti

Publicat

Un tânăr de 25 de ani, care a încercat să fure bani din bancomate în Oradea şi Salonta, a fost prins în flagrant şi reţinut de poliţiştii bihoreni, a informat marţi, într-un comunicat, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bihor.

Acţiunea poliţiştilor s-a desfăşurat vineri, în urma unui apel primit prin 112 de la reprezentanţii unei unităţi bancare de pe strada Dimitrie Cantemir, din Oradea.

„Poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că o persoană necunoscută ar fi montat un dispozitiv în interiorul ATM – ului băncii, încercând astfel să sustragă bani”, se precizează în informare.

La locul respectiv au ajuns cu operativitate poliţişti de la Biroul de Ordine Publică Oradea, de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul Criminalistic Bihor.

În urma investigaţiilor efectuate, la scurt timp de la comiterea faptei, poliţiştii de ordine publică orădeni au depistat persoana bănuită de comiterea faptei, în trafic, în apropierea străzii Universităţii din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism.

Cel în cauză a fost identificat ca fiind un bărbat de 25 de ani, din municipiul Hunedoara, condamnat în trecut pentru furturi şi înşelăciune. Acesta era căutat deja, pentru furturi din bancomate comise în oraşele Hunedoara şi Deva.

De altfel, din cercetările care au urmat, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au aflat că bărbatul a montat dispozitive similare la un bancomat din Salonta şi la un altul din Oradea.

„Acesta ar fi încercat să sustragă diverse sume de bani de la cele trei ATM-uri din judeţul Bihor cu ajutorul unor dispozitive confecţionate artizanal, lipite pe fanta de eliberare a banilor, prevăzute cu bandă dublu adezivă, care ar fi avut rolul de a reţine banii eliberaţi în momentul în care o persoană solicita eliberarea acestora. În nici unul din cele trei cazuri, bărbatul nu a reuşit să obţină astfel banii pe care intenţiona să îi sustragă”, se precizează în informarea poliţiştilor.

În urma percheziţiei în maşina condusă de hoţ au fost găsite diverse scule, baghete de aluminiu, bandă adezivă şi alte obiecte pe care le folosea la comiterea faptelor, toate fiind indisponibilizate în vederea cercetărilor.

Hunedoreanul de 25 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru tentativă de furt în formă continuată, iar sâmbătă a fost escortat în municipiul Hunedoara, unde este anchetat pentru furt.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Bihor continuă cercetările sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a bărbatului de 25 de ani. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bărbat din Vinerea, REȚINUT de polițiști după ce și-a bătut soția. Pe numele lui a fost emis ordin de protecție provizoriu

Publicat

whatsapp image 2021 04 08 at 08.58.32 1.jpeg

Un bărbat de 66 de ani din Vinerea a fost reținut de polițiștii din Cugir după ce și-a agresat soția. Pe numele lui a fost emis ordin de protecție provizoriu. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 6 mai 2024, în jurul orei 19:00, în urma unui apel prin 112, prin care o femeie a sesizat faptul că a fost agresată de soț, polițiștii din Cugir au intervenit la o locuință din localitatea Vinerea.

Din primele cercetări, a rezultat că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, un…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Emil Boc, despre Florin Piersic: „Starea este stabilă. Medicii au făcut ceea ce trebuie, la cel mai înalt nivel”

Publicat

boc piersic.jpg

Primarul Emil Boc a afirmat că starea de sănătate a actorului Florin Piersic este stabilă și medicii au făcut tot „ceea ce trebuie” în tratarea acestuia. Edilul i-a urat însănătoșire grabnică actorului clujean, internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca.

Primarul municipiului Cluj-Napoca a declarat marți că a ținut legătura în permanență legătura cu medicii care îl tratează pe actorul Florin Piersic. Potrivit edilului, starea acestuia este stabilă….

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Restricții de circulație pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu. Se fac lucrări de reparații. Tronsoanele vizate

Publicat

restricții de circulație pe autostrada a1 sebeș sibiu. se fac lucrări

CNAIR a anunțat restricții de circulație pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, marți, până la ora 19.00. Se fac lucrări de reparații pe unele tronsoane.

Restricții de circulație A1 Sebeș-Sibiu

  • km 262+000 – 263+500, Săliște-Cristian (jud. Sibiu), până la ora 19.00

– se fac lucrări de reparații la partea carosabilă. Sunt restricționate banda 1 și banda de urgență, calea 2 (sens Sebeș–Sibiu); se circulă îngreunat pe banda 2 a căii

  • km 266+150 – 268+700,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha: Protest al păgubiților în fața cabinetului de insolvență. Ce spun oamenii

Publicat

video scandalul imobiliar parc residence alpha: protest al păgubiților în

VIDEO Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha: O parte dintre păgubiții în scandalul imobiliar Parc Residence Alpha din Alba Iulia au protestat marți în fața cabinetului de insolvență Jurj Liliana. 

Oamenii spun că au încercat să atragă atenția cu privire la ceea ce au numit ”deficiențele observate în procedura de insolvență și despre lipsa de transparență a cabinetului” în raport cu ei.

”Punctul în care ne aflăm de șase luni este același, adică nu s-a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe