Connect with us

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Un copil și trei adulți, implicați într-un GRAV accident pe un drum din Mureș

Publicat

Un grav accident rutier soldat cu rănirea a patru persoane, dintre care un copil, a avut loc, marți după-amiază pe o șosea din Mureș.

Potrivit ISU Mureș, pompierii Detașamentului Reghin intervin în localitatea Petelea la un accident rutier produs.

UPDATE ora 15.35: Traficul rutier este întrerupt pe ambele sensuri.

UPDATE ora 15.25: Accident grav în Petelea – Mureș. Starea victimelor

Minorul, în vârstă de 12 ani, a fost preluat în stare gravă de elicopterul SMURD și transportat de urgență la UPU Târgu Mureș.

acc mures (25)

Două victime de cod galben medical, suferind multiple traumatisme au fost transportate de asemenea la UPU Târgu Mureș.

În aceste momente conducătorul autoturismului a fost extras dintre fiarele contorsionate și a fost preluat în stare gravă de echipajul SMURD – Terapie Intensivă Mobilă și va fi transportat la spital.

acc mures 26

Se asigură măsurile specifice prevenirii incendiilor și se acționează pentru îndepărtarea efectelor negative produse, în vederea deblocării circulației.

Știrea inițială

În eveniment au fost implicat un autocamion și un autoturism.

În accident au fost implicate patru persoane, un minor și trei adulți.

acc mures (23)

Unul dintre adulți a rămas încarcerat.

Se intervine pentru descarcerarea victimei.

acc mures (24)

La fața locului au fost mobilizate următoarele forte de intervenție: o autospecială de stingere, 2 autospeciale de descarcerare, elicopterul SMURD, o ambulanță SMURD cu medic și două ambulanțe SAJ cu medic.

Stire in actualizare

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Atenționare meteo de VREME REA: Descărcări electrice, ploi abundente, grindină și vânt puternic

Publicat

nori furtuna meteo.jpeg

Administrația Națională de Meteorologie a emis, joi dimineață, o atenționare meteo de vreme rea, valabilă pe parcursul zilei, în mai multe zone din țară. Sunt prognozate furtuni, cu descărcări electrice, averse torențiale, grindină și intensificări ale vântului.

Meteorologii au emis doup atenționări meteo de vreme rea pentru pentru ziua de joi, 8 iunie și vineri, 9 iunie.

În intervalul 08 iunie, ora 12.00 – 08 iunie, ora 21.00, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină și intensificări de scurtă durată ale vântului, în Maramureș, Crișana, nord-vestul Transilvaniei, precum și în Munții Apuseni și în Carpații Orientali.

harta 1

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

De asemenea, ân intervalul 08 iunie, ora 21.00 – 09 iunie, ora 23.00, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș, precum și la munte. Aceasta se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, izolat grindină, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii.

harta 2

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

În zilele următoare, vremea va fi instabilă mai ales în regiunile intracarpatice și la munte.

Citește mai departe

ECONOMIE

Peste 54.000 de locuri de muncă disponibile la nivel naţional. 247 de posturi în Spaţiul Economic European

Publicat

oameni locuri munca.jpg
Arhivă foto

Conform datelor centralizate de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), agenții economici din România pun la dispoziție 54.080 de locuri de muncă la nivel național, în timp ce angajatorii din Spațiul Economic European (SEE) oferă 247 de posturi pentru lucrătorii români.

Conform sursei citate, pe plan naţional, cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru agent de securitate (5.567); muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet (2.801); muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor (2.622); lucrător comercial (2.274); curier (2.077); manipulant mărfuri (1.854); ambalator manual (1.572); muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii (1.404); femeie de serviciu (1.310); lăcătuş mecanic (1.107); ajutor bucătar (868).

Din cele 54.080 locuri de muncă vacante declarate de angajatori la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă, 3.923 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate; programator; consilier/expert/inspector/referent/economist în economie generală; contabil; inspector de specialitate în administraţia publică etc.), 9.074 pentru persoanele cu studii liceale sau postliceale (lucrător comercial; agent de vânzări; curier; casier; vânzător etc), 10.096 pentru persoanele cu studii profesionale (lăcătuş mecanic; sudor; confecţioner asamblor articole din textile; conducător auto transport rutier de mărfuri; operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice; fierar betonist etc.), restul de 30.987 locuri de muncă fiind destinate persoanelor fără studii sau cu studii primare/gimnaziale (agent de securitate; muncitor necalificat la asamblarea şi montarea pieselor; muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli zidărie, plăci mozaic, faianţă, gresie, parchet; manipulant mărfuri; muncitor necalificat la spargerea şi tăierea materialelor de construcţii etc).

Peste 54.000 de locuri de muncă disponibile la nivel naţional. Unde sunt disponibile locurile vacante

De asemenea, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 247 locuri de muncă vacante, după cum urmează: Norvegia – 140 locuri de muncă pentru: farmacist; muncitor în producţie; Austria – 70 locuri de muncă pentru: sudor TIG pentru construcţie ţevi; constructor ţevi conform ISO; supraveghetor conducte industriale; sudor TIG/MAG pentru construcţie şi reparaţii rezervoare; maşinist, montator instalaţii, mecanic întreţinere instalaţii; sudor autogen; montator ţevi de termoficare pentru construcţii; constructor panouri de control; tehnician electrician (instalator); supraveghetor construcţii şi reparaţii rezervoare; supraveghetor instalaţii electrice; supraveghetor instalaţii mecanice; montator hidraulic (Ermeto); Germania – 17 locuri de muncă pentru: electronist – specializat in mentenanţă; mecanic industrial; operator utilaje şi instalaţii; inginer proiectant; tehnician constructor (inginerie mecanică); ucenic în tehnologia construcţiilor (structuri metalice); zidar; asistent medical generalist sau asistent medical de radiologie; asistent medical; farmacist; mecanic instalaţii pentru refrigerare, aer condiţionat şi pompe de căldură; Olanda – 11 locuri de muncă pentru: serigraf; legumicultor; Spania – 9 locuri de muncă pentru: medic specialist neurologie; medic reumatolog; tehnician mentenanţă electromecanică – automatică echipamente industriale electromecanic-bobinator maşini electrice rotative. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Incendiu puternic în București, la un centru pentru colectare deșeuri. Intervenție dificilă a pompierilor

Publicat

incendiu bucuresti centru de colectare a deseurilor 2

Un incendiu puternic a izbucnit, joi dimineață, în București, la un centru pentru colectare deșeuri. Intervenția pompierilor este una dificilă, deoarece în zonă nu sunt surse de apă.

Potrivit ISU Bjucurești – Ilfov, pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un centru pentru colectare deseuri, în zona de sud a Bucureștiului.

incendiu bucuresti centru de colectare a deseurilor 1

incendiu bucuresti centru de colectare a deseurilor 1

Incendiul se manifestă la o stivă cu deseuri, care are o înălțime de 5-6 metri, pe o suprafață de 300 de metri pătrați.

Se acționează atât pentru stingere, cât și pentru îndepărtatea elementelor care ard, utilizând un buldozer.

Sunt alertate 12 autospeciale de stingere.

Intervenția pompierilor este una dificilă, deoarece în zona în care acționează nu sunt surse de apă, alimentarea se face de la operatori economici afla’i la mare distanță.

”O persoană care a suferit un atac de panică a fost consultată de către echipajul SMURD, dar a refuzat transportul la spital”, au transmis reprezentanții ISU București – Ilfov.

Citește mai departe

EVENIMENT

Restricții de trafic pe mai multe drumuri din județul Vâlcea, din cauza unor lucrări

Publicat

politia valcea 2

Traficul se desfășoară cu restricții joi, 8 iunie, pe mai multe drumuri din Vâlcea, din cauza unor lucrări la partea carosabilă.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în funcție de condițiile meteorologice, se vor executa diferite tipuri de lucrări în județul Vâlcea, după cum urmează:

– DN 7, tronsonul kilometric 169+600 de metri – 172, pe raza localității Budești, se lucrează la așternere covor asfaltic, între orele 18:00 – 06:00. Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 din cale, dirijată de piloți de circulație.

– DN 7, tronsonul kilometric 156+250 de metri – 169, pe raza localităților Milcoiu-Budești, se lucrează la cosirea vegetației, între orele 08:00 – 16:00. Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 din cale.

– DN 7, tronsonul kilometric 217+400 de metri – 217+600 de metri, în afara localității Tutulesti, se lucrează la tăierea arborilor periculoși pentru siguranța circulatiei, între orele 09:00 – 13:00. Circulația rutieră se închide/deschide în reprize de maximum 20 minute, dirijată de piloți de circulație.

– DN 67, tronsonul kilometric 196+980 de metri – 198+764 de metri, pe raza localității Budești, se lucrează la completări acostamente, între orele 08:00 – 16:00. Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 din cale, dirijată de piloți de circulație.

– DN 64, tronsonul kilometric 120+474 de metri – 135+500 de metri, pe raza localităților Vladesti-Olanesti, se lucrează la aplicarea marcajelor rutiere axiale, între orele 08:00-18:00. Circulația rutieră se desfășoară îngreunat pe ambele sensuri de mers.

Polițiștii le recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză adaptată condițiilor de trafic și drum, să mărească distanța de siguranță dintre autovehicule, să ruleze cu prudenţă sporită şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de mers.

Citește mai departe