Connect with us

ACTUALITATE

Un bunic din Alba și-a uitat borseta cu 20.000 de lei în tren, la Cluj. Cine a găsit-o și cum au reacționat oamenii legii

Publicat

ipj cluj e1675325265346 1000x600.jpg

Un polițist și un jandarm din Cluj-Napoca au restituit o borsetă cu acte și 20.000 de lei unui bătrân din Alba care o uitase într-un tren.

Echipajul mixt a primit informația de la o femeie care a călătorit cu trenul și a găsit borseta în locul indicat.

Verificările au fost demarate rapid pentru a identifica bărbatul care a pierdut borseta și acesta a fost găsit la scurt timp, borseta fiindu-i restituită întreagă.

IPJ Cluj a postat pe Facebook felicitări pentru profesionalismul oamenilor legii.

Postarea IPJ Cluj:

„O doamnă de bună-credință care a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

VIDEO: Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, a fost prezent, joi, la Botoșani. Declarații

Publicat

fe8ad2db da8c 4700 bde5 89dc2fcbafea 1000x600.jpg

Publicitate

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, a fost prezent, joi, la Botoșani, unde a avut o întâlnire cu oamenii de afaceri din județ, față de care a dezvăluit ca vor urma o serie de măsuri menite să detensioneze într-o mică sau mai mare măsură mediul fiscal. Președintele PSD a spus printre altele că nu vor mai fi acele controale, făcute aleatoriu, care pus presiune în mediul de afaceri.

Iată declarațiile sale:

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Șofer pe două cărări, din municipiul Botoșani, scos din trafic de polițiști

Publicat

drogat11.jpg

Publicitate

Miercuri, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Botoșani au oprit pentru control, pe Calea Națională, un autoturism, condus de un bărbat, de 55 de ani, din același municipiu.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior, acesta fiind condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent a crescut cu aproape cinci procente în 2024

Publicat

top scumpiri 2024. cât au crescut prețurile la alimente, produse

Valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent pentru o familie de doi adulţi şi doi copii a crescut în 2024 cu 4,7% faţă de 2023, de la 9.978 lei/lună la 10.450 lei/lună, potrivit unui raport al Fundaţiei Friedrich Ebert România şi Sydex România, care actualizează valoarea acestui coş minim de consum pentru anul 2024 la nivelul lunii septembrie.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, valoarea coşului pentru o familie de doi adulţi şi un copil este de 8.586 lei pe lună, pentru o familie de doi adulţi fără copii este de 6.435 lei pe lună, iar pentru o persoană adultă singură este de 3.972 lei pe lună.

Fundaţia Friedrich Ebert şi Sydex precizează că recalcularea valorii coşului s-a realizat în baza indicilor de preţuri comunicaţi de Institutul Naţional de Statistică pentru luna septembrie 2024 raportat la luna septembrie 2023.

Potrivit sursei citate, creşterea valorii totale a coşului de consum în acest an e determinată de creşterea costurilor pentru majoritatea capitolelor, cu excepţia cheltuielilor cu locuinţa (cheltuielile cu utilităţile şi întreţinerea).

Creşterile cele mai semnificative (peste 100 de lei pe lună în plus) au fost pentru alimentaţie şi pentru achiziţionarea unei locuinţe.

„Ideea unui coş minim de consum pentru un trai decent presupune alcătuirea unui set de cheltuieli periodice necesare pentru îndeplinirea unor nevoi de bază pentru o familie cu o structură dată. Pe lângă nevoile imediat necesare supravieţuirii – adăpost, alimentaţie – coşul minim pentru un trai decent acoperă o serie cuprinzătoare de nevoi curente cum ar fi îmbrăcămintea, igiena personală, educaţia, îngrijirea sănătăţii, transportul, comunicaţiile, recreerea, precum şi eventualele cheltuieli neprevăzute (evenimente familiale, probleme de sănătate etc.)”, se mai scrie în comunicat.

sursa: Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Beat și fără permis, așa s-a plimbat cu mașina prin sat un tânăr de 20 de ani prin Dângeni. A fost arestat

Publicat

retinut.jpg

Publicitate

Marți, instanța de judecată și-a însușit propunerea organelor judiciare și a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, față de un tânăr, de 20 de ani, din comuna Dângeni, pentru săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

 

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, la data de 17 octombrie a.c, ar fi condus un autoturism, pe drumul public, din comuna Dângeni, fără a deține permis de conducere, fără ca autoturismul să fie înmatriculat…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe