Connect with us

EVENIMENT

Un bărbat și o femeie dintr-o comună din județul Galați, sancționați pentru că au încercat să iasă dintr-o zonă carantinată

PublicatUn bărbat şi o femeie domiciliaţi în zona carantinată din comuna Iveşti au fost sancţionaţi cu amendă în valoare totală de 2.200 lei, după ce au fost depistaţi de jandarmi în timp ce încercau să părăsească zona, folosind un drum situat într-o lizieră de la marginea localităţii, informează, vineri, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Galaţi.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați3, un echipaj de jandarmerie aflat în misiune de asigurare a ordinii publice şi de verificarea a respectării măsurilor stabilite de autorităţi, pentru carantinarea unui cartier din comuna Iveşti, au depistat două persoane care încercau să părăsească zona cu un autoturism, printr-o lizieră situată la marginea localităţii.

În momentul în care a observat jandarmii, conducătorul autoturismului a încercat să accelereze, însă a fost interceptat şi oprit de către echipaj.

Oamenii legii i-au întrebat unde doresc să ajungă, iar aceştia le-au spus că intenţionează să meargă la rude.

Întrucât cele două persoane nu au putut prezenta un document care să le permită ieşirea, aşa cum este reglementat de Hotărârea 725 din 27.10.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, acestea au fost conduse la domiciliu şi sancţionate cu amendă în valoare totală de 2.200 lei.

IJJ Galaţi reaminteşte că la data de 27.10.2020 a fost prelungită perioada de carantină a cartierului situat în comuna Iveşti, cu încă 14 zile, iar pentru a conştientiza cetăţenii asupra riscurilor la care se supun părăsind zona carantinată, Jandarmeria Galaţi a iniţiat o acţiune de informare, desfăşurată zilnic. Agerpres

EVENIMENT

Autoturism intrat într-un cap de pod în județul Vâlcea. Un bărbat a fost scos inconștient

Publicat

Un autoturism a intrat, marți seara, într-un cap de pod, pe o șosea din județul Vâlcea. Un bărbat a fost scos din mașină inconștient.

Acciddentul s-a produs în Copăcelu, localitate componentă a municipiului Râmnicu Vâlcea.

Un autoturism a intrat într-un cap de pod, fiind semnalată o victimă încarcerată.

Conform pompierilor vâlceni, bărbatul a fost descarcerat, fiind inconștient. Salvatorii fac manevre de resuscitare.

Citește mai departe

ECONOMIE

Peste 92.000 de persoane fizice şi juridice înregistrate la Registrul Comerțului, în primele 10 luni din 2020. Numărul, mult mai mic față de anul precedent

Publicat

contabilitate

Numărul de înmatriculări de persoane fizice şi juridice a scăzut în primele zece luni din 2020 cu 21,9%, comparativ cu perioada similară din 2019, la 92.179, din care 64.833 SRL, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.

Cele mai multe înmatriculări au fost înregistrate în municipiul Bucureşti, respectiv 15.623 (plus 1,01% comparativ cu ianuarie-octombrie 2019), şi în judeţele Cluj – 4.795 (minus 15,06%), Ilfov – 4.505 (plus 4,26%) şi Timiş – 4.104 (minus 19,36%).

La polul opus, numărul cel mai mic de înmatriculări a fost consemnat în judeţele Ialomiţa – 681 (minus 32,24%), Covasna – 717 (minus 28,30%) şi Tulcea – 769 (minus 26,62%).

Creşteri ale numărului de înmatriculări s-au consemnat doar în Ilfov (plus 4,26%) şi Bucureşti (plus 1,01%), în timp ce scăderile cele mai semnificative au fost înregistrate în Argeş (minus 38,19%), Dâmboviţa (minus 38,17%) şi Caraş-Severin (minus 36,15%).

Domeniile în care au fost realizate cele mai multe înmatriculări sunt comerţul cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor – 22.561 (minus 13,15%), construcţii – 11.695 (minus 8,92%) şi transport şi depozitare – 9.704 (plus 3,76%).

În luna octombrie 2020 au fost înmatriculate 11.214 persoane fizice şi juridice, cele mai multe în Bucureşti (2.062) şi în judeţele Cluj (594), Ilfov (588) şi Timiş (481).

Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Fotbal: Zece cazuri de COVID-19 găsite la ultimele teste din Premier League

Publicat

coronavirus

Conducerea primei ligi engleze de fotbal a anunţat luni că au fost depistate zece noi cazuri de infectare cu COVID-19 în rândul jucătorilor şi membrilor echipelor, cu ocazia ultimei serii de teste efectuate, informează EFE.

În perioada 23 – 29 noiembrie au fost testaţi pentru noul coronavirus 1.381 de jucători şi angajaţi ai celor 20 de cluburi din Premier League, zece dintre aceştia având rezultate pozitive.

Toate personale infectate cu COVID-19 au fost plasate în izolare pentru o perioadă de 10 zile, subliniază Premier League într-un comunicat. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Circulație feroviară oprită în județul Mehedinți

Publicat

Circulația feroviară este oprită marți seara în județul Mehedinți, din cauza unui tren stricat.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe magistrala 900, în zona stației CF Strehaia, județul Mehedinți, un tren de călători care circulă pe relația Filiași-Orșova s-a defectat în linie curentă.

Două trenuri de călători sunt oprite în stații.

Circulația feroviară este oprită.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate