Connect with us

ACTUALITATE

Un cartof gigantic descoperit de un cuplu din Noua Zeelandă în grădina casei ar putea fi un nou record mondial

Publicat

cartof gigantic

Un cuplu din Noua Zeelandă a descoperit în grădina casei un cartof gigantic care ar putea fi cel mai mare din lume, informează vineri DPA.

Colin şi Donna Craig-Brown, care locuiesc în regiunea Waikato, de pe Insula de Nord, pliveau grădina când Colin a descoperit cartoful de 7,9 kilograme, potrivit relatărilor din presa locală.

”Am băgat furca, l-am smuls din pământ şi mi-am spus ‘Dumnezeule, ce avem noi aici?’ Şi m-am gândit ‘ce e asta?”’, a declarat el pentru Newshub.

Cei doi soţi nu plantaseră cartofi în grădină recent şi nu ştiu cu exactitate de cât timp creştea leguma, botezată ”Doug”, în grădina lor.

”Este doar unul dintre micile momente fericite din viaţă, nu-i aşa? Mama natură ne-a răsplătit cu această minune”, a declarat Colin pentru RNZ.

Recordul mondial actual pentru cel mai mare cartof este deţinut de un exemplar de 4,9 kilograme din Marea Britanie. Colin aşteaptă ca Guinness Book of World Records să confirme că Doug este noul deţinător al recordului.

După ce se va termina tot ”tărăboiul”, Colin intenţionează să prepare votcă din cartoful uriaş, a mai declarat acesta pentru RNZ.

”O să-i facem un parastas şi vom închina cu toţii în cinstea lui Doug cu votca pe care am de gând să o prepar din el. Cred că singurul lucru bun pe care poţi să-l faci din el este să-l pui la fermentat şi nu să-l mănânci”, a mai spus el. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Agrometeo: Seceta pedologică moderată și puternică se menține la porumbul neirigat; efecte negative asupra potențialului productiv

Publicat

agrometeo: seceta pedologică moderată și puternică se menține la porumbul

Publicitate

Seceta pedologică moderată și puternică se menține în cultura porumbului neirigat din regiunile Maramureș, Dobrogea și Banat, dar și în alte zone de cultură din țară, unde se va produce o depreciere treptată a stării de vegetație, potrivit prognozei de specialitate, publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru perioada 5 – 11 iulie 2025.

‘În cultura de porumb neirigat, rezerva de apă pe profilul de sol 0-100 cm, va…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani primește aplauze de la Guvern: Finanțare pentru viața culturală locală

Publicat

botoșani primește aplauze de la guvern: finanțare pentru viața culturală

Publicitate

Ministerul Dezvoltării vine în sprijinul a 66 de teatre, opere și filarmonici

La propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Guvernul a decis, în ședința de astăzi, alocarea sumei de 231.458.960,88 de lei pentru 66 de teatre, opere și filarmonici din 40 de localități, care funcționează în subordinea autorităților locale din 31 de județe.

‘Prin această măsură, venim în sprijinul teatrelor, operelor,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Femeie din Botoșani, dată dispărută după ce a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Publicat

femeie din botoșani, dată dispărută după ce a plecat de

Publicitate

Maria Feraru, o femeie în vârstă de 44 de ani, domiciliată în satul Orășeni-Deal, comuna Curtești, județul Botoșani, a fost dată dispărută după ce a părăsit locuința în dimineața zilei de 2 iulie 2025, în jurul orei 10:00. De atunci, familia nu mai știe nimic despre ea.

Originară din Vatra Dornei, județul Suceava, Maria Feraru are cetățenie română și este cunoscută ca o persoană activă și comunicativă. Semnalmentele acesteia sunt:…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copiii din Todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima ediție a Școlii de vară „Din inima satului”

Publicat

copiii din todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima

Publicitate

În primele zile ale lunii iulie, curtea Școlii Gimnaziale din Todireni a devenit un adevărat atelier de culoare și descoperire. Lansată cu emoție de profesorii coordonatori Elena Liliana Brașoveanu și Marineta Ciobanu, Școala de vară „Din inima satului” a reunit zeci de copii dornici să îmbine joaca, tradiția și experimentul într‑o experiență educativă cât o vacanță întreagă.

Aventură, tradiție și știință – în aceeași…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe