Connect with us

EVENIMENT

Un drum județean din Prahova blocat de aluviuni, peste 1.200 de consumatori fără curent şi gospodării inundate, în urma ploilor

Publicat

sursa foto: Arhiva

Drumul judeţean 230 care face legătura între localităţile Drajna şi Ceraşu este blocat complet de aluviuni în mai multe puncte, peste 1.200 de consumatori nu au curent electric, iar mai multe gospodării din diferite zone ale judeţului sunt inundate în urma ploilor din ultimele ore, au informat, vineri dimineaţa, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova.

„Până în acest moment, la nivelul judeţului Prahova un număr de 1.232 de consumatori din localităţile Ceraşu şi Drajna sunt nealimentaţi cu energie electrică. Doisprezece echipaje sunt în teren pentru remedierea problemelor. Pompierii prahoveni au intervenit în cursul nopţii de joi spre vineri cu motopompe pentru evacuarea apei din 4 locaţii, respectiv Măneciu Ungureni, Ceraşu, Drajna de Sus şi Starchiojd, acestea fiind inundate ca urmare a precipitaţiilor din ultimele ore. Ploaia a cauzat probleme în localitatea Măneciu Ungureni, patru gospodării şi două locuinţe fiind inundate”, au precizat reprezentanţii ISU Prahova.

De asemenea, alte şase gospodarii din localitatea Drajna de Sus au fost inundate din cauza precipitaţiilor abundente. Pompierii au intervenit cu motopompe în comuna Ceraşu, pentru evacuarea apei din două gospodarii.

Conform ISU Prahova, 22 pompieri militari cu şapte mijloace au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice de protecţie a comunităţilor, precum şi pentru evacuarea apei din zonele inundate.

În comuna Drajna de Sus, o persoană a fost evacuată preventiv şi nu prezintă probleme medicale.

„Pompierii rămân la datorie pentru limitarea şi înlăturarea potenţialelor efecte ale fenomenelor periculoase, monitorizarea situaţiei din zonele vizate precum şi evoluţia acesteia”, au mai anunţat reprezentanţii ISU Prahova. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Târgul de cArte Alba Transilvana 2024 la Alba Iulia: Părintele Constantin Necula și Paula Seling, în ultima zi a evenimentului

Publicat

târgul de carte alba transilvana 2024 la alba iulia: părintele

Târgul de cArte Alba Transilvana 2024 la Alba Iulia. Părintele Constantin Necula, cvartetul de coarde al județului Alba și Paula Seling vor încheia evenimentul.

Ultima zi a Târgul de cArte Alba Transilvana va aduce în fața celor prezenți o serie de activități pentru copii, ce se vor desfășura pe parcursul întregii zile de 12 mai 2024.

Începând cu ora 10.00, cei mici pot participa la atelierele „Arta în natură!”, „English 4 Kids”, „Descoperă biblioteca”,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Bazinul Olimpic de înot din Alba Iulia își redeschide porțile cu dotări la standarde internaționale

Publicat

foto: bazinul olimpic de înot din alba iulia își redeschide

Primăria Alba Iulia anunță redeschiderea Bazinului Olimpic de Înot, un simbol al orașului, acum modernizat la standarde internaționale. Implementarea noilor tehnologii asigură o reducere cu peste 60% a consumurilor energetice și a emisiilor. 

Evenimentul marchează finalizarea unui amplu proiect de eficiență energetică, finanțat prin generozitatea granturilor norvegiene și coordonat de Innovation Norway,  în cadrul Programului „Energie în România”.

Bazinul Olimpic se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ACCIDENT în Turda. Un bărbat a fost LOVIT de o mașină. Este în stare gravă. A intervenit ISU Cluj

Publicat

1714140859 ambulanta smurd pompieri isu accident.jpg

Un bărbat a fost lovit de o mașină, vineri, în Turda, pe str. Victoriei. A intervenit ISU Cluj, care îi acordă primele îngrijiri.

Din informațiile primite, bărbatul ar fi în stare gravă.

ACCIDENT în Turda. Un bărbat a fost LOVIT de o mașină. Este în stare gravă. A intervenit ISU Cluj

Update:

„Pompierii din cadrul Detașamentului Turda au intervenit de puține momente pentru a acorda primul ajutor calificat unui tânăr implicat într-un accident rutier,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

(P) Comunicat de presă: Silviu Ponoran continuă ”miracolul zlătnean” făcând Zlanta oraș frumos, modern, european

Publicat

(p) comunicat de presă: silviu ponoran continuă ”miracolul zlătnean” făcând

”Primarul Silviu Ponoran are acum în lucru la Primăria Zlatna 31 (treizeci și unu!) de proiecte care continuă transformările  spectaculose ale orașului și creșterea calității vieții. În Zlatna au început deja să se mute familii din țară și străinătate.

Din ce în ce mai mulți oameni consideră Zlatna drept oraș model în România, de management public performant, dezvoltare durabilă, bune practici, accesare și folosire a fondurilor europene. Planul Ponoran pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe