Connect with us

ACTUALITATE

Un drum nou va lega Floreștiul de Cluj-Napoca. Va avea benzi dedicate pentru autobuz

Publicat

floresti e1621243324853.jpeg

Primăria Cluj-Napoca a aprobat, în această săptămână, Planul de Mobilitate Urbană, un document strategic care va avea impact asupra întregii zone metropolitane. Aici figurează și un nou drum de legătură între Florești și municipiu, care urmează oarecum traseul fostei propuneri de centură Sud a Floreștiului.

Lipsește doar legătura între str. Valea Gârbăului și Drumul Sfântul Ioan, care se realizează în prezent printr-un drum pietruit.

Noua legătură s-ar realiza sub forma unui drum de 2 benzi pe sens din care una ar fi dedicată transportului public.

Cele două benzi auto s-ar conecta la DN1 / str. Avram Iancu în zona VIVO, urmând ca legătura cu Drumul Sfântul Ion să fie dedicată exclusiv transportului public.

Pe termen lung, după finalizarea centurii metropolitane se poate avea în vedere inserarea unei benzi dedicate pentru transportul public și pe DN1/str. Avram Iancu, mai adaugă realizatorii studiului.

”La momentul realizării acestui studiu, Centura Metropolitană nu a suferit modificările rezultate după stabilirea certă a traseului metroului. Noi avem prevăzut în buget reactualizarea SF-ului pentru Centura Sud pentru că în acest moment, prin zona prin care ar trebui să treacă, se intersectează cu proiectul metroului. Am spus că e mai bine să fim prevăzători și am cuprins și acest studiu în buget. Momentan Centura Sud o facem să se coreleze cu Centura Metropolitană, care are bandă dedicată de autobuz din zona Spitalului Regional de Urgență și de la noi, care ajunge în zona Sf. Ion și la Colina”, a precizat primarul Bogdan Pivariu pentru Cluj24.

De pe strada Tăuțiului noul drum merge până în spate la VIVO, unde e prevăzută o stație de metrou și accesul…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

APIA Botoșani: Sprijin financiar pentru crescătorii de bovine

Publicat

ferma vaci de lapte.jpg

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), Centrul Judetean Botosani, efectuează plata aferentă ajutorului de stat în sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor, aprobat de Guvernul României sub formă de grant în valoare de 100 euro/cap de animal.

Suma plătită este în valoare de 338.924,58 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru un număr de 18 beneficiari care au accesat această formă de ajutor de stat și un efectiv de 687 bovine de carne și bubaline.

Grantul se acordă beneficiarilor cererilor de plată depuse și aprobate în baza Ordonanței Guvernului nr.13/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Școala de elită a textiliștilor români. Fac practica la fabrici care produc pentru mari branduri din Europa

Publicat

index 3 996x600.webp.webp

Botoșani se poate lăuda cu una dintre cele mai bune școli de meseriași confecționeri din România. Elevii învață să lucreze pe utilaje clasice, dar și de ultimă generație și fac practică la cele mai puternice fabrici din industria textilă din nordul Moldovei, scrie Adevărul.

Județul Botoșani are o tradiție de peste șapte decenii în industria textilă. Chiar și după 1990, unica ramură industrială care a supraviețuit și chiar prosperat la Botoșani a fost industria textilă. Și astăzi în județ funcționează zeci de fabrici, multe cu capital străin, în care lucrează mii de oameni.

Ceea ce a atras ca un magnet investitorii străini în domeniul confecțiilor este forța de muncă calificată din Botoșani. Aici sunt cei mai buni…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Se întrerupe apa în municipiul Botoșani! Care sunt zonele afectate

Publicat

apa robinet.jpg

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunță întreruperea furnizării apei, mâine 11 aprilie 2024, în intervalul orar 09:00 – 15:00, pentru executarea lucrărilor de remediere a avariei localizată pe str. Doboșari (zona Izvor).

Afectaţi de oprirea apei sunt utilizatorii din municipiul Botoşani ce locuiesc în imobilele situate pe străzile Ștefan cel Mare, Doboșari, Hatman Arbore, Luizoaia, Aleea Iacob Iacobovici, A.N.L. Cișmea.

Pentru evitarea disconfortului cauzat de lipsa apei,  consumatorii sunt rugați să-şi constituie rezervele de apă necesare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Zeci de amenzi după o razie a polițiștilor în județul Botoșani

Publicat

razie politisti politie actiuni control 1 1000x600.jpeg

Miercuri, în intervalul orar 14:00-22:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat pe raza județului Botoșani o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare nerespectarea regimului legal de viteză.

 

În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 27.000 de lei.

 

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce, 9 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe