Connect with us

EVENIMENT

Un bistrițean s-a ales cu dosar penal. Ce a făcut

Publicat

politie 1 e1667205038903.jpg

Un bărbat de 61 de ani din Bistriţa s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins de poliţişti în timp ce vindea direct din maşină, într-o piaţă dintr-o comună învecinată, articole pirotehnice din categoriile F1 şi P1, fără respectarea normelor legale, potrivit buletinului de presă remis luni de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

Poliţiştii au confiscat de la bărbatul în cauză 70 de kilograme de articole pirotehnice.

„La data de 11 decembrie a.c., poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale Bistriţa-Năsăud au organizat şi desfăşurat o acţiune în cadrul planului „Foc de artificii”, pe raza localităţii Livezile. Astfel, în piaţa din localitate, au depistat un bărbat, de 61 de ani, din Bistriţa care comercializa articole pirotehnice din categoriile P1 şi F1, deţinute într-un autoturism, fără respectarea normelor legale în domeniu. Poliţiştii au ridicat în vederea indisponibilizării cantitatea de 70 kg de articolele pirotehnice din categoriile F1 şi P1 şi au întocmit dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”, se precizează în comunicatul IPJ.

Fapta bistriţeanului de 61 de ani a fost comisă la câteva zile după ce Consiliul Local Bistriţa a decis, într-o şedinţă extraordinară, că vânzarea articolelor pirotehnice din categoriile F1 şi P1, care prezintă un risc scăzut, se va putea efectua în spaţii proprietate privată sau construcţii provizorii special amenajate, amplasate pe terenuri proprietate privată, numai după obţinerea autorizaţiei de a deţine şi comercializa astfel de produse din partea Poliţiei şi a Inspectoratului Teritorial de Muncă şi după obţinerea acordului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa, cu respectarea tuturor prevederilor legale. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. De Ziua Tineretului – 2 Mai – un nou monument în Cluj-Napoca

Publicat

parcul 1.jpeg

Clujul este orașul cu cele mai usturătoare prețuri, dar este și un oraș al monumentelor. Unele frumoase, unele bizare, altele de-a dreptul nereușite. Nu trebuie să fii vreun exeget, critic de artă să îți permiți să afirmi că statuia lui Avram Iancu ca monument e un amestec nereușit de artă modernă cu o imitație de sculptură țărănească care îl reprezintă pe crăișorul frumos și tragic al munților cu un cap diform și hâd, pe un trup disproporționat, cu un paloș…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

AUR a depus plângere față de ilegalitățile comise de coaliția penalilor

Publicat

candidati aur.jpg

Alianța pentru Unirea Românilor a depus plângere penală pe numele președintelui și locțiitorului BEC Șugag pentru infracțiunea de fals în documente, după ce reprezentanții PNL au modificat listele depuse pentru alegerile locale.

După ce au comasat în mod ilegal și neconstituțional alegerile europarlamentare cu cele locale, în speranța că așa își vor păstra funcțiile, PSD și PNL continuă seria ilegalităților, arată reprezentanții AUR.

AUR a depus…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Exponate ale Pavilionului României de la Bienala de Arhitectură Veneția 2023 pot fi văzute în Iulius Mall Cluj

Publicat

masini iulis mall 1.jpg

Exponate ale Pavilionului României la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2023, unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale internaționale dedicate manifestărilor artistice din domeniile arte vizuale, arhitectură, muzică, teatru, dans, cinematografie, pot fi văzute în Iulius Mall Cluj.

Pavilionul „ACUM-AICI-ACOLO” reunește proiecte ce prezintă diferite practici de arhitectură și design.

Exponate ale Pavilionului României de la Bienala de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Modificare în grila de programe TV la Digi. Nouă posturi au fost scoase. Alte canale noi au fost introduse pentru utilizatori

Publicat

modificare în grila de programe tv la digi. nouă posturi

Modificare în grila de programe TV la Digi. Mai multe posturi TV au ieșit din grila DIGI. Este vorba despre o serie de posturi care nu vor mai fi disponibile pentru cei care au cablu TV de la RCS RDS.

Însă, chiar dacă o serie de posturi au fost scoase, firma a adăugat altele noi.

Modificarea grilei a fost făcută la începutul lunii mai.

Ce posturi au fost scoase din grilă

Posturile care au fost scoase de DIGI sunt:

  • DigiSport 4 (SD)
  • Profit News
  • CGTN HD
  • Cinemax 2…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe